Vansevenant: “In de sprint moest ik gaan zitten en dan weet je dat het over is”

woensdag 21 april 2021 om 17:07
Vansevenant: “In de sprint moest ik gaan zitten en dan weet je dat het over is”

foto: Cor Vos

Mauri Vansevenant was vorig jaar misschien wel de ontdekking in de Waalse Pijl, nadat hij na een lange vlucht pas in de laatste vier kilometer werd ingelopen. Deze keer bleef hij in het peloton en probeerde hij van daaruit mede de koers te maken. Uiteindelijk kwam hij als 27e over de streep.

Vansevenant was blij voor zijn ploegmaat Julian Alaphilippe dat hij een mooie, grote overwinning kon pakken. “Verdiend, denk ik. Ik denk dat hij veruit de sterkste was vandaag. Zelf had ik een goed gevoel. Ik zat goed gepositioneerd op 300 meter van de finish, maar in de sprint moest ik me toch terug in het zadel zetten. Dan weet je dat het hier op deze muur over is.”

“Of ik iets te ver zat aan de voet? Dat denk ik wel. Ik denk dat je zeker bij de voorste tien moet zitten en ik zat net iets te ver. Het enige wat je dan kan doen is zo snel mogelijk opschuiven, maar dat zijn allemaal krachten die je verliest natuurlijk”, vertelde de 21-jarige renner van Deceuninck-Quick-Step verder.

Ideale scenario
Op de tweede beklimming van de Muur van Hoei schoof Vansevenant nog mee met de versnelling van Simon Geschke, al was die geen lang leven beschoren. “Om daar weg te rijden met die groep was voor mij misschien het ideale scenario geweest. Ik had wel het gevoel dat de andere renners niet van plan waren om door te rijden, dus toen stopt het.”

“Ik wist al wel dat de Muur van Hoei niet echt mijn ding was, omdat de klim zeer explosief is. Ik heb mijn best gedaan en dat is het voornaamste denk ik. Maar wie weet lukt het me ooit om hier naar het podium te rijden”, aldus de jonge Belg, die komende week in de Ronde van Romandië van start gaat en daarom Luik-Bastenaken-Luik normaal gesproken niet rijdt.

Dit artikel delen:

11 Reacties

SolitaryShell 21 april 2021 om 17:15

Vorig jaar ging ie liggen en was ie van mening dat het daarom over was.

Toen claimde hij nog dat na ettelijke kilometers solo 30 seconden aan de voet genoeg zou zijn geweest voor winst, nu verliest hij 36 seconden.

Jori 21 april 2021 om 17:39

21 jaar en de wereld en zijn eigen prestatie lekker zonnig bekijken, schandalig!

S. Morgenstern 21 april 2021 om 17:46

Niet schandalig, maar natuurlijk wel iets om even op terug te komen na zo’n achterstand.

Gitan 21 april 2021 om 17:55

De verschillen leken mij dit jaar ook wat hoger op te lopen dan anders, heb de top-10 wel eens dichter bij elkaar zien klitten.

Romāns Vainšteins 21 april 2021 om 19:09

Roglic snelle uitbarsting heeft de rest tot het uiterste gedreven wat mij betreft.

Michelangelo 21 april 2021 om 19:29

Moest ik ook aan denken toen ik dit artikel las. Laten we het erop houden dat hij vorig jaar nog vol in de adrenaline en euforie zat van alle aandacht die hij ineens kreeg, en toen wat enthousiaste overmoed had. En nu met veel verwachtingen was begonnen, maar uiteindelijk toch gemerkt had dat het dan tegen kan vallen.

Een beetje Mauri lacht, Mauri huilt. Hopelijk blijft hij lekker gewoon zo doorkoersen. Maar ik denk dat hij er rekening mee moet gaan houden dat niet iedereen zondermeer met hem gaat doorfietsen….

Peter Lippens 21 april 2021 om 19:31

idd begon erg snel zodat het logisch is dat de verschillenhoger opliepen en Mauri heeft de explosiviteit (nog) niet voor zo’n finish, kijk maar naar de leeftijden op het podium

Deel Koeper 21 april 2021 om 19:33

Het is maar een vermoeden, maar denk dat je iets meer de neiging zal hebben om wat dieper te kunnen gaan indien je in je eentje op weg bent naar een mogelijke klassieke overwinning dan wanneer er een dozijn renners van je wegrijden.

Er is een licht verschil tussen “ach ja, 17e of 27e” en “ach ja, 1e of 11e”.

Heb ik me toch laten vertellen.

Deel Koeper 21 april 2021 om 19:36

@Michelangelo

Als ze niet meer gaan doorkoersen met elke renner die minstens 1 koers heeft gewonnen, dan gaat er niet veel meer gekoerst worden.

S. Morgenstern 21 april 2021 om 19:38

Het schijnt ook zo te zijn dat je zo'n klim sneller op komt wanneer je er vanuit het peloton fris aan kan beginnen.

Sowieso niet echt iets om serieus te benaderen overigens. Vorig jaar had hij tenslotte nooit gewonnen.

Michelangelo 21 april 2021 om 19:52

@Deel,
Dat ben ik helemaal met je eens. Ik denk dat veel ploegen voor zichzelf een betere uitgangspositie zouden verschaffen als ze met bijvoorbeeld Vansevenant gaan meekoersen.

Maar het zou mij niks verbazen als renners in de voorbespreking te horen krijgen “probeer weg te komen, maar als je iemand mee krijgt van die-of-die ploeg, hou dan je benen stil”. Of andersom: als je met die-of-die ploeg weg bent, hou dan je benen stil.

Zie ook de “analyse” van Kerkhoffs…

Headlines

Materiaalzone

Populair