Vierde plaats in Middelkerke levert Sanne Cant eindwinst in Superprestige op

zaterdag 16 februari 2019 om 18:05

foto: Cor Vos

Een vierde plaats was voor Sanne Cant zaterdag genoeg om de eindwinst in de Superprestige te behalen. Annemarie Worst, Cants enige concurrente, kende een slechte dag, waardoor de leidende positie van Cant zaterdag niet meer in gevaar kwam. “Ik ben nu voor de vierde keer op rij eindlaureate van de Superprestige, dat staat mooi op mijn palmares”, is de wereldkampioene gelukkig na afloop van de Noordzeecross.


Winst zat er zaterdag niet in voor Cant. De Belgische had te maken met een paar mindere benen: “Ik voelde al heel snel vandaag dat ik niet de benen had om mee te doen voor de zege”, begon Sanne Cant. “In de eerste ronde sloeg ik een kloof op de schuine kant. Op technisch vlak liep het dus heel goed, op fysiek vlak was het vandaag net iets minder”

Die mindere benen leverden Cant geen stress op, concurrente Worst reed op gepast afstand van de kop van de wedstrijd. “Ik had gehoord dat Worst, tweede in de stand, op de sukkel was. Daarom ook kon ik iets gematigder rijden”, eindigt Cant. “Ik ben verder ook blij dat Loes Sels op het podium staat. Mijn nicht verdient dat.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

sooike 16 februari 2019 om 20:20

Zou ze niet graag hebben gewonnen? Ja dus, maar het is veel simpeler om ons te willen doen geloven dat ze op halve kracht reed. Ze zou eens moeten toegeven dat er twee Nederlandse vrouwen veel sterker waren en een gelukwens of complimenten aan het adres van de winnares kan er het hele seizoen al niet van af bij onze Vlaamse zuurpruim. Wat een contrast met de drie stralende vrouwen op het podium van de daguitslag !

EddyB1958 17 februari 2019 om 09:08

Sooike je vertelt ook iedere keer weer dezelfde zooi.

sooike 17 februari 2019 om 09:32

@EddyB

Fijn dat je mijn waardevolle bijdragen zo goed leest. Misschien zelf ook eens een echte reactie schrijven?

Fernandi 17 februari 2019 om 09:37

Welke waardevolle bijdragen?

De grootste azijnpisser van deze site die Cant verwijt een zuurpruim te zijn.

Pelsluis 16 februari 2019 om 23:51

Mee eens maar je kan niet ontkennen dat ze het aardig efficiënt doet…..
Jammer dat stukjeschrijver Ceylin’s prima prestatie onvermeld laat.
Opmerkelijk dat prestatiecurves v veel vrouwen grilliger zijn dan die vd mannen. Vooral over kortere tijd gezien. Verband met hormoonhuishouding? Parcoursverschillen zijn op uitzondering na niet levensgroot.
Vandaag kende een verloop als bij de mannen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Giro 2019

Headlines

Materiaalzone

Populair