Veranda’s Willems mikt op ProContinentale licentie

maandag 23 mei 2016 om 13:27
Veranda’s Willems mikt op ProContinentale licentie

Foto: Sirotti

Veranda’s Willems wil op korte termijn promoveren naar een hogere divisie. Dat meldt de nu nog continentale formatie uit België in een persverklaring. “Ik hoop dat we reeds in 2017 maar ten laatste in 2018 de stap naar het ProContinentale niveau moeten en kunnen zetten”, aldus ploegbaas Ivan de Schamphelaere.

“We geloven in de manier waarop we deze ploeg laten groeien”, verklaart hij. “Sportief gaat onze groei nu heel hard maar structureel gezien willen we geen stappen overslaan. We zijn immers pas anderhalf jaar bezig met dit project.”

In 2015 eindigde Veranda’s Willems, met Nederlander Kai Reus in de gelederen, als vijfde op de Europe Tour ranking. Dit seizoen heeft de ploeg twaalf UCI-wedstrijden gewonnen, waaronder Nokere Koerse (1.HC) met Timothy Dupont.

Baloise Belgium Tour
Dupont staat woensdag ook aan de start van de Baloise Belgium Tour. Hij wordt vergezeld door Aidis Kruopis, Jan Ghyselinck, Tim De Troyer, Sander Cordeel, Stef Van Zummeren, Brecht DHaene en Christophe Prémont.

“De Ronde van België is een groot podium en dat motiveert ons nog eens extra”, aldus Dupont. “Persoonlijk denk ik dat de etappe naar Herzele en de etappe met finish in Tongeren me goed zullen liggen. Daar wil ik me zeker tonen.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

SolerEritrean 23 mei 2016 om 13:54

Ze zijn er in ieder geval wel klaar voor en België kan een extra profploeg zeker gebruiken.

Koersmaniak 23 mei 2016 om 13:54

Hopelijk lukt het hen ook.
De ploeg haalt al 2 jaar sterke resultaten, er zijn wat renners die op een hoger niveau mogen rijden dan continentaal, ook bij andere continentale ploegen.
Vroeger had je ook een Landbouwkrediet op dit niveau, nu enkel Wanty (met een deel buitenlanders) en Topsport (vooral opleidingsploeg voor jongere renners)

GreenDay 23 mei 2016 om 15:32

Zou zeer erg verdiend zijn, ik was er eigenlijk al een jaartje op aan het hopen. Ploeg die een meerwaarde kan zijn, zeker in het Belgisch circuit en in bepaalde klassiekers.

Mooie_Mario 23 mei 2016 om 16:26

Tja, had Kai Reus dan misschien beter kunnen blijven of toch goede stap om naar Roompot te gaan?

Verweggistan 23 mei 2016 om 19:04

Wel apart dat ze vorig jaar nog dusdanig budget te kort hadden dat ze er bijna mee moesten stoppen en nu plots PCT willen worden. Maar ze zouden zeker niet misstaan als PCT ploeg, wellicht nog wat renners als Planckaert, Meurisse en Vantomme erbij.

GreenDay 23 mei 2016 om 23:47

Ik heb trouwens gehoord dat ook Cibel naar een procontinentale licentie lonkt.

Vic413 25 mei 2016 om 16:11

Veranda’s Willems is gewoon een heel goed team. Ze hebben ook een hele snelle kopman met Dupont.

Headlines

Materiaalzone

Populair