Verhoeven blij met sprinttrein: “We zijn verder dan gedacht”

Verhoeven blij met sprinttrein: “We zijn verder dan gedacht”
maandag 20 juni 2016 om 08:05

Ploegleider Nico Verhoeven van LottoNL-Jumbo kijkt met een positief gevoel terug op de Ster ZLM Toer. “We hebben drie etappes en het eindklassement gewonnen”, stelt hij tegenover WielerFlits. “Veel beter kun je niet wensen.”

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
De sprinttrein van Dylan Groenewegen bleek deze week goed te lopen. De ploeg gaf voorafgaand aan het seizoen al aan dat men wilde bouwen aan een lead-out. In 2018 zou dit tot de perfecte trein moeten leiden. “Hij is nu al gewoon heel goed”,  oordeelt Verhoeven. “Maar perfect betekent dat je echt met de absolute wereldtop meedoet, en dat je in grote rondes de beste sprinttrein hebt. Dát hebben we nog niet, maar we zitten wel in de buurt. Dat is al een vaststelling, want zeker in wedstrijden als deze – als er maar drie echt grote sprinters zijn – hebben we een van de sterkste sprinttreinen, zo niet dé sterkste. Dan ben je gewoon al verder dan je voordien dacht.”

Het wordt snel duidelijk of de sprinttrein ook naar de Tour de France gaat. De knoop is al vóór de Ster ZLM Toer doorgehakt, maar de ploeg maakt de selectie deze week pas bekend.

Verhoeven tempert de verwachtingen bij een eventuele deelname van Groenewegen aan de Tour de France. “Hier klopt hij de Kittels en de Greipels, maar dat wil niet zeggen dat je ze in de Tour de France ook zou kunnen kloppen, of in een andere grote ronde. Dat is weer heel iets anders. Daar rijden er wel vijf sprinttreinen rond, terwijl er hier maar drie zijn. Maar zijn ontwikkeling gaat in ieder geval heel goed vooruit. Dat is hoopvol voor de toekomst.”

Dit artikel delen:

34 Reacties

schipperaar 20 juni 2016 om 17:26

Misschien eens oefenen op een km sprint, zijn treintjes voor het verleden, gaat toch vaak mis. Oefenen in zlm is iets anders dan de tour.

0
Jibi 20 juni 2016 om 20:40

Is Lars Boom een geschikte renner voor Lotto-Jumbo om de sprinttrein te gaan versterken?

0
vlek 20 juni 2016 om 21:27

Tja, dat zouden we misschien even moeten vragen aan iemand die Lars Boom systematisch heeft gevolgd de laatste jaren? Misschien kan die ons vertellen of Boom over een korte afstand een hele hoge snelheid aan kan houden, over wat explosiviteit beschikt en sterk is in het positioneren..

0
schipperaar 20 juni 2016 om 21:45

Baanrenners rijden zo’ n 65 gem door de staande start, zo iemand voorin de trein, 2e laat een gaatje vallen en voor iemand het door heeft, is ie 50m los en sprinttrein wordt stoortrein.
Misschien wat voor van Emden?

0
Jibi 20 juni 2016 om 21:53

vlek – 20 juni 2016 om 21:27
Ik denk dat een groot wielerpubliek Lars jarenlang gevolgd heeft. “Wat Lars in zijn kop zet,haalt hij binnen” zei o.a Michel Wuyts van de VRT over Boom. En is het niet zo dat Wielerflits onlangs rapporteerde dat Nico Verhoeven belangstelling heeft voor Boom en al met hem gesproken heeft. Als Boom bij Lotto-Jumbo aangetrokken wordt,dan kan het niet anders dan dat hij in de sprinttrein wordt opgenomen.

0
vlek 20 juni 2016 om 22:01

Kijk, vraag overtuigend beantwoord.

0
Thijs E 20 juni 2016 om 22:17

Koppel Groenewegen voor deze Tour aan Vanmarcke en laat ze het samen uitzoeken. Vluchter vooruit en profiteren van andere treintjes.

0
Jibi 20 juni 2016 om 22:24

vlek – 20 juni 2016 om 22:01
Kijk, vraag overtuigend beantwoord

Als ik heel eerlijk moet zijn,dan denk ik dat een kenner Boom niet opneemt in een sprinttrein. Zijn uitslagen verwijzen meer naar een stoptrein. Als je naar zijn uitslagen kijkt op wvcycling.com dan sta je er verbaasd van hoe vaak Boom afstapt. Bij menige voorjaarsklassieker zie je staan: DNF(did not finish). Ik meen wel een keer of zes,waarbij ook nog komt dat hij op een gegeven moment ook niet meer verder rijdt. DNS (did not started).
Jaren geleden vond ik het onbegrijpelijk dat Thomas dekker in Belgie nog en contract kreeg en datzelfde gevoel heb ik nu met Boom. Per jaar presteert hij minder. Oké Nico mag hem persoonlijk graag,maar als je daarmee de ploeg niet dient(een sponsor vraagt toch om resultaten)dan zou een contract bij Lotto-Jumbo nog eens zwaar kunnen gaan tegenvallen. Ik zie Lars Boom ook niet in de herfst en wintermaanden kunnen wedijveren met Van der Poel,Van Aert of Lars van der Haar. En voor een zesde of 12e plek kun je net zo goed een andere coureur aantrekken. Ik ben benieuwd wat de beslissing van verhoeven wordt.
Maar dat " Lars binnen haalt wat hij in zijn kop zet" (Wuijts( is toch echt gedateerd.

0
vlek 20 juni 2016 om 23:09

Kijk, heb je toch weer even je zegje kunnen doen. Graag gedaan.

0
  • 1
  • 2

Net binnen

Populair

Materiaalzone