Verenigde-Staten met McNulty, Craddock en Winder naar Olympische Spelen

donderdag 10 juni 2021 om 20:09
Verenigde-Staten met McNulty, Craddock en Winder naar Olympische Spelen

Brandon McNulty - foto: Cor Vos

De Amerikaanse wielerbond heeft bekendgemaakt welke renners en rensters komende zomer naar Tokio gaan voor de Olympische Spelen. De wegploeg voor de mannen bestaat uit Brandon McNulty en Lawson Craddock. Ruth Winder, Coryn Rivera, Leah Thomas, Amber Neben en Chloé Dygert zijn de geselecteerde vrouwen.

Zeker is dat Winder, Rivera, Thomas en Dygert zullen deelnemen aan de Olympische wegwedstrijd. Dygert, twee jaar geleden nog wereldkampioene tegen de klok, zal samen met Neben ook de Amerikaanse eer verdedigen in de tijdrit. De inmiddels 46-jarige Neben was in haar rijke carrière al twee keer de beste van de wereld in het tijdrijden.

Sepp Kuss was een van de gegadigden voor een plekje in de Amerikaanse selectie. Samen met Craddock, Ian Garrison, Alex Howes, McNulty, Neilson Powless en Tejay van Garderen streed hij om de twee plekken in de wegrit. Kuss liet eerder aan de Amerikaanse selectiecommissie weten dat hij niet beschikbaar is. De keuze is dus gevallen op McNulty en Craddock, die ook de tijdrit zullen betwisten.

Kate Courtney, Haley Batten, Chloe Woodruff en Chris Blevens moeten in Tokio voor mountainbikesucces zorgen. Dygert, Jennifer Valente, Maddie Godby, Megan Jastrab, Emma White, Lily Williams, Adrian Hegyvary en Gavin Hoover vormen tot slot de Amerikaanse baanselectie voor de Spelen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

IlPirata 10 juni 2021 om 21:27

Craddock reed ook sterk afgelopen periode.

0
Maillot à Pois 10 juni 2021 om 21:29

Heeft Dygert eigenlijk al wedstrijden gereden sinds haar ongeval?

0
Hoebele 10 juni 2021 om 23:04

Is het niet zo dat Neben ook van start moet gaan in de wegrit voordat ze de tijdrit mag rijden? En in de wegrit is het maximum 4 renners, dus dan zou er nog iemand moeten afvallen.

@Maillot: Volgens PCS was het WK haar laatste wedstrijd.

0
Maillot à Pois 11 juni 2021 om 10:32

Zag ik ook, maar ik weet niet of ze bvb al op de piste gereden heeft.

Ze is in elk geval ook geselecteerd voor de ploegenachtervolging op de baan, wat wellicht een extra plekje creëert en verklaart waarom Neben enkel de tijdrit kan rijden.

0
Duh 11 juni 2021 om 09:00

Is er geen Tijdrit plek voor de US mannen op de OS?? Staat niets over in het artikel, beetje onduidelijk nu of beide, geen van beide of eentje de tijdrit rijdt.
Ik vermoed eigenlijk beide.

0
Maillot à Pois 11 juni 2021 om 10:27

USA heeft idd recht op 2 plekken in zowel weg- als tijdrit, dus ik denk dat je vermoeden juist is

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone