Vanmarcke verwacht bij nieuwe ploeg meer steun in finales
Foto: Sirotti
zaterdag 24 december 2016 om 10:40

Vanmarcke verwacht bij nieuwe ploeg meer steun in finales

Sep Vanmarcke keert volgend seizoen na vijf jaar bij LottoNL-Jumbo weer terug bij Cannondale-Drapac. De Belg verwacht daar meer steun te krijgen in finales van klassiekers. Dat zegt hij in gesprek met Cyclingnews.

“Bij LottoNL-Jumbo hadden we een goede klassiekerploeg, maar we misten altijd één of meerdere renners in de diepe finale, de laatste 30 tot 40 kilometer”, stelt Vanmarcke. “Ik denk dat ik die renners bij Cannondale-Drapac wél vind. Daar hebben we mannen als Sebastian Langeveld, Dylan van Baarle, Taylor Phinney, Tom Van Asbroek: dat is op papier een erg sterke groep. Je hoeft niet per se Quick-Step Floors of BMC te zijn, maar ik geloof dat we een erg sterke ploeg hebben.”

In de voetsporen van Van Avermaet
De 28-jarige Belg hoopt volgend seizoen eindelijk een ‘grote vis’ binnen te halen. “Ik ben niet een van de allergrootste talenten, zoals Peter Sagan, die al vanaf zijn achttiende goed was. Ik ben eerder iemand als Greg Van Avermaet, iemand die wat meer tijd nodig heeft.”

“Maar ik sta er altijd”, vervolgt Vanmarcke. “In de afgelopen jaren rijd ik altijd in de top-5 of sta ik op het podium. Van Avermaet ontwikkelde zich op een soortgelijke manier. Hij stond er ook altijd, alleen zonder te winnen. Pas sinds afgelopen jaar, en zeker dit jaar, maakt hij het ook af. Ik wil mij niet aan hem spiegelen, maar het lijkt wel op elkaar: ik geloof dat ik me op dezelfde manier ontwikkel.”

De 31-jarige Van Avermaet is momenteel drie jaar ouder dan Vanmarcke. “Om te winnen heb ik gewoon tijd nodig. Ooit gaat de dag komen, hoop ik. Tot dan blijf ik gewoon werken. Ik weet dat ik steeds beter word. Andere renners zoals Peter Van Petegem en Johan Museeuw wonnen hun eerste klassieker ook op late leeftijd. Museeuw was 28, denk ik, en Van Petegem bijna 30. Hij won uiteindelijk drie monumenten en Museeuw zes. Ik heb dus nog tijd.”

RIDE Magazine
58 Reacties
Sorteer op:
24 december 2016 18:53
Boom heeft deze week opnieuw ergens aangegeven dat hij de kopman wil zijn voor het voorjaar (ik meen in interview met nu.nl). Daarnaast is Boom volgens mij voor de ploeg steeds het alternatief voor Vanmarcke geweest en was hij niet in beeld als extra kopman naast Sep (prioriteit lag dan natuurlijk bij Kruijswijk en zijn wensen). Dat het tekenen van Boom en de officiële aankondiging van het vertrek van Vanmarcke elkaar voor de buitenwereld opvolgen, wil nog niet zeggen dat het vertrekken van Vanmarcke niet eerder duidelijk was.
24 december 2016 19:04
Op dit moment is het logisch als Boom dat zegt, nu Vanmarcke weg is. De rest zijn meningen en speculaties.
24 december 2016 19:12
Nee, hij gaf aan dat hij de kopman voor het voorjaar wil zijn en daarom waarschijnlijk niet bij TLJ had gereden wanneer Vanmarcke was gebleven. En je kunt daarnaast vanuit het perspectief van de ploeg dus zonder veel moeite beredeneren waarom ze geen ruimte hadden voor beide renners. Mag jij verder best speculatie noemen. Vanmarcke echter van onzin betichten, omdat hij bij TLJ met Boom had kunnen rijden? Hmmm, dat blijft een twijfelachtige aangelegenheid.
24 december 2016 19:36
Wat Boom nu ook zegt blijft achteraf en dus makkelijk praten. Het blijft dus allemaal speculeren.
Bovendien gaf ik meerdere argumenten voor de "onzin" van Sep waarvan jij er eentje uitlicht.
Maar ik ga deze discussie stoppen want hij leidt nergens toe.
24 december 2016 22:31
Feitelijk onjuist. We hebben dit op WF al bewezen, jammer Sep. Sep wilde gewoon meer geld dan Lotto kon betalen. Etixx wilde maar 1 jaar. Terug naar zn oude ploeg.
25 december 2016 13:02
Niet slim. Het wielerwereldje is klein, de contracten zijn kort. Wie weet zit je over twee jaar weer in de ploeg bij iemand die je nu een trap na geeft.
26 december 2016 11:21
Zal nooit een grote koers winnen....laatste keer Roubaix, sterkste in koers maar niet slim als je terug wordt gehaald gelijk weer mee op kop rijden

Reacties zijn gesloten.