Voeckler slaat dubbelslag op laatste dag Tour de Yorkshire

Voeckler slaat dubbelslag op laatste dag Tour de Yorkshire

foto: ASO

zondag 1 mei 2016 om 17:42

De slotetappe in de Tour de Yorkshire is uitgedraaid op een feestje voor Thomas Voeckler. De ervaren Fransman van Direct Energie verschalkte Nicolas Roche in Scarborough. Op negen seconden werd Adam Yates derde, voor Anthony Turgis en Steven Kruijswijk.

Van der Lijke en Slik in de kopgroep
Tien renners wurmden zich los van het peloton, met daarbij Nick van der Lijke en Ivar Slik namens Roompot-Oranje Peloton. Zij kregen de vrijgeleide van het peloton, dat breed uitwaaierde over de weg. NFTO en LottoNL-Jumbo namen de leiding in het peloton. Het verschil schommelde rond de twee minuten. De steile Britse ‘muren’ zorgden voor een schifting in de kopgroep (Slik moest lossen), maar ook in het peloton kregen renners het lastig. Hieronder ook Dylan Groenewegen. De klassementsleider gaf al aan vandaag niet voor eigen kansen te gaan.

Sky maakt het mooie weer in de regen en de wind
Het verschil tussen kopgroep en peloton bleef te overzien en Sky nam het initiatief en haalde in de regen en de wind de vluchters terug. Op de steile heuvels dunde het peloton alsmaar verder uit tot een groep van ongeveer dertig man, het was een waar slagveld. Namens LottoNL-Jumbo waren Steven Kruijswijk en Bram Tankink nog present. Op het plateau na de Côte de Grosmont trok Sky het op de kant, Kruijswijk glipte mee in de eerste waaier. Veel haalde het niet uit, aangezien de achtervolgers weer aansloten. Het peloton bleef echter klein.

Kruijswijk mee met de beste vijf
Op 28 kilometer van de streep volgde de Côte de Harewood Dale. Nicolas Roche en Adam Yates sprongen daar weg, waarna Kruijswijk het gat overbrugde. Even later kwamen Thomas Voeckler en Anthony Turgis aansluiten. Nikias Arndt ging nog solo in de achtervolging, maar kon niet opboksen tegen het leidende vijftal. Zij moesten nog één heuvel overwinnen op zes kilometer van de meet, hier liet Roche zien over de beste benen te beschikken. Voeckler wist nog mee te springen en tezamen raasden zij op de finish in Scarborough af.

Voeckler verrast Roche
Kruijswijk, Yates en Turgis waren in volle jacht en onder de vod was het verschil nog enkele seconden, maar veel dichter kwam het trio niet. Voeckler verraste vervolgens Roche in de sprint en eiste naast de dag- ook meteen de eindzege voor zich op.

Dit artikel delen:

28 Reacties

Janjanssen98765 1 mei 2016 om 17:50

Ben ik de enige die last heeft van een zeer traag ladende website?

Prima race van Kruijswijk, die zal er staan tijdens de giro.

Tuttipazzi 1 mei 2016 om 17:52

Mooi dat Voeckler hier wint. Hopelijk kan hij weer eens wat laten zien in de komende Tour.

bartje 1 mei 2016 om 17:59

Wordt tijd dat WF iets aan de site gaat sleutelen, anders krijgen we iets éénders als TLJ bashing. :-)
Wat een ontzettend leuke rit zeg. Leek wel een heuse klassieker. Kruijswijk op de afspraak, en oude vos Voeckler, even ergerlijk als vermakelijk, pikt weer eens een mooie prijs.

vinnievidefietsen 1 mei 2016 om 18:00

Site is traag als dikke….

Tpinotfan 1 mei 2016 om 18:01

Mooi om te zien dat Voeckler nog altijd zo goed mee doet. Fijn ook dat Kruijswijk nu laat zien in vorm te zijn voor de Giro, ben heel benieuwd naar wat hij daar kan.

Guushovd 1 mei 2016 om 18:03

Wow, Kruijswijk laat hier toch wel zien dat hij kopman waardig is. In voorbereiding op de giro en voor hem te korte klimmen en toch zo goed. Top 10 in de Giro zit er gewoon weer in.

Tuubke 1 mei 2016 om 18:05

Prachtige koers gezien. Ik ben geen liefhebber van Voeckler, maar wel een bewonderaar. Hij flikt het toch maar weer, ook nadat hij zich helemaal naar voren heeft moeten terugknokken. En Kruijswijk was natuurlijk ook prima.

Normaal wordt mijn kijkgenot verhoogd door het volgen van de reacties op dit volgtopic, maar dat was vandaag helaas onmogelijk door de (hopelijk tijdelijke) traagheid van de site. Hopelijk lukt het de redactie de zaak snel op orde te krijgen. Het weren van al die bewegende en opploppende reclames zal vast wel helpen. Nu die anti-kalknagelquatsch weer – hopeloos!

Turtlehead 1 mei 2016 om 18:14

@+1 wat betreft Voeckler (wat zal ik hem missen, wat een heerlijke schoft, maar wat een ervaring en neusje voor succes) en de site :(

koos1 1 mei 2016 om 18:16

Mooie koers met een sterke kopgroep. Het lijkt erop dat de vorm van Kruijswijk wel goed zit voor de Giro.
En over deze site: verschrikkelijk traaaaaag, de volgtopics zijn gewoon niet meer te volgen. Wielerflits doe er wat aan met de Giro op komst!!! Wat extra geheugen (of hoe dat ook mag heten voor en site) en het probleem moet toch opgelost zijn.

Jacco van Stierop 1 mei 2016 om 18:19

Prachtige zege van Titi! Mooie koers wel.

MDKIDW 1 mei 2016 om 18:24

heerlijke koers gezien. en titi de sluwe vos, geweldige overwinning.
en met de vorm zit het wel goed bij kruissie

jerteg 1 mei 2016 om 18:25

Je zag dat Kruijswijk op de korte steile klimmen toch iets te langzaam is, maar nog lang niet aan zijn limiet zat aangezien hij op de vlakke stukken altijd terugkeerde.

bergop 1 mei 2016 om 18:25

Edit redactie: Bedankt, is aangepast

Boelie76 1 mei 2016 om 18:50

Sinds Poels won is de site traag. Mooie wedstrijd gezien. Ik gun het Voeckler deze keer ook wel. Kruijswijk goed.

Wildebert 1 mei 2016 om 18:52

Hoop echt dat site problemen worden opgelost. Ben maar afgehaakt. Wil niet bashen, integendeel, maar dit was knudde met een rietje.

ThorHushovdd 1 mei 2016 om 19:10

Goede dag voor TLJ!

Reynaerde 1 mei 2016 om 19:23

Kruijswijk zag er sterk uit vandaag, heel benieuwd hoe hij gaat het doen in de Giro.

Romāns Vainšteins 1 mei 2016 om 19:37

Kruijswijk lijkt vaak een beetje in slow motion te zitten wanneer het om dit type vinnig heuvelwerk gaat dus ik vond vandaag eigenlijk erg goed voor zijn doen. Hopelijk weer heel wat uren met gelijkgestemden in de aanval in Italie.

F4L 1 mei 2016 om 19:47

Overtuigende zege van Voeckler, het leek we of Roche helemaal niet zat op te letten in de sprint. Sky heeft toch wel een vrij matige finale gereden, ze waren de hele dag van voren te vinden maar ze hadden op ze minst iemand mee moeten sturen met Voeckler en Turgis. Kruijswijk zag er sterk uit, hopelijk komt hij zonder problemen (valpartijen/tijdsverlies) de eerste week van de Giro door, dan kunnen we in week twee en drie weer genieten van zijn klimcapaciteiten.

Tripodboom 1 mei 2016 om 19:47

Nu maar hopen dat Kruijswijk een betere ploeg meekrijgt dan vorig jaar.

KeesD 1 mei 2016 om 19:52

Helaas niet kunnen zien. Maar Voeckler eindelijk weer eens raak. Mooi!!!
Altijd aanvallend. Daar hou ik van.

TykkeThor 1 mei 2016 om 20:04

Mooi resultaat van Kruijswijk, die staat er wel voor de Giro. En natuurlijk altijd mooi om Voeckler weer eens te zien winnen.

F4L 1 mei 2016 om 20:33

@ Tripodboom, Tankink liet vandaag al vast zien dat hij goed in orde is. Roglic viel me wel wat tegen vandaag (dacht in eerste instantie zelfs dat hij vooraan zat met Kruijswijk ipv Tankink).

Gaizka 1 mei 2016 om 21:30

Ben bang dat de trage site ligt aan alle reclame videos die er sinds kort op staan.. :-(

Borsje 1 mei 2016 om 21:35

W.b. trage site: ik houd mijn hart vast voor volgende week/weken (Giro).

Headlines

Materiaalzone

Populair