Victor Campenaerts: “Ik mocht echt niet verliezen”

Door , zaterdag 15 juni 2019 om 19:32
Victor Campenaerts: “Ik mocht echt niet verliezen”

©Cor Vos

Remco Evenepoel is dé winnaar van de Baloise Belgium Tour editie 2019. Maar ook Victor Campenaerts mag morgen met opgeheven hoofd naar huis. Hij bekroonde zijn sterke ronde met winst in de koninginnenrit. “Dat spurtje moést ik wel winnen”, lacht hij. “Niet alleen voor mezelf, maar ook voor Tim Wellens.”

Campenaerts was er naar eigen zeggen niet goed van. Toen hij op de uitloper van de Roche-aux-Faucons in het wiel van Evenpoel terug kwam aansluiten bij zijn ontsnapte ploegmaat Tim Wellens, wilde hij Evenpoel verrassen met een fikse demarrage. “Op de klim had Remco de kloof naar Tim zelf overbrugd”, redeneerde Campenaerts. “Dus ik dacht: dit is hét moment om hem te doen kraken.”

Excuses tegenover Wellens
Foutje in de redenering. Evenepoel kraakte niet. Zijn ploegmaat daarentegen wel. “Dat viel tegen, ja. Ik voelde me zowaar wat schuldig. Daarom heb ik me na afloop tegenover Tim ook geëxcuseerd – al vond hij dat overbodig. Maar er restte me daarna maar één ding meer. Het wiel van Evenpoel houden in die laatste vijftien kilometer en zowel hem als Andreas Kron kloppen in de sprint. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor Tim.”

Daar slaagde Campenaerts al bij al vlot in. “Logisch, hé. Remco bleef vol rijden om Tim verder op achterstand te zetten. Terwijl ik amper moest trappen. Zeker op de vele stukken bergaf kon ik recupereren. Die Kron kon ik wel aan, had ik onderweg al gemerkt.” Zo pakte Lotto Soudal toch een tweede ritzege in evenveel dagen. Een mooie troostprijs na slokop Evenepoel.

Sterke Serry
Ook het uitgekiende plan van Campenaerts en co om Evenepoel alsnog te verschalken in het klassement, viel lange tijd in de juiste plooi. “Enige fout was dat we iets te explosief in de aanval gegaan zijn. Hadden we dat iets rustiger aangepakt, kregen we misschien nog een paar extra mannen mee en konden we het Deceuninck-Quick-Step nog moeilijker maken. Nu hielden ze het gemakkelijker onder controle dan ik vooraf ingeschat had. Met dank aan een sterke Serry, vind ik. Beter was geweest dat Remco zelf iets sneller vol aan de bak moest.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

limburgia 15 juni 2019 om 20:01

Om als werelduurrecorhouder bij een 19 jarige voor de tweede keer aan wieltjesplakken te doen hem dan nu te kloppen vindt ik eigenlijk minnetjes. En dan nog uitbundig te gaan juichen nou ja belachelijk .

Romāns Vainšteins 15 juni 2019 om 21:07

Belachelijk vind jij het, in het echt is het een geweldige overwinning. In principe een fout maken maar die met hangen en wurgen om weten te zetten in je eerste rit-in-lijn overwinning. Juist dit type elementen maken wielrennen zo’n ontzettend veel leukere en gecompliceerdere sport dan de rest bijeen.

Vincent Lacressonniere 15 juni 2019 om 21:13

Stel je niet zo aan zeg. Mooie overwinning, mooi gekoerst en goed uitgelegd in dit interview.

rennerske 15 juni 2019 om 21:26

Eens met Romans, dat hoeren en snoeren in en om de koers maakt het wielrennen zo interessant. En buiten dat, Campenaerts verklaarde in het interview achteraf dat hij hier iemand klopt die misschien wel de beste van zijn generatie blijkt te zijn. Ook alleraardigst om ooit aan je kleinkinderen te vertellen.

Spurter 15 juni 2019 om 21:59

Het juichen vond ik ook overdreven. Achteraf in het interview vond ik ‘m realistischer. Al reed hij natuurlijk wel volledig voor eigen eer en glorie. Met voor Wellens rijden had dit niks te maken.

Misschien dat ze vooraf ook wel inzagen dat Wellens dit niet meer zou redden tegen Evenepoel?

Merlinappa 16 juni 2019 om 09:36

Belachelijk dat iemand gewoon juicht als hij wint!!!1!111EINZ

Olly 15 juni 2019 om 20:13

@Limburgia
Is dit de eerste keer dat je naar wielrennen kijkt? Heb je in hetzelfde elftal als RE gevoetbald?

limburgia 16 juni 2019 om 11:51

In mijn tijd als wielrenner noemden wij een renner zoals Campenaerts die 2 keer achter Evenepoel reed een Smachtlap .

Headlines

Materiaalzone

Populair