Viviani slaat opnieuw toe in Adriatica Ionica Race

zaterdag 23 juni 2018 om 15:49
Viviani slaat opnieuw toe in Adriatica Ionica Race

foto: Sirotti

Elia Viviani heeft opnieuw een massasprint winnend af weten te sluiten. De succesvolle Italiaan van Quick-Step Floors rondde het voorbereidende werk van zijn ploeg, met daarin Niki Terpstra in de laatste kilometers erg actief, af in de straten van Grado door Giacomo Nizzolo en ploeggenoot  Álvaro José Hodeg te kloppen. Leider Ivan Sosa kwam niet in de problemen en blijft met nog één etappe te gaan in de leiderstrui.

In de koninginnenrit een dag eerder naar de beruchte Passo Giau had de jonge Colombiaan Sosa een machtsgreep gedaan, waardoor Sosa zaterdagmorgen in de 229 kilometer lange rit naar Grado in de leiderstrui van start mocht gaan. Eén berg kende het parcours van de vierde etappe, maar die lag te ver van de finish om voor vuurwerk te zorgen, waardoor een massasprint in de lijn der verwachting lag.

Van der Lijke kleurt vroege vlucht oranje
Deze lijn ging echter tegen de ambities van zes coureurs in. Nick van der Lijke zat hier namens Roompot-Nederlandse Loterij als Nederlander in samen met Meiyin Wang, Andrea Toniatti,  Marco Tizza, Stanimir Cholakov, Enrico Logica. Een voorsprong van bijna zes minuten reden zij maximaal bij elkaar.

Quick-Step Floors neemt initiatief, Viviani maakt af
De Continental-renners Cholakov en Logica konden het tempo van de andere vier renners echter niet meer bijbenen toen zij met nog dertig kilometer te gaan versnelden om de voorsprong op het peloton te behouden. Dit lukte echter niet. Onder aanvoering van Niki Terpstra werd Van der Lijke samen met zijn drie andere vluchtgezellen in de laatste drie kilometer tot de orde geroepen, waarna het uitliep op een massasprint.

In deze massasprint bleek Viviani alweer voor de tweede keer in deze ronde de snelste te zijn. Morgen wacht  de Italiaan een nieuwe kans hem op, als de ronde eindigt in Trieste.

foto: Sirotti

Dit artikel delen:

14 Reacties

allieballie 23 juni 2018 om 15:54

Cavendish weer nergens te bekennen. Op het filmpje op Twitter zie R. Janse van Rensburg en Renshaw achter elkaar binnenkomen (in de top 10). Cav niet te zien daar in de buurt.

rahimns 23 juni 2018 om 15:54

Staan daar nog andere ploegen aan de start ;)

Ivanoviclover 23 juni 2018 om 18:50

Ik zou zeggen gun de rest (Hodeg) ook iets, Elia.

KoningJesper 23 juni 2018 om 19:07

Huh hoe is Weening vandaag zoveel gestegen

Verweggistan 23 juni 2018 om 19:22

Breuk in het peloton, een tweede groep op 1:30 binnen. Onder meer Stetina zat daar achter.

lnnrt 23 juni 2018 om 19:23

@ rahims: gister nog wel ja

Joachim 23 juni 2018 om 20:00

Opvallend die klassementswijzigingen na een rit die in een groepsspurt eindigt. Hermans trouwens niet gestart.

Grobbel 23 juni 2018 om 21:56

Beetje rare keuze van Hermans wel. Gisteren nog derde in de koninginnenrit, nog steeds hoog in het klassement, en hij stapt uit koers om blijkbaar te kunnen deelnemen aan het BK op de weg – waar hij naar mijn gevoel niet direct een groot kanshebber zal zijn als eenling te midden van meerdere ploegenmachtsblokken.
(bron overigens: https://cyclingpro.net/spaziociclismo/continental/adriatica-ionica-race-2018-hermans/ )

Maar het is nog niet een heel gelukkig seizoen geweest voor Hermans tot dusver. Hopelijk meer succes in de tweede seizoenshelft.

ziyi 23 juni 2018 om 22:26

belgische profs moeten aan het BK meedoen! niks rare keuze…

platteprijs 24 juni 2018 om 08:15

De ene na de andere massasprint maar waar is Wippert? Het parcours niet biljartvlak genoeg voor hem?

Grobbel 24 juni 2018 om 12:16

@ziyi: bedoel je echt MOETEN (dus volgens de officiële wielerbondregels), of doel je op één of ander archaïsche vermeende nationalistische plicht?

ziyi 24 juni 2018 om 12:30

echt moeten van de bond, enkel met een geldig ziektebriefje mag je afwezig blijven

Grobbel 24 juni 2018 om 12:45

Wow, bizar. In Nederland wordt er zo makkelijk forfait gegeven voor het NK dat je zoiets niet verwacht in andere landen.

Mwielerfan 24 juni 2018 om 12:57

Ziektebriefje is toch zo geregeld in het wielrennen?

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair