Campenaerts prijst ploeg na Circuit Franco-Belge: “Mensen weer fan van Lotto Soudal”

woensdag 10 augustus 2022 om 19:42
Campenaerts prijst ploeg na Circuit Franco-Belge: “Mensen weer fan van Lotto Soudal”

foto: Cor Vos

De derde plaats van Victor Campenaerts in het Circuit Franco-Belge was enerzijds een teleurstelling voor hem, maar de algehele prestatie van zijn ploeg Lotto Soudal stemt hem tevreden. “We zijn derde, vierde en zesde. Dat zijn geen uitslagen waar we voor komen, maar het toont wel hoe sterk de ploeg is”, vertelt Campenaerts.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

“Dat laat zien hoe sterk de ploeg is. Vandaag was Alexander Kristoff sterker en Dries Van Gestel was ook fenomenaal”, erkent hij in het flashinterview, kort nadat hij geklopt werd door hen in een spurt met een kleine kopgroep. “Ik ben de sprint een klein beetje te vroeg begonnen. Ik wilde Kristoff verrassen. Dat is gelukt, maar de laatste 50 meter stond ik stil. Mijn benen explodeerden. Het is een teleurstelling, maar we hebben schitterend gekoerst en ik denk dat de mensen weer fan zijn van Lotto.”

Achter Campenaerts werden Jasper De Buyst en Arnaud De Lie namelijk vierde en zesde. “Wij rijden om koersen te winnen. Ook voor Dstny, onze nieuwe sponsor. Die zijn uiteraard blij dat we prominent in beeld komen. Maar we doen ook mee om te winnen. De volgende keer is het prijs”, kijkt hij al vooruit. De strijd tegen degradatie uit de WorldTour lijkt het beste in Lotto Soudal naar boven te halen. “Als we rijden zoals nu, met de mindset om dominant te zijn, dan zie ik geen probleem.”

Dries Van Gestel
De tweede plaats in Circuit Franco-Belge was voor Dries Van Gestel. “Ik denk niet dat ik teleurgesteld mag zijn”, aldus de coureur van TotalEnergies direct na afloop. “Victor heeft onlangs gewonnen in Leuven en Alexander heeft een serieus palmares. Ik kon niet meer dan aan zijn wiel te stranden. Ik ben niet teleurgesteld dat ik tussen deze twee namen mag staan.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

oscarfreirefan 10 augustus 2022 om 21:12

Toch zou ik het LS gunnen als ze er in blijven al hoop ik dan wel dat ze wat meer een eigen identiteit ontwikkelen met betrekking tot welke renners ze aantrekken en dergelijke

0
Mwielerfan 11 augustus 2022 om 10:41

Die eigen identiteit hebben ze juist als geen and, maar juist daar zit het probleem in denk ik

0
Thoin 11 augustus 2022 om 11:40

In die eigen identiteit ligt inderdaad een deel van het probleem. 70% van het team ofzo moet Belg zijn. Aangezien hun budget niet groot is, komen de “betere” Belgen niet naar Lotto. Ze deden Teuns en Stuyven een voorstel. Maar die komen dan niet.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone