Namibië voor twee maanden trainingslocatie Campenaerts

dinsdag 30 oktober 2018 om 10:45
Namibië voor twee maanden trainingslocatie Campenaerts

foto: Sirotti

Victor Campenaerts traint in januari en februari in Namibië. In het Afrikaanse land gaat de Belgisch en Europees kampioen tijdrijden zich voorbereiden op het nieuwe seizoen en op zijn poging het werelduurrecord aan te scherpen. Dat vertelt de renner van Lotto Soudal tegen Het Nieuwsblad.

De nummer drie van het WK tijdrijden gaat in de eerste twee maanden van het seizoen 2019 fietsen op een hoogte van 1800 meter. “Het is er warm, voldoende hoog om het nodige effect te hebben en de levensomstandigheden zijn er goed. Bovendien is er geen tijdsverschil met België, wat de reis en aanpassing draaglijk maakt”, zegt Campenaerts, die samen traint met twee triatleten onder wie Peter Danteneers.

De trainingen in Afrika zijn van invloed op zijn één uur durende race tegen de klok in april. “Ik zou graag een slot van vijf dagen hebben voor de poging. Zodra de luchtdruk ideaal is, zal ik van start gaan.” De voortekenen zijn goed. In het weekend waarin de klimmers de WK-wegwedstrijd reden, deed Campenaerts een geslaagde halfuur durende test in Zwitserland. Aan het eind bleek zijn gemiddelde snelheid (54,8 km/u) hoger dan die van huidig recordhouder Bradley Wiggins (54,526 km/u).

Dit artikel delen:

18 Reacties

hartstikkebedankt 30 oktober 2018 om 10:54

Prachtig land maar wel weinig asfaltwegen, er lopen maar een paar geasfalteerde aderen door het land. Weliswaar kaarsrecht en met weinig verkeer maar daardoor ook oppassen. Ben benieuwd wat Campenaerts doet qua werelduurrecord, hij zou het moeten kunnen.

Wielerfan1987 30 oktober 2018 om 11:09

Tjah, een halfuur durende test afleggen in voorbereiding op een 1 uur durend evenement om vervolgens de gemiddelde snelheid van die test van een half uur te vergelijken met een vol uur van een ex WK tijdrijden….

Het geeft nogal een vertekend beeld zo als je deze gemiddelde snelheden als maatstaf neemt.

leegloper 30 oktober 2018 om 11:16

@Wielerfan1987,
Zo gek is het niet. Eerst leek Wiggins’ record onaantastbaar. Als je in een half uur zijn uurgemiddelde niet haalt, dan kun je het sowieso schudden. Maar hij zat er nipt boven en kan nog verbeteren met een specifieke voorbereiding. Niemand zegt dat Campenaerts het wel even gaat doen.
Trouwens, je kunt sowieso niet elke keer een uur zo’n zware inspanning testen. Ik neem aan dat renners tijdens training vaker kortere stukjes intensief doen en dan met bepaalde formules extrapoleren om een inschatting te maken.

Rhohan 30 oktober 2018 om 11:16

Het is toch mooi om te weten welke snelheid je moet halen om sneller te zijn en dat een halfuur lang te voelen in je benen. Hij zal ‘m nog niet op en top voorbereid hebben, dus op deze manier heeft ie indicatie van het ritme, etc. Dat doortrekken naar een uur en je hebt de maatstaf.

Mwielerfan 30 oktober 2018 om 12:29

Het was bovendien aan de eind van seizoen. Veel renners waren al te vermoeid om de laatste wedstrijden te rijden. En het was test om überhaupt op de baan te rijden. En het was niet op echt grote hoogte (of wel?)
Dit zijn veelbelovende tekenen allemaal

ah-ja 30 oktober 2018 om 11:12

Zijn daar ook dopingcontroles op Namibie?

Wheely 30 oktober 2018 om 11:16

In wel.

ah-ja 30 oktober 2018 om 20:57

Ja wheely ja…

Wheely 30 oktober 2018 om 11:13

Misschien kan hij een halfuur record gaan vestigen. Ook leuk.

leegloper 30 oktober 2018 om 11:16

Thomas De Gendt stelt vaak aparte doelen. Al zal hij eerder voor een 2 uur record gaan.

Mooie_Mario 30 oktober 2018 om 11:25

Sinds de afwijzing van Carlien neem ik deze Campenaerts niet zo serieus meer. Hij is zo overtuigd van zijn kwaliteiten dat ik een misselijk gevoel van hem krijg als ik hem hoor praten.
Een moeilijk persoon ook, blijkend uit al die rare fratsen die hij, tegen de orders van de ploeg in, doet.
Als iets niet lukt in de koers, dan maar 50 km alleen voorop fietsen omdat je boos bent.. tja.

Vinyakke 30 oktober 2018 om 11:46

1. Wat heeft een afwijzing te maken met zijn sérieux naar zijn vak toe? Is net een heel professioneel renner.
2. Ben jij niet overtuigd van zijn kwaliteiten dan? Werd in zijn 3 belangrijkste chronos dit jaar enkel geklopt door Dennis & dumoulin. En heeft toch mooi 2 Europese titels op zak!
3. Welke frats heeft hij precies tegen de orders in op zijn geweten?

skylimit 30 oktober 2018 om 13:05

Lijkt mij toch een beetje een type over het paard getilde belg, hetgeen je niet zou verwachten. 2 maanden Namibie voor de where-abouts ook makkelijk en natuurlijk lokale dopingcontroleurs anders rijzen die kosten ook de pan uit.
Verwacht niet dat zijn poging gaat slagen, maar dan zal het wel aan de luchtdruk liggen.

Mwielerfan 30 oktober 2018 om 13:31

Voor dumoulin waren er altijd excuses als hij bij wk of nk tijdrijden naast podium belanden. Campenaerts wordt derde op een haar na tweede en is over het paard getilt? Een beetje kritisch op je onderbuik gevoel mag wel he

skylimit 30 oktober 2018 om 13:54

@mwielerfan als het campenaerts lukt een keertje minimaal 2e in een grote ronde te worden dan mag jij weer, maar anders niet vergelijken met dumoulin aub.

Vinyakke 30 oktober 2018 om 14:32

@skylimit

Hoe kan je nu nog zijn uitslagen blijven minimaliseren? Een jaar geleden waren er nog 15 betere tijdrijders en zou hij zelfs geen top-10 halen als iedereen meedeed. Nu zijn er nog maar 2 echt beter en is het nog niet goed genoeg. Geef nou eens toe dat campenaerts een meer dan behoorlijk tijdrijder is!?

Mwielerfan 30 oktober 2018 om 17:17

Inderdaad het lijkt alsof het bij campenaerts nooit goed genoeg is. Omdat hij voor het hoogste gaat? Het is altijd zijn doel maar in zijn verwachtingen en reacties is hij meestal realistisch. Op wk zei ie bijvoorbeeld dat hij niet verwacht had dumoulin op een seconde na te verslaan.
Of wil je de zoveelste Belg die alles downplayd en nooit iets durft te zeggen?
Volgens mij ligt het echt aan jezelf of een overdreven gekwetsheid nadat het huwelijk met jumbo niet perfect bleek

Chaba 31 oktober 2018 om 09:25

Het zijn enkele uitspraken geweest die niet altijd goed uitpakken. Dat nederige, nietszeggende promo praatje wat je vaak ziet bij anderen hoeft van mij ook niet dan maar liever iets te hoog van de toren blazen en paar keer hard onderuit gaan. Hij blijft natuurlijk een van de beste tijdrijders m.u.v. van een Dennis en Dumoulin.

Headlines

Materiaalzone

Populair