Vegard Breen (27) stopt met wielrennen

Door , vrijdag 25 augustus 2017 om 08:50

Breen in het tenue van Lotto Soudal, 2015 - foto: Sirotti

Vegard Breen hangt na dit seizoen zijn fiets aan de wilgen. De Noorse coureur is pas 27 jaar, maar kan de motivatie niet meer opbrengen, zegt hij tegen ProCycling.no. Deze herfst begint Breen aan een studie Value Accounting. Hij reed in 2014 en 2015 nog twee seizoenen voor Lotto Soudal.


Breen begon in 2010 zijn loopbaan bij de continentale Joker-ploeg. Na vier seizoenen pikte het toenmalige Lotto Belisol hem op, waar hij twee jaar zou rijden. Tot een echte doorbraak kwam het niet, waarna hij een jaar aan de slag ging bij Fortuneo-Vital Concept. Ook in Franse dienst wilde het niet lukken, waarna hij begin dit jaar terugkeerde bij Joker. Een profzege heeft Breen niet op zak, wel heeft hij de Vuelta van 2014 en de Tour van 2016 uitgereden.

“De motivatie maakt deel uit van mijn keuze, maar het is van alles wat. Ik weet wat er nodig is om een plek op het hoogste niveau te claimen en wat er nodig is om daar te blijven. Ik ben er zeker van dat ik mijn potentieel niet benut heb”, zegt Breen, die niet de motivatie heeft om opnieuw te beginnen. Hij kreeg nog wel aanbiedingen van Joker en Uno-X, maar die sloeg hij af. Een rol als ploegleider sluit Breen in de toekomst niet uit.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Giro 2019

Headlines

Materiaalzone

Populair