Cross Gavere voorlopig verplaatst, BK baan in Gent begonnen

zaterdag 22 december 2018 om 16:55
Cross Gavere voorlopig verplaatst, BK baan in Gent begonnen

Mathieu van der Poel won vorige maand in Gavere - foto: PhotoPress.be

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de veldrit van Gavere en het Belgisch kampioenschap op de baan.

Veldrit Gavere verplaatst op voorlopige kalender 2019-2020

De veldrit van Gavere is op de voorlopige kalender van 2019-2020 verplaatst naar 3 november, nadat de Superprestigemanche gelijktijdig met het Europees kampioenschap (10-nov) was geprogrammeerd. Het probleem werd al snel aangekaart door de organisatie van de Superprestige. De nieuwe datum is vooralsnog onder voorbehoud. De twee weekenden met zware verplaatsingen (Boom-Bern en Tabor-Hamme) zouden ook volgend jaar weer deel uitmaken van de kalender, die overigens weinig verandert.


Eerste titels verdeeld tijdens BK baan

De eerste titels zijn verdeeld tijdens de Belgische kampioenschappen baanwielrennen, die vandaag zijn begonnen. In Gent won de pas 18-jarige Fabio Van den Bossche achter de derny, vóór de iets oudere Bryan Boussaer en Jules Hesters. Van den Bossche moest het vervolgens op de scratch afleggen tegen Robbe Ghys. Bij de vrouwen pakte Lotte Kopecky de titel op het omnium. Morgen staan op de wielerpiste van het Wielercentrum Eddy Merckx de titelstrijd op de kilometer tijdrit, de madison en de Keirin (allen voor mannen) op het programma.

Derny – mannen
flag-nr1 flag-be Fabio Van den Bossche

Scratch – mannen
flag-nr1 flag-be Robbe Ghys

Omnium – vrouwen
flag-nr1 flag-be Lotte Kopecky

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair