Vanmarcke rijdt Scheldeprijs met het oog op Parijs-Roubaix

woensdag 10 april 2019 om 08:47
Vanmarcke rijdt Scheldeprijs met het oog op Parijs-Roubaix

foto: Cor Vos

Sep Vanmarcke zal vandaag aan de start staan van de Scheldeprijs. De Belg was aanvankelijk niet voorzien voor de semiklassieker, maar wil nog extra koersritme opdoen met het oog op Parijs-Roubaix. “Sep wil echt nog meespelen in Roubaix”, zo laat zijn broer en ploegleider Ken Vanmarcke weten in een persbericht.

Het was lange tijd onzeker of Vanmarcke – die in de E3 BinckBank Classic een knieblessure opliep – überhaupt de Ronde van Vlaanderen kon rijden. Pas twee dagen voor Vlaanderens Mooiste werd het licht op groen gezet. De 30-jarige kasseienvreter begon echter niet met hoge verwachtingen aan de Ronde.

Vanmarcke maakte afgelopen zondag echter een succesvolle rentree. Wat heet: hij bleek van goudwaarde voor zijn ploeggenoot en latere winnaar Alberto Bettiol. De Belg reed tot diep in de finale mee vooraan. “Hoe harder ze gingen koersen, hoe beter dat het werd”, zo liet hij na afloop weten.

Toch voelde hij zich nog niet topfit. “Ik kwam veel tekort omdat ik geen kracht kon zetten. Ik moest wel alle zeilen bijzetten om ze te volgen.” Vanmarcke hoopt in Roubaix nog beter voor de dag te komen. “Maar dan moet hij wel wedstrijdkilometers maken”, aldus broer Ken. “Daarom zal hij de Scheldeprijs rijden.”

Dikke linkerknie 
Hoe gaat het eigenlijk met de knie van Vanmarcke? “Zijn linkerknie is nog altijd dubbel zo dik. Bovendien zit het gewricht nog vol vocht, maar we behandelen alles intens.” EF Education First rekent in de Scheldeprijs vooral op de sprintersbenen van Sacha Modolo en Daniel McLay.


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op de Scheldeprijs met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

illu 10 april 2019 om 08:57

Mooi stukje in de Kleedkamer (sporza) over Parijs-Roubaix met Vanmarcke. Heel openhartig en aardig persoon lijkt het. Gun hem wel een keer die mooie overwinning.

Ps ook Boom zat daarbij. Kwam er toch als persoon goed vanaf, als renner wat minder (te lui :P).

0
Turtlehead 10 april 2019 om 09:03

Als ie nou maar niet weer op zijn plaat gaat, dan is t een goed idee.

0
52voor11achter 10 april 2019 om 09:15

Hij kan beter zijn oog op de weg houden.

0
Cadellie 10 april 2019 om 10:23

Haha

0

Headlines

Populair

Materiaalzone