Vingegaard raakt leiding CRO Race kwijt op slotdag: “Mohoric verdient het”

zondag 2 oktober 2022 om 19:29
Vingegaard raakt leiding CRO Race kwijt op slotdag: “Mohoric verdient het”

foto: Cor Vos

Jonas Vingegaard kan leven met zijn tweede plaats in het eindklassement van de CRO Race. De Tour de France-winnaar zag Matej Mohoric hem passeren door negen behaalde bonificatieseconden, onderweg en aan de finish. “Ik had hier graag gewonnen, maar het is wat het is”, aldus Vingegaard.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

“We wisten dat Bahrain Victorious het al vroeg zou proberen. Wij hebben het ook geprobeerd, maar ik ben niet snel genoeg om met deze renners te sprinten”, gaat de kopman van Jumbo-Visma verder. “Ik ben geen sprinter en meng me ook niet graag met pelotonsprints.”

Mohoric wist drie seconden te pakken bij een tussensprint en zes seconden aan de finish. Daardoor passeerde hij Vingegaard met precies één seconde. “Ik had hier graag gewonnen, maar het is wat het is. Mohoric pakte vandaag genoeg bonificatieseconden en hij verdient het dan ook. Dit is ook onderdeel van het wielrennen”, zegt Vingegaard.

Voor de Tourwinnaar, die deze week twee etappes won in Kroatië, is de Ronde van Lombardije volgende week zijn volgende wedstrijd. “Ik ben blij en tevreden met de vorm deze week. Ik kijk uit naar volgende week. Het is een van mijn grote doelen van dit seizoen”, kijkt hij vooruit.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

6 Reacties

Pelsluis 4 oktober 2022 om 18:58

In het totaalwielrennen v JV past niet een paar man inzetten die de tussensprint ‘kapen’? Desnoods met hulp v bevriende sprinter(s)?

0
Zen Hooligan The Shakra Jugend 2 oktober 2022 om 21:19

Lief van je Jonas, dat je dat zegt. Je bent een sportieve verliezer en bovendien begrijp je dat het belangrijk is om vrienden te maken in het peleton en dat doe je op deze manier.

Ik snap de organisatie van de Cro race ook heel erg goed. Dit soort kleine rondjes worden meestal op de seconden gewonnen of verloren dus is het leuk om wat boni’s in het spel te gooien om de spanning onderweg nog wat op te voeren en de tactische plannen tijdens de race nog te zien veranderen.

Toch kan ik me niet helemaal aan de indruk onttrekken dat hier niet de beste renner gewonnen heeft. Nu heb je dat wel vaker in wielrennen, maar als de winnaar niet sneller heeft gefietst als de nummer twee maar alleen wint vanwege de boni’s dan voelt het toch een beetje raar als de nummer twee het over ‘verdient gewonnen’ heeft.

-3
De Zeboe van de Zoncolan 2 oktober 2022 om 22:09

Maar de mogelijkheid van boni’s bepaalt ook de tactiek. Waren die hier niet geweest, dan had Mohoric vast nog een aanval geprobeerd in de laatste ronde.

3
Verschrikkelijk 2 oktober 2022 om 22:49

Wel, Vingegaard is duidelijk niet de nieuwe Merckx.;)

0
Dumoulist 3 oktober 2022 om 08:07

Mohoric heeft de eerste 4 etappes geknecht voor Milan. Dat maakt hem voor mij toch wel de verdiende winnaar.

0
jan jansen 3 oktober 2022 om 12:08

Inderdaad wint de beste niet altijd en dat komt omdat de beste niet meedeed.
Remco is de beste
Hup Remco

1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone