Vier op vier in de Wereldbeker voor Van der Poel
Foto: Sportfoto.nl (archief)
zondag 19 november 2017 om 15:36

Vier op vier in de Wereldbeker voor Van der Poel

Mathieu van der Poel heeft in het Deense Bogense de vierde wereldbekercross van het seizoen op zijn naam geschreven. De jonge Nederlander kwam tijdens de opwarming wederom ten val op zijn knie, maar kende tijdens de wedstrijd zelf geen problemen. Wout van Aert en Toon Aerts mochten mee op het podium.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Val tijdens opwarming
Even opschudding toen topfavoriet Mathieu van der Poel zaterdag tijdens de verkenning van het parcours ten val kwam op zijn knie die hem deze week ook al vier dagen rust kostte. Vandaag leek de schade mee te vallen en tijdens de wedstrijd zou de Europees kampioen geen enkele hinder hebben.

Van der Poel kon evenwel niet uitpakken met de snelste start, die hij moest overlaten aan landgenoot Lars van der Haar. Van der Poel was wel in tweede positie weg en snelde na een korte tijd naar de leiding. Aan de balkjes ging het bij Van der Haar, op dat moment in het wiel van Van der Poel, mis, waardoor de Wereldbekerleider zomaar een kloofje van vijf seconden kreeg. Maar dat was in geen tijd weer weggewerkt na een fout van Van der Poel in de afdaling: Van Aert, Aerts en Van der Haar kwamen weer terug.

Aerts forceert beslissing
Voor Toon Aerts ging het allemaal nog niet snel genoeg. De voormalig Europees kampioen versnelde tot twee keer toe, maar kreeg niet echt ruimte. Bij de derde versnelling van Aerts kwam alleen Van der Poel terug, die meteen een poging deed om Aerts los te gooien. De Kempenaar bleef toch knap aanklampen en deed zelfs zijn duit in het zakje om Van Aert en Van der Haar op achterstand te houden.

Dat lukte, maar door het vele werk had Aerts zich halfweg toch vergaloppeerd. Op een bepaald moment dook hij de materiaalpost binnen voor een verse fiets, net op het moment dat Van der Poel op de trappers ging staan. Aerts moest enkele meters prijsgeven, en die werden vervolgens alleen maar groter. Toen hij een achterstand van een tiental seconden had, reed Aerts bovendien lek. Op die manier kwam Van Aert bij hem aansluiten.

Een twintigtal seconden na de eenzame leider Van der Poel kregen we wel nog een spannende strijd om plek twee. Aerts had in het veld weer een kleine voorsprong opgebouwd, maar in de laatste meters kwam Van Aert er alsnog over.


[poll id=”635″]

Wereldbeker veldrijden 2017-2018
Uitslag manche 4: Bogense

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon)
2. flag-be Wout van Aert (Crelan-Charles) op 8s
3. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions) in z.t.
4. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea Lions) op 47s
5. flag-be Tim Merlier (Crelan-Charles) op 1m21s
6. flag-nl Corné van Kessel (Telenet-Fidea Lions) op 1m28s
7. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Circus) op 1m48s
8. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Fidea Lions) op 1m52s
9. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games) op 2m05s
10. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games) in z.t.

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
20 november 2017 18:07
@schipperaar
Dank voor je reactie.
Ik heb de uitspraken van Roland Liboton altijd zeer gewaardeerd; zowel in zijn succesvolle carrière als veldrijder,als later. Overigens werd Roland in den Bosch om zijn mening gevraagd. En stel nu eens dat het waar zou zijn dat hij zich goed zou voelen bij extra aandacht.......waarom zou je hem die dan niet geven en gunnen? Ik gun graag iedereen het beste.
Ik zou het in aansluiting hierbij zelfs best prettig vinden als er bij Sporza wat afwisseling zou zitten in de co-commentatoren: Hennie Stamsnijder,Paul de Brouwer, Roland Liboton,Richard Groenendaal. In het verleden gaf ook een Erik de Vlaeminck zijn mooie kijk op het veldrijden. Het zijn allemaal mensen die enorm van 'hun' sport houden en dat genot voelde ik altijd tot in mijn huiskamer. Liboton over het veldrijden is als Ceulemans over het biljarten.
20 november 2017 18:21
ok

Reacties zijn gesloten.