Vermeulen: “Ik was heel onzeker of ik überhaupt mee moest sprinten”

Vermeulen: “Ik was heel onzeker of ik überhaupt mee moest sprinten”

Podium na rit vier: Vermeulen, Stroetinga en Vermeltfoort - Foto: Youri IJnsen/WielerFlits

vrijdag 15 mei 2015 om 19:18

Jeff Vermeulen was na een lastige laatste lijn in het Belgische Diegem vrijdagmiddag de snelste in rit vier van Olympia’s 3M Tour. In de laatste vijfhonderd meter was het stijgingspercentage zo’n vier tot vijf procent; geen spek voor de bek van de meeste snelle mannen. Voor machtssprinter Vermeulen wel: “Het werd vanochtend voor de start al verteld, maar ik vond het best wel een pittige aankomst”, vertelt de renner van Jo Piels na afloop aan WielerFlits.

Kriebels in de laatste kilometers
Voorafgaand aan de etappe had Vermeulen het laatste klimmetje al eventjes verkend en trok toen zijn conclusie. “Ik was eigenlijk heel onzeker of dat ik me überhaupt moest gaan mengen in deze sprint. Maar in de laatste tien kilometer begon het toch weer te kriebelen. Wat me vanochtend wel opviel was dat de winnaar van vandaag aan de voet van het klimmetje moest aangaan. Dat besloot ik te doen, omdat ik anders te laat op gang zou komen. Op vijftig meter van de streep – toen de klim wat begon af te vlakken – begon ik stil te vallen, maar ik had net genoeg voorsprong om de zege veilig te stellen. Achteraf ben ik heel blij dat ik toch heb mee gesprint. Ik wilde mijn gram halen door de koers te winnen en ben heel blij dat ik het voor het team af kon maken.”

Reinders krijgt complimenten
In een hectische koers onder de rook van vliegveld Zaventem, was het vandaag ‘Belgisch vlak’. Ondanks het mooie weer stond er een straf windje, maar het parcours was niet zwaar genoeg om voor breuken in het peloton te zorgen. Na een aantal aanvalspogingen mondde de rit vervolgens uit in een massasprint. In de laatste kilometers werd Vermeulen gepiloteerd door Elmar Reinders. Niet voor het eerst dit seizoen stak de sprinter zijn loftrompet op voor zijn ploeggenoot. “Het is fantastisch wat hij vandaag opnieuw voor mij gedaan heeft. In de laatste kilometer heeft hij mij met volle kracht naar voren gereden en zich helemaal weggecijferd voor mij. Ik kan me niemand beter wensen die dat voor me doet dan Elmar. Die jongen heeft zo’n grote motor en zo veel snelheid in zijn benen. Dat is echt onvoorstelbaar. Het enige wat je vervolgens dan kan doen, is de sprint winnen. Het is écht onwijs wat die jongen doet!”

Vermeulen over uitspraak Stroetinga: ‘Ik laat liever zien hoe goed ik ben, dan het uit te spreken’
Wim Stroetinga vertelde donderdag na de door hem gewonnen derde etappe dat hij op dit moment de snelste sprinter is. Het prikkelde Vermeulen, die er na de etappe grappen over maakte met klassementsleider Jetse Bol. “Natuurlijk steekt dat. Voor elke sprinter is dat vervelend om te horen. Ik denk dat ik vandaag heb laten zien dat ik ook tot de snelsten van dit moment behoor. In de eerste rit (waar Vermeulen tiende werd, red.) reed mijn ploeg de hele dag op kop en had ik in de finale niemand meer om me van voren te houden. Donderdag kwam ik te vroeg aan de leiding. Dat was trouwens de derde keer dat ik op die aankomst te vroeg op kop kwam. Hou het er maar op dat ik hardleers ben. Vandaag viel echter alles op zijn plaats en kon ik het gewoon afmaken. Wat ik van de uitspraak van Wim vind? Dat mag hij vinden. Het is niet aan mij om dat over mezelf te zeggen. Ik laat het liever zien.”

Gebrand om zich te laten zien in thuisstreek
Tijdens de etappes van zaterdagmiddag (in Delft) en de slotrit op zondag in Rijswijk, liggen er nog twee kansen voor Vermeulen. Hij rijdt er door ‘zijn’ streek. “Je kunt me daar absoluut verwachten. Het is mijn thuisomgeving, want ik heb er 21 jaar gewoond en in die buurt getraind. Ik ben zeker gebrand om daar iets moois te laten zien. Het staat nu 2-1 voor Wim, maar ik ga er vol voor om de stand gelijk te trekken of in mijn voordeel te beslissen”, sluit Vermeulen strijdvaardig af.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Fiets 16 mei 2015 om 00:41

Kan niet tippen aan Stroetje. Mooie overwinning vandaag maar over een heel seizoen bezien is Stroet hem altijd de baas

0
horsm 16 mei 2015 om 01:19

pffff @Fiets. Verzin ns wat anders….

0
Met de kop in de wind 16 mei 2015 om 01:26

Fiets aka roxane kneet heel erg origineel

0
SolerEritrean 16 mei 2015 om 10:37

STROET

0

Headlines

Populair

Materiaalzone