Vinokourov: “Wij zijn geïnteresseerd in mensen, niet in robots”
foto: Marcel Koch
donderdag 24 november 2016 om 14:11

Vinokourov: “Wij zijn geïnteresseerd in mensen, niet in robots”

Aleksandr Vinokourov heeft een tikje uitgedeeld aan Sky. De Kazachse manager van Astana vindt dat het trainingsregime van de Britse ploeg de reden is voor het slechte jaar van Mikel Landa. Dat vertelt Vinokourov aan Cycling Weekly.

Robots
De opmerking is opvallend, omdat Landa vorig seizoen nota bene Astana inruilde voor Sky. “Ons team is gebouwd rond een persoon en een atleet”, legt Vino uit. “We werken aan fysieke kenmerken en de beleving van de renners, niet aan Watts. Wij zijn namelijk geïnteresseerd in mensen, niet in robots. Zoals andere teams. Om een voorbeeld te noemen: ik was dit jaar behoorlijk teleurgesteld in Landa. Hij heeft de prijs betaald door zijn training helemaal om te gooien en zijn interpretatie van wielrennen te veranderen.”

Aru bevestigt Giro-deelname
Astana kwam deze week traditiegetrouw bijeen in het Italiaanse Montecatini Terme, waar Cyclingnews Fabio Aru vroeg naar het huidige en komende jaar. “Het afgelopen seizoen was niet makkelijk voor mij. Erg negatief zelfs, om eerlijk te zijn”, vertelt de Italiaan. “Wel ben ik er zeker van dat je altijd meer leert in een slecht jaar, dan wanneer alles goed gaat. Ik heb in 2016 fouten gemaakt en ik werk er nu hard aan om ze te corrigeren. Mijn programma staat nog niet helemaal vast, maar de Giro d’Italia is mijn grote doel. De start op Sardinië is een grote motivatie voor me.”

Fuglsang mag zich bewijzen in de Tour
Vinokourov bevestigde ook dat Jakob Fuglsang zijn kans krijgt in de Tour de France, omdat de teammanager vindt dat de Deen dat de voorbije jaren heeft afgedwongen. “Ik ben blij dat ik na mijn zevende plek in 2013 opnieuw een kans krijg”, zegt Fuglsang. “Ik ben misschien niet van hetzelfde niveau als Vincenzo Nibali, maar ik kan alleen maar hopen om grote prestaties neer te zetten en iets speciaals te winnen voor Astana. Ik rijd nu vier jaar bij deze ploeg, nu is het tijd om te winnen.” Zijn laatste overwinning is de eindzege in de Ronde van Oostenrijk in 2012.

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
26 november 2016 12:18
Fuglsang krijgt dit jaar dus de 'beste preparatie' voor de tour.
26 november 2016 14:00
@ tendam
Laat ik voorop stellen dat ik Lieuwe een prima jongen vind en dat ik hoop dat hij weer snel met veel plezier op de fiets zit.
Stef is mondig en dat kan zeker geen kwaad, maar of je dan automatisch aangenaam gezelschap bent weet ik niet. Ik kan me voorstellen dat de ploegleiding van TLJ zich even achter de oren moest krabben voordat ze hem een contract aanboden. Niet zozeer vanwege zijn verrichtingen op de fiets, -hij heeft immers een prima seizoen achter de rug-, maar meer als mentor voor de vele jongelingen. Hij is natuurlijk wel een behoorlijke wijsneus en ik weet niet of ik als 22 jarig rennertje zit te wachten om van hem te horen hoe de wereld in elkaar steekt. Ik zou liever aanschurken tegen ome Bram.

Maar misschien heb ik het mis en kan ik met hem levendig en met de nodige kwinkslagen van gedachten wisselen over van alles en nog wat en wordt het toch nog een bonte avond.

Reacties zijn gesloten.