Vanmarcke verwacht bij nieuwe ploeg meer steun in finales

zaterdag 24 december 2016 om 10:40
Vanmarcke verwacht bij nieuwe ploeg meer steun in finales

Foto: Sirotti

Sep Vanmarcke keert volgend seizoen na vijf jaar bij LottoNL-Jumbo weer terug bij Cannondale-Drapac. De Belg verwacht daar meer steun te krijgen in finales van klassiekers. Dat zegt hij in gesprek met Cyclingnews.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
“Bij LottoNL-Jumbo hadden we een goede klassiekerploeg, maar we misten altijd één of meerdere renners in de diepe finale, de laatste 30 tot 40 kilometer”, stelt Vanmarcke. “Ik denk dat ik die renners bij Cannondale-Drapac wél vind. Daar hebben we mannen als Sebastian Langeveld, Dylan van Baarle, Taylor Phinney, Tom Van Asbroek: dat is op papier een erg sterke groep. Je hoeft niet per se Quick-Step Floors of BMC te zijn, maar ik geloof dat we een erg sterke ploeg hebben.”

In de voetsporen van Van Avermaet
De 28-jarige Belg hoopt volgend seizoen eindelijk een ‘grote vis’ binnen te halen. “Ik ben niet een van de allergrootste talenten, zoals Peter Sagan, die al vanaf zijn achttiende goed was. Ik ben eerder iemand als Greg Van Avermaet, iemand die wat meer tijd nodig heeft.”

“Maar ik sta er altijd”, vervolgt Vanmarcke. “In de afgelopen jaren rijd ik altijd in de top-5 of sta ik op het podium. Van Avermaet ontwikkelde zich op een soortgelijke manier. Hij stond er ook altijd, alleen zonder te winnen. Pas sinds afgelopen jaar, en zeker dit jaar, maakt hij het ook af. Ik wil mij niet aan hem spiegelen, maar het lijkt wel op elkaar: ik geloof dat ik me op dezelfde manier ontwikkel.”

De 31-jarige Van Avermaet is momenteel drie jaar ouder dan Vanmarcke. “Om te winnen heb ik gewoon tijd nodig. Ooit gaat de dag komen, hoop ik. Tot dan blijf ik gewoon werken. Ik weet dat ik steeds beter word. Andere renners zoals Peter Van Petegem en Johan Museeuw wonnen hun eerste klassieker ook op late leeftijd. Museeuw was 28, denk ik, en Van Petegem bijna 30. Hij won uiteindelijk drie monumenten en Museeuw zes. Ik heb dus nog tijd.”

Dit artikel delen:

58 Reacties

vluggejapie 24 december 2016 om 10:47

Klasbak. Dat wordt weer genieten met de klassiekers!

0
roadrider 24 december 2016 om 11:10

Of Langeveld, Van Baarle, Phinney en Van Asbroeck er nog gaan bij zijn in de diepe finale, daar heb ik sterke twijfels over, maar ze mogen mij altijd verrassen.

0
Velominatus 24 december 2016 om 11:20

Ik vond het altijd een sympathieke gast. Maar dit natrappen naar TLJ hoeft van mij niet zo. Bovendien is het onzin. Langeveld heeft zijn beste jaren gehad. Van Asbroeck heeft afgelopen jaren niet kunnen overtuigen en reed bovendien ook voor TLJ. Phinney heb ik ook niet echt alleen als kasseiklassieker specialist op mijn netvlies. Alleen Van Baarle lijkt echt een sterke compaan in de koersen waarin Vanmarcke uitblinkt. Maar bij TLJ had hij toch gewoon weer samen met Boom kunnen optrekken? Kortom: onzin, en jammer dat hij zich hiertoe verlaagt.

0
delgado 24 december 2016 om 11:24

Soms vergeet je (althans ik) dat hij nog maar 28 is. Zijn beste jaren moeten gewoon nog komen. De komende 2 a 3 jaar nog elk jaar een half percentje erbij en hij is rijp om de hoofdvogel af te schieten. Ik kan me bijna niet voorstellen dat deze kasseienvreter pur sang zijn carrière zou moeten afsluiten zonder Parijs-Roubaix op zijn palmares te hebben staan.

Edit: @velo
Wat natrappen? Hij zegt gewoon dat er weinig steun was in de finale, wat ook gewoon waar is. Snap niet wat hij dan moet zeggen om niet als 'natrapper' te worden beschouwd. "De ploeg was minstens van het niveau Quick-Step"?

0
Il Cavaliere 24 december 2016 om 11:28

Vanmarcke kan nog wel 20 helpers hebben in de finales, hij kan het toch niet afmaken tegen mannen als Kristoff, Degenkolb, Sagan en Van Avermaet.

0
Geraint 24 december 2016 om 11:38

@Il Cavaliere, niet kunnen bestaat niet in het wielrennen. Kijk naar Hayman. Zou je vooraf zeggen dat die kan winnen tegen de namen die je opsomt?

0
kelderfan 24 december 2016 om 11:38

Het is een beetje onzin om te zeggen, dat Vanmarcke het niet kan afmaken. Als Boom niet dat uitstapje naar Astana had gemaakt, had hij gescoord. Met Van Baarle heeft hij weer een man, die hem in de finale kan bijstaan of zelf kan scoren. Het is hetzelfde verhaal als met Kruijswijk, die nu wel extra versterking heeft gekregen.

0
tendam 24 december 2016 om 11:46

Alleen Van Baarle is als knecht van een niveau dat Wynants of Van Emden ontstijgt. Daar zal het dan ook wel van moeten komen. Tenzij Langeveld weer herrijst.

0
AWestie 24 december 2016 om 11:49

Volgens mij werd al eens bij de reacties onder een van de eerste nieuwsberichten van deze (toen nog mogelijke) transfer gekeken naar wie er mee waren in de finale. En dan scoorde Cannondale over de breedte slechter dan TLJ. En in de echte echte finale moet je het bij klassiekers vooral zelf doen, Sep.

Ergo: Ik vind het niet klinken als een heel sterk verhaal.

0
xistnc 24 december 2016 om 11:50

Vanmarcke kan beter aandacht besteden aan het feit dat hij te vaak en te veel als een blind paard koerst.

De mannen die hij opnoemt zouden hem op papier van dienst kunnen zijn, maar in de praktijk moet ik het nog zien.

0
Gregje 24 december 2016 om 12:19

De ondersteuning die vorig jaar genoot had voldoende moeten zijn

0
TykkeThor 24 december 2016 om 12:29

Vanwaar die twijfels over Van Baarle? Hebben jullie dit voorjaar niet gezien?

0
jorryt 24 december 2016 om 12:31

Alleen van Baarle kan het maar ik weet niet als hij erop zit te wachten om Vanmarcke steeds te piloteren.

0
mooiman 24 december 2016 om 12:33

als dat zijn belangrijkste reden was, dan heeft hij de verkeerde keuze gemaakt. Ik zie maar weinig verschil in ondersteuning tussen CD en TLJ

0
mus van de maasstad 24 december 2016 om 12:34

als de knechten bij tlj niet telkens voor de finale opgerookt waren had je misschien wat meer steun gehad.

en dat rijtje is op papier nou niet veel beter dan wat er bij tlj rond reed

0
DeGroteMolen 24 december 2016 om 12:54

Minder ondersteuning dan bij zijn vorige ploeg is in elk geval onmogelijk. Ben benieuwd, gun hem een mooie zege. Sympathieke renner.

0
kaalpani 24 december 2016 om 13:17

Veel meningen, weinig feiten. Hij keert trouwens niet na 5 jaar weer terug bij zijn voormalige ploeg. Hij heeft namelijk maar 4 jaar bij Belkin/Jumbo gereden! Redactie gaarne aanpassen

0
Velominatus 24 december 2016 om 13:26

@delgado Kan kwestie van smaak zijn maar ik vind de reactie van Kelderman veel chiquer.

0
tendam 24 december 2016 om 13:41

@degrotemolen
Rare opmerking, heb je bv. Roubaix gezien? Daar had Vanmarcke op een gegeven moment 3 knechten mee in een groep van een man of 15.

0
teunster 24 december 2016 om 13:52

Ik denk dat het niet zo heel veel verschil maakt, maar verandering van spijs doet vaak wel eten. Hoop voor hem dat het gaat lukken! Hij zal wel een listje moeten verzinnen om een keer te winnen, in een kleine groep sprint is er altijd iemand rapper denk ik. En dat is zonde voor zon klasbak!

0
Paul Urbach 24 december 2016 om 14:06

Je hoeft van: Van Asbroeck en Phinney geen wonderen te verwachten. zonde dat een Talent als Van Baarle zich ook op kop moet zetten voor Seppie. Langeveld is al jaren erg wisselvallig aan het koersen in het voorjaar.

0
alsjewint 24 december 2016 om 14:10

@velominatus

Van Marcke zegt dat TLJ een goede klassieke ploeg had, maar dat hij steun van een ploegmaat miste in de laatste 30km. Dat is in mijn ogen absoluut geen natrappen naar TLJ maar een nuchtere constatering van de feiten. Het vervolg dat hij denkt een sterke ploeg te hebben bij Cannondale hoort natuurlijk een beetje bij het spelletje, en je gaat niet van je nieuwe ploeg op voorhand zeggen dat ze er niks van bakken. Ik denk persoonlijk dat hij wellicht in van Baarle wel van steun kan hebben. Van Asbroeck betwijfel ik en Langeveld heeft ook al te lang niks laten zien. Phinney is een sterk renner, maar laat hij dat komend jaar weer zien.

0
Turtlehead 24 december 2016 om 14:15

Leuk voor z’n nieuwe maatjes, maar uitspraak over de ploeg is grote flauwekul. Dan had ie naar Quick Step moeten gaan of Sky, maar dat zal hij wellicht niet gewild hebben vanwege kabns op gedeeld kopmanschap (en dat vond ie ook al niks).
Ik hoop dat ie gewoon erin knalt, zoals afgelopen seizoen, dan wordt het genieten. En dan Van Baarle vol mee aan de bak, heb er nu al zin in :)

0
Explorer 24 december 2016 om 14:27

Als langeveld blessure vrij blijft kan hij echt wel top 10 rijden in een aantal klassiekers. Winnen zit er niet meer in. Sep zal het moeten hebben van zijn eigen motor. Elke ploeg heeft een toprenner die alleen komt te zitten 25 km voor de finish. Volkomen onlogisch om dan nog iemand bij je te hebben. Vanmarcke moet vind ik merr naar zichzelf kijken. Slimmer koersen en tactisch zelf sterker worden. Tactisch waren/zijn ze bij TLJ nou niet sterk geweest de afgelopen jaren in de klassiekers.

0
kelderfan 24 december 2016 om 14:36

Altijd weer leuk dat Van Emden en Wynants worden genoemd als de knechten van vorig seizoen voor Sep. Bij de E3 2016, waarin Lars Boom ´t prima deed, zaten bij Vanmarcke in de buurt Van Baarle, Roosen en Tankink. Ook bij de RVV zat Lars Boom er goed bij met Sep Vanmarcke en Van Baarle. Ik denk, dat Vanmarcke ´t met Van Baarle goed heeft getroffen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone