Sep Vanmarcke: “Ik kwam tekort als het erom ging”

zondag 7 april 2019 om 19:27
Sep Vanmarcke: “Ik kwam tekort als het erom ging”

Vanmarcke in het wiel van Vandenbergh - foto: Cor Vos

Sep Vanmarcke maakte in de Ronde van Vlaanderen een succesvolle rentree na zijn knieblessure die hij opliep in de E3 BinckBank Classic. Het succes was nog groter, want hij zag ploegmaat Alberto Bettiol winnen. “Het is zeker geen verrassing”, zegt hij tegen Sporza. “Hij reed gewoon super sterk. Schitterend voor de ploeg dat we het nu kunnen afmaken.”

“Na een half uur kwam ik er steeds meer in”, aldus Vanmarcke over zijn knieblessure. “Hoe harder ze gingen koersen, hoe beter dat het werd. Ik heb het de hele koers gevoeld en dat kostte mij veel krachten op het einde. Onverwachts kon ik meespringen, dat was wel op een ideaal moment omdat ik dan van voren was. Ik kwam veel tekort omdat ik geen kracht kon zetten. Ik moest alle zeilen bijzetten om ze te volgen.”

Nadat de kopman van EF Education First moest lossen bij het groepje met Dylan van Baarle en Kasper Asgreen, was hij van waarde voor Sebastian Langeveld en Bettiol. “Ik kon ze toen nog wel zo hard mogelijk naar de Kwaremont brengen”, blikt Vanmarcke terug. Op die beklimming plaatste Bettiol de beslissende aanval.

‘Bettiol reed gewoon super sterk’
“Het is zeker geen verrassing. In Tirreno-Adriatico was hij heel sterk en in Harelbeke deed hij mee voor de overwinning”, aldus Vanmarcke over zijn Italiaanse ploegmaat. “Hij heeft een sterke laatste tien kilometer in de benen. Hij reed gewoon super sterk. Schitterend voor de ploeg dat we het nu kunnen afmaken.”

Volgende week hoopt Vanmarcke mee te doen in Parijs-Roubaix, maar kan hij strijden om de knikkers? “Ik denk dat ik wel goed kan zijn. Ik voelde dat ik vandaag tekort kwam als het erom ging. Hopelijk kan de pijn minder zijn, dan kan ik zeker een goede wedstrijd rijden”, laat hij weten.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Tuubke 7 april 2019 om 19:34

Heeft prima gereden hoor. Ik denk dat hij beter gedijt als niet alle druk op zijn schouders ligt. Nu hij weet dat er ook anderen in de ploeg zijn die een koerst kunnen winnen, kan hij zich ofwel in dienst stellen ofwel zijn eigen moment kiezen, al naar gelang het uitkomt.

0
Turtlehead 7 april 2019 om 19:52

Zonder die hellingen en een week om die knie te trainen en stabiliseren moet ie lang mee kunnen in PR.
Of hij heeft z’n knie in puin gereden nu, dat kan ook. Maar ik hoop t eerste.

0
Mwielerfan 7 april 2019 om 20:31

Hij beweert dat de dokters vonden dat hij zijn knie niet kon beschadigen door te starten

0
koos verrek 7 april 2019 om 19:58

Doe Bettiol trouwens Roubaix?

0
Retro Lex 7 april 2019 om 21:05

Sep rijdt al z’n hele leven om ooit eens RvV ( of PR) te winnen, ploeggenoot Betiol rijdt voor het eerst en Sep kan hem meteen feliciteren.

0
oilsmoke 7 april 2019 om 21:55

Dit was de 4e deelname van Bettiol.

0
Thijs E 7 april 2019 om 22:27

Ik had niet gedacht dat hij zou uitrijden en al helemaal niet bepalend zou zijn in de koers. En ik was even vergeten hoe symphatieke hij is, leuk interview met MvdP bij Sporza aan tafel.

0
Barry Batsbak 8 april 2019 om 08:33

Ik vond Vanmarcke en Van der Poel een mooi stel aan tafel. Sympathiek koppel, werkte echt goed op tv.

0
Romāns Vainšteins 7 april 2019 om 23:48

Geweldig gekoerst. Voor zitten klappen, petje af !

0
Doordrijver 8 april 2019 om 07:03

Vanmarcke heeft echt verrast gezien de omstandigheden. Denk niet dat hij met een baal gevoel achterblijft. Heeft meer dan zijn duit in het zakje gedaan voor een winnende ploeggenoot.

0
moa 8 april 2019 om 08:18

Sterk gereden en gestreden in functie van de ploeg.

Langeveld ging bij het verdedigen van Bettiol zelfs over de schreef. Moet een hecht team zijn.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone