Klaas Vantornout aan de slag als sportief manager

zaterdag 23 juni 2018 om 13:18
Klaas Vantornout aan de slag als sportief manager

foto: Orange Pictures - Sportfoto

Klaas Vantornout zwaaide ongeveer een half jaar geleden af als veldrijder. Ook het komende jaar blijft hij echter actief binnen de sport. Hij gaat aan de slag als sportief manager bij Mahieu-Kona-Vandermeeren, dat meldt de Krant van West-Vlaanderen.

Vantornout kijkt uit naar zijn werk voor de West-Vlaamse ploeg, waar de focus ligt op het veldrijden. “Daar wil ik vol voor gaan. Maar er zullen extra middelen voor nodig zijn. Gelukkig hebben we nog een half jaar de tijd om voor de nodige invulling te zorgen. Goed dat het wielrennen gebonden is aan kalenderjaren in plaats van aan seizoenen. Anders was het moeilijk geweest om nieuwe veldrijders aan te trekken”, legt hij uit. Voor de 36-jarige ex-coureur is het vak van sportief directeur nog onbekend terrein. “Toch heb ik vanop afstand veel gezien en het was niet altijd van het fraaiste wat men enkele tieners aandeed”, stelt hij.

Sinds zijn laatste wedstrijd heeft de Torhoutenaar allerminst stil gezeten. “Sommigen uit mijn omgeving schiepen er welbehagen in om mij doodsbang te maken voor het zwarte gat. Welnu, ik kan hen geruststellen: er is niets van aan, want ik heb mij nog geen seconde verveeld”, vertelt hij. Naast zijn werk als sportief manager fietst hij zelf ook nog graag. Er staan zelfs nog enkele wedstrijden op zijn programma. “Ik zal in het shirt van Mahieu-Kona-Vandermeeren deelnemen aan enkele beachraces. En volgende maandag (22 juli) ga ik ook van start in het BK mountainbike op de Rodeberg in Westouter.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

zacht 23 juni 2018 om 18:38

Kevin Pauwels schijnt er persvoorlichter te worden.

Headlines

Materiaalzone

Populair