Vanthourenhout over vroege aanval: “Er was te veel volk mee”
foto: Cor Vos
zaterdag 5 oktober 2019 om 17:52

Vanthourenhout over vroege aanval: “Er was te veel volk mee”

Michael Vanthourenhout schreef zaterdag de Berencross op zijn naam door al vroeg in de cross ten aanval te trekken. “Ik had niet gedacht al zo vroeg weg te rijden”, laat Vanthourenhout weten. “Maar er was te veel volk mee. Dat is niet iets wat ik heel graag heb.”

“Voor de wedstrijd had ik zelf gedacht om zo lang mogelijk te wachten en toe te slaan in de laatste ronde”, gaat hij verder. “Ik had een kloofje nadat ik een ronde alles op alles zette op het zand, dus toen moest ik doorgaan. Eli (Iserbyt, red.) en Toon (Aerts, red.) reden samen weg, dat was ideaal voor mij. Eli zat makkelijk in het wiel en Toon moest al het werk doen. Toen wist ik wel dat ik als ik geen fouten zou maken ik zou winnen.”

“Een zege zo vroeg in het seizoen is heel belangrijk. De afgelopen weken was de conditie wel goed, maar nooit goed genoeg om te winnen. Het is nu wel leuk om zelf eens te winnen,”, sluit Vanthourenhout af.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
5 oktober 2019 18:23
Lars Boom werd 42e op 4:52 Bron: wvcycling.com
5 oktober 2019 23:25
Ik denk dat Lars' loopbaan erop zit.
6 oktober 2019 01:06
Dit was geen geschikte start voor zo'n groot deelnemersveld. Het is sowieso al smal en bochtig en dan zo vroeg al een houten brug waar na een man of 20-30 al direct een gat valt omdat de rest vrijwel stil staat.

Reacties zijn gesloten.