Viviani: “Milaan-San Remo is mijn eerste hoofddoel in 2019”

maandag 19 november 2018 om 19:03
Viviani: “Milaan-San Remo is mijn eerste hoofddoel in 2019”

foto: Sirotti

Elia Viviani richt zich volgend seizoen op Milaan-San Remo. De Italiaanse sprinter leefde in zijn eerste jaar bij Quick-Step Floors helemaal op en wil dat doortrekken naar 2019. “Ik beleef de beste jaren in mijn carrière”, aldus Viviani tegen Sporza.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Elk jaar verleg ik mijn grens. Op de Olympische Spelen heb ik mijn doel bereikt”, doelt Viviani op zijn olympische titel van 2016 op het Omnium. “Nu droom ik van grote wedstrijden op de weg. In Gent-Wevelgem (tweede, red.) was ik er dichtbij, ook Milaan-San Remo staat op mijn verlanglijstje.”

‘Milaan-San Remo is een eigenaardige koers’
“San Remo is mijn eerste hoofddoel van 2019. La Primavera is misschien wel het enige monument dat ik kan winnen. Daar ga ik erg hard voor werken”, aldus de sprinter die dit seizoen achttien overwinningen boekte, waaronder de Italiaanse titel op de weg. “San Remo is een eigenaardige koers. Je kan je fantastisch voelen en toch kan het op tien kilometer van het einde plots afgelopen zijn. Dat is me dit jaar overkomen. Ik was klaar om te sprinten voor de tweede plaats. Op de Via Roma ging ik op mijn pedalen staan en plots had ik niks meer in de tank zitten. Niet abnormaal na bijna 300 kilometer.”

‘Tijd rijp voor de Tour’
Aan welke grote ronde Viviani begint, is nog niet bekend. De kopman boekte al zeges in de andere grote rondes. “Overwinningen in de Tour ontbreken nog. Enerzijds zou ik als Italiaans kampioen graag aan de start van de Giro staan. De finish ligt in mijn geboortestreek. Anderzijds is de tijd rijp voor de Tour de France. Fernando Gaviria koerst niet meer voor ons en de Tour start in Brussel. En ik rijd voor een Belgisch team”, weegt Viviani de voors en tegens af.

Dit artikel delen:

16 Reacties

ah-ja 19 november 2018 om 19:25

Als je ziet hoe hij gepatenteerde klimmers als Pozzovivo en Visconti belachelijk maakte in het Italiaans kampioenschap – sorry maar dat vond ik het meest ongeloofwaardige stukje wielrennen van 2018 man man … – lijkt hij Sanremo zeker te kunnen winnen

0
Samlambeej 19 november 2018 om 21:45

Viviani weegt 70 kilo, TD, Froome en Thomas 69 buiten de Tour de France. Viviani is geen bonkige sprinter. Hij doet het op beensnelheid. Kortom klassekereur. :)

0
Ab Normaal 19 november 2018 om 20:31

Als ie de Giro niet uitrijdt kan ie ook beide rondes doen.

0
Arry1337 20 november 2018 om 08:33

Precies het eerste wat ik dacht

0
Thomas Hermans 19 november 2018 om 20:44

Q-S na afgelopen jaar denk ik dat het moraal daar volgend seizoen stukken slechter zal zijn, omdat het zelfs met dezelfde selectie al onwaarschijnlijk was geweest dat ze weer zoveel overwinningen zouden halen, dit seizoen verwacht ik echt veel minder van ze. Uiteraard blijft Viviani wel een klasbak, maar neem aan komend seizoen leadout ook minder is.

Ook maar 1x top10 gehaald Milaan -San Remo 9de plek trouwens, dus absoluut nog geen favoriet imo voor dit monument.

Belabberde klassieker rijder zover , bekeek nog even al zijn resultaten in de grotere klassiekers , snap ook wel dat meeste koersen niet op zijn lijf zijn geschreven en dat dan Milaan -San Remo waarschijnlijk zijn grootste kans is op een monument en Quick step waarschijnlijk wel de ploeg is waar hij veel kan verbeteren op het gebied van dit soort koersen, denk ik zonder die verbetering het haast onmogelijk voor hem is. Dus imo zeker nog niet 2019

0
Mwielerfan 19 november 2018 om 21:03

Iedereen met enige ratio zal verwachten dat qs komend jaar minder scoort dan dit jaar. Echter zijn er ook renners als Gilbert en lampaert die het voorjaar misschien wel meer naar hun hand gaan zetten nu terpstra er niet is. En wie weet is stybar weer net zo goed als vier jaar terug waar hij bij de beste op carrefour was en door pech niet mee kon. Ook twee jaar geleden toen gva won was stybar zeer dichtbij winst.

0
williams 19 november 2018 om 21:07

En wat dacht iedereen bij het begin van dit jaar over qs ? Het zal volgend seizoen niet anders zijn, daar waar renners gaan staan anderen op…

0
ah-ja 19 november 2018 om 21:30

Toverdrank

0
Samlambeej 19 november 2018 om 21:49

ja-loe-zieee @ah-ja

0
Thomas Hermans 19 november 2018 om 21:17

Gilbert uiteraard een van de meest succesvolle rijders die op dit moment rondrijdt en ik gun hem zeker nog een mooie overwinning, hoe die de Amstel nog won na die val en die aanval in de Ronde en dat jaar waar hij in al die heuvel wedstrijden achter elkaar heerste en uiteraard nog een keer wereldkampioen . Dus van mij mag hij best nog een kunstje flikken, alleen dit jaar was voor hem persoonlijk een minder jaar in een karrevracht aan overwinningen van QS en was ook wel heel enge val die hij maakte. Dus plaats hem zelf alleen op basis van het laatste jaar niet direct bij de topfavorieten, ondanks ik het wel een beetje hoop.

Van Lampaert ondanks leuke dialect interviews of hij een echte kopman is ik weet het niet, heb het gevoel dat voor hem de situatie in de laatste jaren beter was bij QS, maar uiteraard is en blijft dit koffiedik kijken.

Stybar ondanks dat het een goede renner is ook niet echt een veelvraat qua overwinningen op de weg.

0
Mwielerfan 19 november 2018 om 21:36

Eens met de analyse maar het kan negatief uitvallen zoals jij zegt. Maar ze hebben ook allemaal hun potentie al eens laten zien dus het kan ook allemaal dit jaar hun kant opgaan.

0
Thomas Hermans 19 november 2018 om 21:19

Ik hoorde niet bij iedereen bij het begin vorige seizoen , maar snap wel wat je bedoelt williams , maar er isu wel een groot verschil met selectie 2018. Als je ziet wat er vertrokken is en voor in de plaats is gekomen.

0
miguelon 20 november 2018 om 01:11

Vorig jaar vertrokken Dan Martin, Kittel en Trentin, wat het vertrek betreft valt het dit jaar véél beter mee, dit is de Wolfpack, Thomas Hermans, volgend jaar sowieso opnieuw met een straaaaaaat voorsprong het beste team…

0
argon18 19 november 2018 om 23:29

Mooie renner, subfavoriet.

0
Thomas Hermans 20 november 2018 om 09:04

Ja misschien heb je op papier wel gelijk daarmee en de Wolfpack zal wel weer hongerig zijn , maar denk dat het belangrijker is om te kijken wat de renners die weggaan willen, bv vorig jaar wilde die 3 die jij noemt weg .Kittel ging toch om een reden weg (conflict vermijden omdat hij bang was voor zijn tourplekje 2018 ) dan bv Gaviria dit jaar financiële kwestie Lefevre met sponsoring. Trentin wilde waarschijnlijk iets nieuws na 6 jaar QS en als je dat bv weer met Terpstra vergelijkt weer financiële kwestie had het vermoeden dat die 2 wilde blijven en Lefevre ze wilde houden, maar te zwaar op de begroting 2019 zouden drukken, Dan Martin wilde ook zelf weg heb ik de indruk , geloof dat hij zei vanwege sportieve aspect , omdat hij wist met QS in de grote rondes moeilijker is om een klassement te rijden , schachmann ging dan waarschijnlijk dit jaar wel weg omdat hij wilde , maar misschien bood QS ook wel veel minder dan Bora.

0
Thomas Hermans 20 november 2018 om 09:06

Sorry voor mijn plakken tekst steeds lol kan het naar moeilijk kort houden

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone