Amerika presenteert voorselectie voor Tokio 2021
Sepp Kuss van Jumbo-Visma maakt ook kans - foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 12 juni 2020 om 08:17

Amerika presenteert voorselectie voor Tokio 2021

De Amerikaanse wielerbond USA Cycling heeft de voorselectie van de wieleronderdelen voor de Olympische Spelen van Tokio 2021 gepresenteerd. Bij de mannen maken zeven WorldTour-renners kans op een selectie. Bij de vrouwen valt wereldkampioene tijdrijden Chloe Dygert op, want zij staat op de shortlist voor de weg en de baan.

Jumbo-Visma-klimmer Sepp Kuss is een van de gegadigden voor een plekje in de Amerikaanse selectie. Samen met Lawson Craddock (EF Pro Cycling), Ian Garrison (Deceuninck-Quick-Step), Alex Howes (EF Pro Cycling), Brandon McNulty (UAE Emirates), Neilson Powless (EF Pro Cycling) en Tejay van Garderen (EF Pro Cycling) strijdt hij om de twee plekken in de wegrit. Team USA mag ook twee tijdrijders afvaardigen.

De Amerikaanse vrouwen mogen voor de wegrit vier renners selecteren, en twee voor de tijdrit. Voor die plaatsen maken Chloe Dygert (TWENTY20), Krista Doebel-Hickok (Rally), Katie Hall (Boels-Dolmans), Amber Neben (Cogeas Mettler), Coryn Rivera (Team Sunweb), Lauren Stephens (TIBCO-SVB), Leah Thomas (Bigla Katusha), Tayler Wiles (Trek-Segafredo) en Ruth Winder (Trek-Segafredo) kans.

USA Cycling presenteerde ook de voorselecties voor het mountainbiken en het baanwielrennen. In mei 2021 zal de definitieve selectie bepaald worden. Op 23 juli beginnen vervolgens de Spelen, mits het coronavirus dat toestaat.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
12 juni 2020 08:44
Kuss en Powless lijken me de voornaamste kandidaten.
    12 juni 2020 10:21
    Dat ligt er een beetje aan of er nog restricties zijn mbt het afvaardigen van verschillende renners voor de tijdrit en wegrit.
12 juni 2020 09:48
Het Amerikaanse wielrennen stelt heden ten dage eigenlijk weinig voor zeg.
    12 juni 2020 11:34
    Ik had het er laatst nog over.

    Armstrong, Hamilton, Landis, Leipheimer, Vandevelde, Hincapie, Zabirskie, Livingston.

    Ineos en Jumbo zouden er broekpoepvangers per mud voor inslaan.

    Een nieuwe golf Amerikaanse wielrenners zou wat mij betreft wel weer eens mogen.
12 juni 2020 12:06
Quinn Simmons staat niet op de longlist... toch wel opvallend
    12 juni 2020 15:36
    Ik zou het eerlijk gezegd veel opvallender vinden als hij wel op de longlist had gestaan.

Reacties zijn gesloten.