Vestingcross wil onderdeel uitmaken van de wereldbeker

maandag 26 november 2018 om 08:14
Vestingcross wil onderdeel uitmaken van de wereldbeker

foto: PhotoPress.be

De Vestingcross in Hulst, nu nog een Brico Cross, ambieert een plekje in de wereldbeker. “Hulst heeft alles om de stap te kunnen zetten”, laat de organisatie weten aan Omroep Zeeland.

De Vestingcross is in februari van volgend jaar toe aan zijn derde editie, maar toch denkt organisator Kurt Vernimmen dat er een reële kans is om opgenomen te worden in de wereldbeker. “Hulst heeft een fantastisch parcours en heeft zich in de afgelopen twee edities bewezen. Daarom heb ik er vertrouwen in dat de UCI de Vestingcross in de wereldbeker op gaat nemen”, klinkt Vernimmen vol vertrouwen.

Om tot de wereldbeker te kunnen behoren, zal er eerst iets aan de huidige kalender moeten veranderen, die is nu namelijk vol. “Of het voor volgend seizoen al gaat lukken weet ik niet, maar anders is het een jaar later. We zijn ambitieus”, aldus Vernimmen.

Financieel is de Vestingcross er in elk geval klaar voor. “De KNWU staat achter ons en datzelfde geldt voor de Provincie Zeeland”, bevestigt wethouder Jean-Paul Hageman van Hulst. “Maar we moeten ons bescheiden opstellen. We hebben ons kandidaat gesteld, maar er is nog niets zeker”, is hij voorzichtig.

“Als het doorgaat en de Vestingcross wordt inderdaad een wereldbekercross, dan zet dat Zeeland, en Hulst in het bijzonder, op de kaart”, sluit Hageman af.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Theo Bovengemiddelkamp 26 november 2018 om 10:48

Rosmalen wenst toch ook de stap te zetten? En wordt Valkenburg definitief niet meer georganiseerd?

Qua parkoers vind ik Hulst echt uniek en prachtig. Door en over monumenten. Laatste editie stond er iets van 15.000 man te kijken. Echt een pareltje deze cross.

Mwielerfan 26 november 2018 om 19:29

Wel heel dicht bij vlaanderen…

Emergo 26 november 2018 om 22:04

So what.

Mwielerfan 26 november 2018 om 23:13

Voegt geografisch niks toe aan wereldbeker dus zal niet zo snel geselecteerd worden

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone