Vermote en Serry worden prof

zondag 27 juni 2010 om 11:13

De 20-jarige Julien Vermote tekende vorige week dinsdag een contract voor twee seizoenen bij Quick-Step. Hij stapt over van beloftenploeg Beveren 2000. ‘Ik kon ook naar Topsport Vlaanderen-Mercator, maar Beveren 2000 is nog altijd de satellietploeg van Quick Step’, zegt hij in Het Nieuwsblad.

Vermote, een aardige tijdrijder, is recent afgestudeerd en zegt zich nu volledig op het wielrennen te willen richten. Bij de ploeg van Patrick Lefevere krijgt hij die kans, daar rijden meer jongens die via Beveren 2000 zijn doorgebroken, zoals Kevin Seeldrayers. ‘Ik heb niet lang getwijfeld. Als je zo’n kans krijgt, moet je toehappen’, aldus Vermote.

De 21-jarige Pieter Serry gaat wel naar Topsport Vlaanderen-Mercator. Hij is, zo laat zijn ploeg Jong Vlaanderen-Bauknecht trots weten op de website, de ’30ste renner die in 6 jaar tijd vanuit het Jong Vlaanderen project doorstroomt naar de profrangen’. Op dezelfde site worden alle sponsors en managers uitvoerig bedankt, evenals de Vlaamse minister van sport. Een echte veelwinnaar is Serry dan ook niet; hij kwam dit jaar niet verder dan twee podiumplaatsen bij beloftenkoersen.

Het tweetal toekomstige neoprofs uit Vlaanderen vergezelt op deze manier een grotere groep talenten dat volgend seizoen tussen de profs zal rijden. Jens Debusschere en Sven Vandousselaere maken de overstap naar Omega Pharma-lotto, Sven Jodts en Jelle Wallays gaan net als Serry naar Tosport Vlaanderen-Mercator en Yannick Eijssen moet nog kiezen tussen Omega Pharma-Lotto of Quick-Step.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair