Vincenzo Nibali over nationale titelstrijd in november: “Het is een schande”

zondag 17 mei 2020 om 09:13
Vincenzo Nibali over nationale titelstrijd in november: “Het is een schande”

foto: Cor Vos (archief)

Als het aan de Italiaanse wielerfederatie ligt, zullen de nationale kampioenschappen in Veneto plaatsvinden in het weekend van 31 oktober en 1 november, één week na de Ronde van Italië. “Het is een schande”, is Vincenzo Nibali duidelijk in gesprek met Rai Sport.

De nationale kampioenschappen gaan door in het weekend van 22-23 augustus, zo liet de UCI midden april weten in een persbericht. Dit blijkt voor verschillende wielerfederaties echter niet haalbaar. Zo is het Belgisch kampioenschap op de weg al verplaatst naar dinsdag 22 september, twee dagen na het einde van de Tour de France.

De KNWU heeft de laatste hoop op het organiseren van het Nederlands kampioenschap voor eliterenners in 2020 zelfs opgegeven. De Italianen rekenen nog wel op een nationale titelstrijd tussen de beste renners, maar Nibali ziet een NK in november niet zitten. “Dan koers je slechts twee maanden in de tricolore trui. Is dat dan het idee?”

“Ik weet niet of het logisch en eerlijk is om het NK te verplaatsen naar begin november. We hebben echter nog geen bevestiging gekregen, er zullen ongetwijfeld nog veranderingen plaatsvinden. Ik hoop nog op enkele wijzigingen”, aldus Nibali, die verder hoopt op een snelle herstart van het wielerseizoen. “We moeten op een gegeven moment weer verder.”

Koersen zonder publiek 
De renner van Trek-Segafredo richt zich dit jaar op de Giro d’Italia. De Italiaan won de ronde al in 2013 en 2016 en hoopt dit jaar zijn derde eindzege te boeken in ‘La Corsa Rosa’. Nibali probeert zich een Giro zonder publiek voor te stellen. “Het is een aderlating voor de wielersport, maar wielrennen is ook een televisiesport.”

“En toch denk ik dat mensen wel een wielerwedstrijd kunnen bezoeken, mits ze voldoende afstand houden. Het is lastiger om afstand te bewaren in de bergen en in start- en finishplaatsen, maar wielerfans gedragen zich over het algemeen wel beschaafd.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

John Bidon 17 mei 2020 om 11:07

“Dan koers je slechts twee maanden in de tricolore trui. Is dat dan het idee?”

De trui geldt toch voor jaar 2021 ook?

Agos-Vidalos 17 mei 2020 om 11:29

Dit gezwam siert hem niet.

Spake Breekerd 17 mei 2020 om 11:49

Nee, de huidige truidrager kan er vaak mee voor de dag komen! Wat een geneuzel, Nibali onwaardig.

Domestique 17 mei 2020 om 12:29

Grote coureur, maar altijd wel wat van een azijnpissertje eigenlijk.

Jan Blokland 17 mei 2020 om 12:29

Nou ja, het is aan de ene kant inderdaad geneuzel maar aan de andere kant is er bijna wel al een half jaar voorbij t.o.v. juni als normaal de titels worden verdeeld.
Ik zou zeggen. Er wordt in het najaar al zoveel gekoerst als het goed is. Laat de NK’s gewoon een jaartje voorbij gaan. Ook de huidige kampioenen hebben haast geen profijt gehad van hun truien. Moet je eens kijken naar Mads Pedersen. Wanneer heb je die nou gezien in zijn WK trui. Het zou voor al deze jongens toch mooi zijn als zij nog in het voorjaar 2021 die truien mogen dragen.

Romāns Vainšteins 17 mei 2020 om 14:01

Ik ben het daarmee eens. Verleng gewoon de truien en maak wat ruimte.

Brabander 17 mei 2020 om 15:42

Jep. Ga ik ook in mee. Een jaartje alle kampioenschappen skippen.
En Nibali zeurt wel hoor. De huidige kampioenen zijn net zo genaaid

Deel Koeper 17 mei 2020 om 16:59

Zou Nibali sieren als hij ook zo’n grote bek had nadat hij weer eens voor de zoveelste keer werd betrapt bij het aan de ploegwagen hangen.

ivo001 18 mei 2020 om 12:11

Ik heb er toch moeite mee om NK te lezen als Nationaal Kampioenschap en niet Nederlands Kampioenschap.

Waarom wordt er eigenlijk nooit Italiaans Kampioenschap geschreven?

Headlines

Materiaalzone

Populair