Viviani sprint twee jaar langer voor Sky

Viviani sprint twee jaar langer voor Sky

foto: ANSA

donderdag 27 oktober 2016 om 10:43

Elia Viviani heeft zijn krabbel gezet onder een nieuw contract bij Sky. De 27-jarige Italiaan blijft tot en met 2018 bij de Britse formatie van Sir Dave Brailsford. Viviani kroonde zichzelf dit jaar als olympisch kampioen op het Omnium. “Daar moet ik Sky voor bedanken”, zegt hij.

Milaan-San Remo en Giro d’Italia
Bij de contractonderhandelingen hebben de sprinter en zijn ploeg besproken wat zijn voornaamste doelen zijn komend seizoen. “Dit voelt als mijn team”, zegt Viviani. “Dat is het belangrijkste. Ik voel me heel erg op mijn gemak bij mijn ploeggenoten en de directie. Dat maakt het grote verschil. Als ik terug denk aan mijn laatste twee seizoenen bij Sky, dan heb ik mijn droom waargemaakt. Ik won een rit in de Giro d’Italia en wist olympisch goud te winnen. Komend jaar ga ik proberen om mijn droomkoers te winnen: Milaan-San Remo. Dat staat bovenaan mijn verlanglijstje. Ik zou ook graag terugkeren naar de Giro. Dit jaar zat het me daar niet mee, maar in 2017 wil ik een hoofdrolspeler zijn. De rode puntentrui is het grote doel.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Chaba 27 oktober 2016 om 11:12

Ik denk dat Viviani ook een van de weinige sprinters is die bij Sky past. Hij wil als Italiaan graag de Giro rijden waar niet 100% van het team in dienst rijdt van een klassementsman.
En met het vertrek van Swift heeft hij nu de ruimte of Milaan-San Remo aan te vatten als sprinter kopman. Hij zal wel iets beter voor de dag moeten komen want tot nu toe heeft hij daar geen goede indruk kunnen achterlaten.

Headlines

Materiaalzone

Populair