Vlasman mikt met Bovenhuis op eindzege Topcompetitie

Vlasman mikt met Bovenhuis op eindzege Topcompetitie

Bovenhuis won in 2015 de Arno Wallaard Memorial in de Topcompetitie - foto: Marcel Koch

dinsdag 14 februari 2017 om 10:23

Vlasman-teammanager Ton Welling wil komend seizoen met zijn renner Jasper Bovenhuis de Topcompetitie winnen. De 25-jarige Staphorster is zelf iets voorzichtiger in zijn ambities. “De Topcompetitie gaat zeker een doel zijn. Maar om nou te zeggen dat ik ga winnen, is wel wat anders”, zegt hij op de site van de Topcompetitie.

Vlasman
De Vlasman-ploeg van Welling is een nationaal team, dat dus niet op Continental-niveau uitkomt. Toen Bovenhuis’ Ierse ploeg An Post besloot om als beloftenploeg verder te gaan, duurde het niet lang voordat de 25-jarige renner bij het team van Welling uitkwam. En hij was niet de enige: ” Mooi dat mannen zoals Wim Stroetinga ook weer bij Ton aan de slag gaan. Ik kijk er naar uit om met hen te gaan koersen. Ik heb de afgelopen jaren erg veel geleerd bij de verschillende ploegen. Tijd om dat in de praktijk te laten zien in de Nederlandse Topcompetitie. De drive om prof te worden is er nog steeds, dat is ook de voornaamste reden om de Topcompetitie rijden. Het is niet zomaar een prijs die daar aan vast zit. Zo’n profcontract bij Roompot-Nederlandse Loterij is natuurlijk super.”

Topcompetitie
Welling wil de Topcompetitie dus winnen. “Ik heb er samen met Ton veel over gesproken”, vertelt Bovenhuis. “Een klassement moet wel realistisch zijn. Pas na een aantal koersen kan je zeggen dat je voor het klassement gaat. Ik ga mij er dan ook niet op blind staren. Je moet in alle acht wedstrijden goed in orde zijn, maar vooral tijdens de tijdritten moet je top zijn. Ik heb alle wedstrijden aangestipt, maar de Craft Ster van Zwolle net iets meer. Het is voor mij een thuiskoers dus ik wil daar graag goed zijn. De afgelopen jaren heb ik mij op verschillende vlakken ontwikkeld. Sprinten, klimmen, tijdrijden, maar ook waaiers kan ik aan. Het is afwachten hoe mijn vorm is dit jaar. Eerst maar eens punten pakken en hoog in het klassement komen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

mablo 14 februari 2017 om 10:41

@Youri IJnzen
Staphorstenaar moet Staphorster zijn

En IJnzen moet IJnsen zijn ;). Ik pas het aan – YIJ.

maklukzat 14 februari 2017 om 10:51

Zal een uitdaging worden. Een sterke ploeg heb je ook nodig. Dat bleek afgelopen jaar wel.

jvh93 14 februari 2017 om 10:53

was bovenhuis niet degene die stage mocht lopen bij saxo 2 jaar terug?

jvh93 14 februari 2017 om 10:54

of in ieder geval een worldtour ploeg, weet niet meer precies welke het was

Youri IJnsen 14 februari 2017 om 10:54

Cannondale.

jvh93 14 februari 2017 om 12:47

@youri thnks, die ploeg zocht ik inderdaad. Blijft toch vreemd dat zo’n jongen stage mag lopen bij een Worldtour ploeg en vervolgens niet eens een continental team kan vinden dat hem een contract wilt aanbieden

Youri IJnsen 14 februari 2017 om 13:15

@jvh93
Hij hoorde dat pas heel laat. Plekjes bij WT- en PCT-ploegen waren toen al min of meer gevuld. Dan zit er niets anders op dan een CT-team opzoeken.

jvh93 14 februari 2017 om 13:45

@youri verwacht je hem nog terug op professioneel niveau? gevalletje stapje terug en twee of meer stappen vooruit, of zal hij blijven hangen?

zipp404 14 februari 2017 om 15:38

@jvh93, ik denk dat veel af gaat hangen van wat hij dit jaar bij Vlasman laat zien

Headlines

Materiaalzone

Populair