Victor Campenaerts: “Ik wil de beste worden”

woensdag 5 december 2018 om 12:06
Victor Campenaerts: “Ik wil de beste worden”

foto: Sirotti

Met de uitreiking van de Kristallen Fiets voor beste Belgische wielrenner van het jaar in het vooruitzicht spreekt kanshebber Victor Campenaerts uitgebreid over zijn ambities. “Ik wil de beste worden”, is hij heel stellig tegenover Het Laatste Nieuws.

De ambitie om de beste te worden kent Campenaerts zijn gehele leven al en acht de kans hierop het grootst in zijn huidige specialisme. “Als het me in één tak ooit kan lukken om mijn ambities waar te maken, dan is dat in het tijdrijden”, klinkt hij vol zelfvertrouwen.

Qua lichaamsbouw is Campenaerts heel anders gebouwd dan concurrenten als Tom Dumoulin en Rohan Dennis, maar dit hoeft volgens de Belg zelf geen probleem te zijn. “In het tijdrijden heb je grote en sterke kerels als Dumoulin. Ik ben juist klein van gestalte maar als mijn benen naast de beentjes van Dumoulin en Dennis ziet..”, licht hij toe hoe hij het verschil maakt. “Zij rijden snel door hun hoog vermogen, maar ik kan snel rijden omdat ik aerodynamisch en efficiënt ben”, vervolgt hij zijn relaas.

Om de huidige top te kunnen verslaan doet de specialist aan micro-management. “Toch blijven er altijd kleine zaken waar je nog progressie in kan maken”, blijft de renner van Lotto Soudal ambitieus. “Zo zijn we nu bezig met speciale schoenen te ontwikkelen. Dat klinkt misschien als een minder belangrijk onderdeel, maar als je ziet dat op het WK het verschil met Dumoulin slechts een halve seconde is..”

Een eerste doel voor Campenaerts is nu zijn aanval op het werelduurrecord. “Ik ben realistisch genoeg om te weten dat ik geen betere renner ben dan Wiggins, maar op een goede dag kan ik zijn record wel breken”, klinkt het vol zelfvertrouwen. Ter voorbereiding op dit record gaat Campenaerts voor twee maanden naar Namibië.

Dit artikel delen:

27 Reacties

AWestie 5 december 2018 om 12:20

Ik weet het nooit zo goed bij Victor. Op zich heeft hij iets sympathieks, maar hij kan ook heel goed te hoog van de toren blazen. In dit voor Belgische begrippen matige wielerjaar zou ik dan eerlijk gezegd de grootste overwinning de prijs gunnen: Tiesj!

Mwielerfan 5 december 2018 om 19:05

Bizar dat je dit hoog van de toren noemt. Hij is al net achter de top en die twee toppers zijn allebei met andere zaken bezig. Lijkt me heel realistisch dat dumoulin en Dennis toch nog wat gewicht en vermogen kwijtspelen de komende twee jaar. En als één dan een slechte dag heeft is campenaerts zomaar wereldkampioen.
Hij zegt ook nergens dat ie het wel even gaat doen. Hij ziet het als iets dat misschien kan en dat hij gaat proberen. Raar dat je dit als overschatting ziet terwijl hij er juist genuanceerd over is.

G99prblms 5 december 2018 om 21:30

AWestie reageert op ‘de beste worden’. Jij (Mwielerfan) bedoelt ‘een keertje als alles mee zit van ze winnen’. Dat lijkt Campenaerts niet te bedoelen..

HoofdIsVrij 5 december 2018 om 12:39

Hij heeft mij op het WK wel verrast, moet ik eerlijk zeggen.

Op zijn parcoursen of laat in grote rondes waar Dennis en Dumoulin met het klassement bezig zijn zie ik hem wel iedereen verslaan.

Romāns Vainšteins 5 december 2018 om 12:52

Gewoon een geduchte concurrent want toegewijd specialist waar de meeste tegenstrevers nog flink wat andere doelen hebben. Ik wens hem veel succes, na dat WK een wat langer interview met hem gezien en het is wat mij betreft wel een sympathieke knakker.

Angelo Pauwels 5 december 2018 om 13:03

Zal moeten rap zijn want Remco Evenepoel is een beter tijdrijder.

Vinyakke 5 december 2018 om 13:39

Dat is die tot op heden nog steeds niet hoor. Als je dat over elk talent gaat zeggen!? Zo werd ooit aangenomen dat ene taylor phinney anno 2018 onverslaanbaar zou moeten zijn. Euhh.. niet dus!

Chris Van Uden 5 december 2018 om 14:46

Phinney heeft dan ook de nodige tegenslag gehad op het fysieke vlak..

EddyB1958 5 december 2018 om 13:27

@AWestie Benoot wint een overschat koersje van 184 km en zou de Kristallen Fiets krijgen? Dan eerder alhoewel ik er zeker geen fan van ben,Wout Van Aert wegens zijn wereldtitel in het veld en zijn prestaties op de weg,of Tim Wellens.Spijtig dat Mathieu van der Poel er niet voor in aanmerking komt.

Vinyakke 5 december 2018 om 13:42

Overschat koersje? Hier sla je we bal wel stevig mis Eddy! Moet zowat de sterkst bezette ééndagskoers van het jaar geweest zijn. En het aantal kilometers is ondergeschikt als je ziet wanneer de finale ervan openbreekt!

Deel Koeper 5 december 2018 om 14:19

En ook gewoon de meest memorabele en epische koers van het jaar.

AWestie 5 december 2018 om 15:51

Volgens mij is deze koers in korte tijd uitgegroeid tot een gewilde race voor vele soorten fietsers. Inderdaad zeer sterk bezet, epische koers, zware omstandigheden. En oh ja, wie werd er derde in deze race, wat een van zijn beste prestaties was dit jaar? Woutje! Mijn punt vooral: Strade Bianche was de ‘grootste’ Belgische overwinning dit jaar. Qua regelmatigheid of vaker winnen van kleinere koersen zijn er vast betere Belgen te noemen, maar wat Tiesj heeft gedaan dit jaar in Italië was straf. En het gaat nou eenmaal om winnen in topsport, nietwaar?

EddyB1958 5 december 2018 om 18:28

Of topic De Strade was voor iemand als Jo Planckaert een ideale koers geweest…
Of topic bis herhaal ik dat mijn favorieten Van Aert en Wellens zijn,en nochtans ben ik geen supporter van Wout…

Domestique 5 december 2018 om 19:22

Persoonlijk zou ik kiezen voor Lampaert. Benoot voor mij ook de mooiste overwinning behaald, maar daarna steeds verder weggedeemsterd.

Lampaert toch het hele jaar zich getoond en voor mij ook de meest kleurrijke van de kandidaten.

wiebipedia 5 december 2018 om 14:18

Campenaerts vind ik altijd moeilijk te vatten. Komt vaak een beetje dommig, naïef, onvolwassen over op mij. Dat maakt natuurlijk niet dat hij geen fysieke kwaliteiten heeft. Dusver heeft hij me een aantal keren wel verrast in uitslagen.
Toch denk ik dat hij altijd tekort gaat komen tegen Dennis, Dumoulin en renners van dat fysieke kaliber. Hij zit wel gewoon paraat achter deze mannen. Dus mocht er om wat voor reden een kans zijn dat hij ze kan verslaan dan is het zomaar mogelijk dat Victor aan het einde van zijn carrière een schitterend palmares heeft

Romāns Vainšteins 5 december 2018 om 14:55

Hij is helemaal niet dommig maar heeft er gewoon moeite mee alles iedereen altijd maar serieus te nemen. Daar zit kortom een gezonde en relativerende kop op.

Mwielerfan 5 december 2018 om 19:09

Ik snap wat je bedoeld maar ik zou dat eerder onbevangenheid noemen. Ik denk dat dat ook de oorzaak is dat hij zich als Vlaming durft uit te spreken over hoge doelstellingen. Niet van dat suffe ik ga voor podium enzo.

josi 5 december 2018 om 15:14

Ik denk niet dat Campenaerts op regelmatige basis Dennis en Dumoulin kan kloppen als ze alledrie in topvorm zijn, maar hij zal zeker wel een mooi palmares in het tijdrijden bijeen kunnen rijden.

Dougi 5 december 2018 om 17:23

ik zie eerder en man als Kung de plaats van Dennis of Dumoulin overnemen.

TheBFG 5 december 2018 om 18:10

Ik blijf het een beetje een rare vinden, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat als een Hollander dit zegt, het waarschijnlijk gezien wordt als goede gezonde ambitie, maar als Belg wordt die een beetje als groot-prater weggezet.

EddyB1958 5 december 2018 om 18:30

On topic Campenaerts zit perfect op zijn fiets. Ik zou er toch een kleine geldsom durven op wedden.

Mwielerfan 5 december 2018 om 19:10

Tof hoe hij er alles aan doet. Zou mooi zijn als hij die slappe poging van wiggins uit de boeken fietst.

assen 5 december 2018 om 21:43

Een sportman moet ambitie hebben, toch?
Voor mij wel verrassend dat ie won… maar ja, Tom won in Nederland ook van Terpstra destijds.

coenj 6 december 2018 om 09:27

Voor het EK had ik altijd een beetje twijfels die zijn sinds het WK weg. Hij wordt zeker nog een keer wereldkampioen tijdrijden en pakt ook echt ergens een tijdrit zege in 1 van de grote rondes. Waarschijnlijk al dit jaar.

josi 6 december 2018 om 11:09

Dit jaar al zou wel een klein kerstwonder zijn.

Rendo 6 december 2018 om 10:04

Willen wij ook wel! Eindelijk eens een goede tijdrijder voor België!

boenk 7 december 2018 om 05:42

Sympathieke peer met een gezonde dosis zelfrelativering. Weet van zichzelf heel goed dat hij niet het supertalent is, maar dat hij door hard werk en specialiseren heel ver kan komen. Als je op voorhand gezegd had, dat hij op een halve seconde van Dumoulin zou eindigen, had men je voor gek verklaard, zeker op dat parcours. En toch deed hij het maar, en ik durf er voor wedden, dat indien hij na Dumoulin had mogen starten, dat hij die laatste kilometers op de tijd van Tom had kunnen afstellen en ervoor was geïndigd, in plaats van nu andersom.

Headlines

Materiaalzone

Populair