Visbeek: “Ongelofelijk trots op Warren en de ploeg”

vrijdag 21 juli 2017 om 09:20

Warren Barguil behaalde vrijdag de vierde etappezege voor Sunweb in de Tour de France. De Fransman demarreerde op de Col’Izoard vanuit de groep met favorieten en raapte één voor één alle aanvallers op, om vervolgens solo over de meet te komen. “We wisten dat hij het hoogste niveau in de tweede helft van de Tour zou halen, maar dit was wel een magistrale manier om te winnen”, glundert zijn ploegleider Aike Visbeek voor de camera van WielerFlits.

“We hebben hier keihard voor gewerkt”, stelt hij. “Ik ben heel blij voor de ploeg. Ze werken voor elkaar, dat is ook het mooie. Warren helpt Michael (Matthews, red.) en andersom. Warren heeft ook diverse keren bidons gehaald. Het is gewoon heel mooi voor de ploeg dat dit gebeurd. Dit is een droom voor Warren. Ik ben ongelofelijk trots op hem en de ploeg.”

De Tour is nog niet afgelopen. Visbeek noemt de etappe van vandaag een “hele mooie kans” voor Matthews. “Maar de jongens zijn nu ook vermoeid”, waarschuwt hij, “dus we moeten even kijken wat we ervan kunnen maken.”

Dit artikel delen:

25 Reacties

Spinergy 21 juli 2017 om 09:31

die Barguil lijkt wel een Duracell konijn

Ligthning 21 juli 2017 om 09:38

Barguil is een heel getalenteerd rijder en met veel temperament. Maar….. hij komt terug uit kwetsuur. Hij is vergeleken met zijn afgepeigerde tegenstanders, nog zo fris als een hoentje… en wordt alsmaar sterker door de conditieopbouw. Dit terwijl zijn tegenstanders geleidelijk aan aftakelen. Omdat hij de eerste Tourweek gepast heeft, komt hij niet meer in aanmerking voor de rangschikking. Hij mag dus aanvallen waar hij wil, er wordt niet op gereageerd. Als Barguil een volgende Tour ook voor de rangschikking gaat, zal hij geen meter vrijheid krijgen, zal hij de bollen niet winnen en misschien zelfs de top 10 niet halen.

Sephiroth 21 juli 2017 om 09:46

Sunweb heeft idd een mooi team, en ook echt een team. Maarja met Matthews en ten dele ook Barguil ook top talenten, gooi daar nog een paar sterke mannen bij en team spirit en ze leveren super. Daarnaast profiteerde Barguil uitstekend van de vrijheid die hij kreeg toen hij op achterstand stond.

Romāns Vainšteins 21 juli 2017 om 09:52

Barguil moet gewoon in het geheel niet meer gaan voor een AK en hij gaf dat zelf ook al aan in interviews. ‘Wij’ , ’trotse Nederlanders’ hebben er ook zo eentje die zonder ketenen precies hetzelfde zou kunnen in dhr Poels.

Koel 21 juli 2017 om 09:52

Een heel wat realistischer opvatting dan diverse dopingsuggesties uit overigens niet onverdachte hoek, dit is het verschil tussen een klassementsrenner en een rittenkaper die ook nog eens relatief fris is door gedwongen rust.
Of het nu Calmejane, Roglic of Barguil betreft, ze worden direct na een mooie prestatie tot potentieel podium kandidaat/tourwinnaar gebombardeerd, vele gingen hen overigens voor.

gianni 21 juli 2017 om 09:59

tour 2018, Dumoulin of Barguil? dat wordt een lastige. Op meerdere paarden wedden is ingewikkeld als 1 paard het klassement is. Nog even los van het gegeven dat Barguil in 2018 misschien wel voor het AK zou willen gaan.

Romāns Vainšteins 21 juli 2017 om 10:08

Barguil heeft in interviews duidelijk door laten schemeren dit toffer te vinden dan een beetje dom in het wiel van die gele slungel te harken. Je kan hem prima tezamen met Dumoulin naar de tour sturen maar dan niet als slaaf.

Koel 21 juli 2017 om 10:09

gianni – 21 juli 2017 om 09:59
Barguil’s tijdrit is hopeloos. Het kan natuurlijk zijn dat hij na volgend jaar vertrekt, wellicht naar de nieuwe Bretonse ploeg, dan is de keus al helemaal niet moeilijk.

HoofdIsVrij 21 juli 2017 om 10:30

Het is overigens maar de vraag of Dumoulin volgend jaar de Tour gaat rijden. Dit laat hij volkomen afhangen van het parcours.

fietsvriend 21 juli 2017 om 10:53

Laat dit even op je inwerken:

Vrijdag: Sunweb
Zaterdag: Sunweb
Zondag: Mollema
Dinsdag: Sunweb
Woensdag: TLJ
Donderdag: Sunweb

Al een week lang winnen de Nederlandse ploegen en renner alle etappes…

Amigo de Birillo 21 juli 2017 om 10:58

Sunweb koerst met een Duitse licentie.

fietsvriend 21 juli 2017 om 11:00

@Amigo de Birillo ik reken deze voor het gemak even tot NL ploeg…

flashke 21 juli 2017 om 11:20

@fietsvriend
Een Duitse ploeg die wint met Franse en Australische renners gebruiken om de Nederlandse dominantie te onderstrepen. Ik volg niet helemaal.

fietsvriend 21 juli 2017 om 11:37

@flashke uh ja, zo simpel is het eigenlijk. De omkadering van Sunweb is volledig NL.
Zie het een beetje zonnig.

klootje kriekeljon 21 juli 2017 om 11:39

Nee dat zal jij vast niet begrijpen. Is gewoon een NLse ploeg, jaloerse zuiderbuurtjes.

Wheely 21 juli 2017 om 12:00

Laten we de Belgen dan ook feliciteren met de vijf prachtige overwinningen van Kittel. Last but not least mogen we ook best de oranje polonaise lopen als Knaven zijn huzarenstukje wederom afmaakt. Nederland wint de Tour!

Romāns Vainšteins 21 juli 2017 om 12:03

Wat ik niet begrijp is dat een oprechte patriot ook maar 1 sprankeltje ‘wij’-gevoel krijgt van een zegevierende Barguil en Matthews puur omdat er een kaaskop in zijn oortje tettert.

Is Sunweb dan een schoolvoorbeeld van Nederlandse aanpak oid ? Die VOC-mentaliteit ?

flashke 21 juli 2017 om 12:18

@klootje
Nee, oprecht, ik begrijp het niet. EQS is een Belgische ploeg, en geen Duitse ploeg met Belgische omkadering, en toch doen die ritzeges van Kittel me quasi niets. Ergens vind ik het wel mooi dat renners als Gilbert en Vermote daaraan hebben meegeholpen, zoals Teunissen en Stamsnijder dat bij Matthews ook doen, maar om nu fier te zijn op een zege zoals die van Barguil? Die ene zege van Mollema moet toch 100 keer beter voelen dan die vier zeges en twee truien van Sunweb? Ik heb absoluut niets tegen internationale ploegen in de wielersport, maar ik supporter wel voor renners uit verschillende ploegen. Ik heb het meer voor iemand als Demare of Bo Hagen dan voor Kittel. Is dat zo raar?
Zou http://www.wielerflitsky.kaz ook zo juichen bij de prestaties van Aru?

klootje kriekeljon 21 juli 2017 om 12:32

Ah ok Flashke, maar nu zeg je net iets anders.
Ik word ook amper blijer van een buitenlander in NLse dienst. Maar Sunweb is natuurlijk wel gewoon een NLse ploeg met buitenlandse tintjes en een Duitse licentie. Volgens mij is dat voor iedereen wel duidelijk.
Dat je de prestaties van Sunweb als Nederlander breder trekt en winst van Barguil/Matthews ook ziet als een beetje een NLse overwinning is volgens mij ook niet zo gek. Zeker niet als je elke dag weer Nederlanders ziet die hun ballen er af rijden voor de buitenlandse kopmannen en Nederlanders (ploegleiding etc.) na afloop binnen de ploeg ziet die evt. succes vieren. En dat Sunweb bijv. de Giro won met Tom Dumoulin (en nog wat mooie dingen met NLers) zorgt er sowieso al voor dat veel NLers dit gewoon als een 2e NLse ploeg zien.

En in Kazachstan zullen de wielerliefhebbers ook net wat meer de prestaties van buitenlanders in Kazakse dienst volgen dan elders.

assen 21 juli 2017 om 13:00

Mooi interview, met TLJ bus op de achtergrond. ;-)

stoemper 21 juli 2017 om 13:21

Een jaar geleden probeerden ze hem nog om te toveren tot berekenende robot: http://www.wielerflits.nl/nieuws/187452/ploegleiding-giant-alpecin-teleurgesteld-in-barguil.html

Godzijdank is dat niet gelukt.

TotSinas 21 juli 2017 om 13:41

Sunweb in z’n geheel is voor 75% Nederlands. Kantoor zit in Nederland en ook staat het op een Nederlandse bv. Kortom; als Sunweb met 5 Nederlanders in de Tourploeg de etappe wint dan doet het mij erg goed!

knecht99 21 juli 2017 om 14:06

“Warren Barguil behaalde vrijdag de vierde etappezege voor Sunweb in de Tour de France”
Vrijdag?? glazen bol vandaag gaat ’t ie weer winnen?

debarreman 21 juli 2017 om 15:12

Team Sunweb ziet zichzelf als een internationale ploeg. De herenafdeling telt 9 nationaliteiten.

schipperaar 21 juli 2017 om 16:38

@stoemper
Hij koerst op intuitie, niks mis mee, als ie door had kunnen gaan was ie een held geweest. Ploegleiders snappen niet altijd wat er in de benen van een renner omgaat maar die zijn er legio hier als ik zie wat Barquil volgend jaar moet gaan doen.
Van rusten ga je overigens niet harder rijden, van hard werken wel, niet voor niets dat 3 boeren de elfsteden tocht wonnen tussen de bedrijven door.
@rv
De term kaaskoppen komt overigens uit Belgie waar AH de boerenkaas niet aan kan slepen.

Headlines

Materiaalzone