Vlasov: “Gekozen voor eigen tempo om zo weinig mogelijk tijd te verliezen”

woensdag 26 mei 2021 om 19:46
Vlasov: “Gekozen voor eigen tempo om zo weinig mogelijk tijd te verliezen”

foto: Cor Vos

Aleksandr Vlasov beleefde onderweg naar Sega di Ala niet zijn beste dag in de Giro d’Italia. Op de slotklim kwam de leider van Astana-Premier Tech al snel in de problemen, waarna hij op zijn eigen tempo naar boven reed. Uiteindelijk bleef hij vierde in het klassement.

“Eigenlijk de hele dag lang voelde ik me niet echt goed”, liet Vlasov naderhand weten. “De ploeg bleef bij me en steunde me echt goed, maar op de slotklim besloot ik op mijn eigen tempo naar boven te rijden omdat ik zo weinig mogelijk tijd wilde verliezen. Ik werd geweldig geholpen door Vadim Pronskiy en uiteindelijk probeerde ik de dag zoveel mogelijk te redden.”

De 25-jarige renner was blij dat hij voor de finish nog een aantal concurrenten voorbij kon rijden. “Daarnaast was ik dicht bij een aantal anderen. Al met al kon ik de schade zo veel mogelijk beperken, maar dit was zeker niet mijn beste dag. We zullen zien wat er de komende dagen gaat gebeuren”, aldus Vlasov.

Dit artikel delen:

3 Reacties

josi 26 mei 2021 om 19:59

Verstandige beslissing. Ging uiteindelijk Carthy nog dik voorbij en hield de schade op de rest redelijk binnen de perken.

Nils96 26 mei 2021 om 23:28

Deed me veel denken aan Tom Dumoulin in de Giro van 2017. Vroeg lossen maar nooit op hele grote afstand gereden worden. Lukt mij gewoon nog een podiumkandidaat met zijn uitstekende tijdrit.

Groetjesaandevoetjes 27 mei 2021 om 02:04

Castroviejo rijdt meerdere kms op kop en finist daarna nog prima in het wiel van Vlasov. Wat een beest.

Headlines

Materiaalzone

Populair