Vansummeren als adviseur aan de slag bij Synergy Baku

maandag 24 april 2017 om 14:03
Vansummeren als adviseur aan de slag bij Synergy Baku

©QCF/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

Johan Vansummeren is aangesteld als adviseur van wielerploeg Synergy Baku. De Belgische ex-renner hoopt met zijn kennis en ervaring een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de continentale formatie uit Azerbeidzjan.

“Ik ben erg dankbaar voor deze kans”, zegt de 36-jarige Belg in een persbericht. “Samen met de wielerbond van Azerbeidzjan wil ik mijn kennis overbrengen op de renners van de ploeg en wil ik hen helpen hun mooiste dromen waar te maken.”

Vansummeren zette in juni vorig jaar noodgedwongen een punt achter zijn profcarrière. De oud-winnaar van Parijs-Roubaix kampte met hartklachten. Hij begint op 3 mei, bij de start van de Ronde van Azerbeidzjan, aan zijn nieuwe functie.

“Ik ben erg blij dat ik nu aan mijn tweede carrière in het wielrennen kan gaan beginnen”, zegt hij. “Hopelijk kunnen we mooie dingen bereiken.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Verweggistan 24 april 2017 om 19:38

De ploeg waarvan net hun beste renner is betrapt. Die kunnen wel wat advies gebruiken.

nederbelg 24 april 2017 om 20:54

Door een vertaalfoutje van een Japanse tussenpersoon hielden ze hem voor de winnaar van Parijs-Baku (Roubaix is Robaku in het Japans). Eens dit misverstand rechtgezet…

Headlines

Materiaalzone

Populair