Vital Concept trekt zich terug als co-sponsor B&B Hotels-ploeg

maandag 23 november 2020 om 18:11
Vital Concept trekt zich terug als co-sponsor B&B Hotels-ploeg

foto: Cor Vos

Vital Concept heeft zich teruggetrokken als co-sponsor van de wielerploeg die het afgelopen seizoen rondreed als B&B Hotels-Vital Concept. Ploegmanager Jérôme Pineau bevestigt tegen Ouest France dat B&B Hotels de naamgever van het ProTeam blijft.

Sinds de oprichting van de ploeg in 2018 is Vital Concept een van de drijvende krachten achter de ploeg van Pineau, maar het bedrijf heeft vanwege de coronacrisis besloten zijn investering te verminderen. Naar verluidt gaat de bijdrage van twee miljoen euro naar 300.000 euro.

“Ik ben bang geweest dat de ploeg in elkaar zou klappen”, vertelt Pineau. “In een tijd als deze zijn we sowieso bang voor het economische model van het wielrennen. We zijn afhankelijk van sponsoring en het is heel willekeurig. We weten niet wat voor seizoen we in gaan, we hebben geen vaste locatie, we hebben geen stadions, we hebben geen tv-rechten. Dat is heel moeilijk.”

Budget
Onderaan de streep moet Pineau het in 2021 doen met een budget dat 15 à 20 procent lager is. “De ploeg zal B&B Hotels gaan heten, maar als een bedrijf op zoek is naar een ploeg om co-sponsor te worden, dan staat onze deur wagenwijd open”, lacht de ploegmanager van kopmannen Bryan Coquard en Pierre Rolland.

“Maar daarachter hebben we een sterke club met ondernemers. Daar hebben we de afgelopen weken aan gewerkt. Een paar partners hebben meer geïnvesteerd en we hebben ook een aantal nieuwe partners gevonden”, sluit Pineau af.

Dit artikel delen:

6 Reacties

teegeevee 23 november 2020 om 18:36

Klub Graz was toch reeds weken aangekondigd als nieuwe 2de naamsponsor?

0
Verweggistan 23 november 2020 om 18:55

Ze noemen zichzelf ‘men in Glaz’, dat is geen sponsor.

0
doorak 23 november 2020 om 18:42

Het probleem is uiteraard dat leisure ( hotels, vakantkeparken, etc) zwaar of behoorlijk te kampen hebben met flinke winstdalingen. Het adagium dat men juist in mindere tijden een potje moet hebben om dan extra marketing in te zetten gaat voor veel bedrijven niet op daar men moeite heeft de zaak inclusief personeel overeind te houden.

Webshops, supers, food e.d. doen het goed. Voor partijen die nog niet aan sportsponsering doen een mooie kans om in te stappen, zeker indien de vaccins er met een half jaar aan zitten te komen voor de massa. Alleen, waarom zouden ze nu het toch al zo goed gaat is een veel gebruikte tegenwerping in directie kamers op dergelijke voorstellen.
Deze ploeg zal ook aangepaste salarissen moeten toepassen. Althans daar ziet het naar uit.

0
rahimns 23 november 2020 om 21:03

Maar het is toch niet de hotelketen die een stap terugzet maar de co-sponsor Vital.

0
doorak 23 november 2020 om 23:40

Goed gezien Rahims, ik heb eea omgedraaid. Beetje te snel gelezen.
Des te vreemder dus. Een Vital Concept lijkt mij nu niet een branche die echt flink in elkaar is geklapt. Overal gaat de land- en tuinbouw, veeteelt door. Op zich bijzonder dat juist hun kampen met cash en niet B&B Hotels.

0
SolitaryShell 24 november 2020 om 09:08

Als ze nog 3 ton blijven betalen, zijn ze toch nog steeds co-sponsor?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone