Vanmarcke: “Bevestiging dat conditie goed is”

vrijdag 11 maart 2016 om 09:02
Vanmarcke: “Bevestiging dat conditie goed is”

Foto: Sirotti (archief)

Sep Vanmarcke toonde zich gisteren tijdens de finale van de vierde rit van Parijs-Nice in de aanval. De renner van LottoNL-Jumbo probeerde op weg naar Romans-sur-Isère samen met medevluchters Sylvain Chavanel en Delio Fernandez een massasprint te voorkomen, maar de vluchters werden in de slotkilometer ingerekend.

Vanmarcke ziet het als een test met het oog op de klassiekers. “Ik mocht van mijn trainer eens diep gaan deze week”, vertelt hij aan persbureau Belga. “Alles geven, als goede training met het oog op de klassiekers. Eigenlijk was het de bedoeling om dat te doen in de etappe van woensdag, maar door de sneeuw viel dat een beetje in het water. Daarom probeerde ik het maar met een aanval vandaag”, kijkt hij terug.

Hoewel de drie lang zicht hadden op een ritzege, viel uiteindelijk toch het doek. “Ergens ben ik wel een beetje ontgoocheld om deze gemiste kans. Anderzijds, als ik vol tot het eind rijd, blijven we misschien voorop, maar verlies ik wellicht de sprint. Dat is koers”, berust Vanmarcke. “Je moet hopen dat een ander vol door blijft rijden, maar dat gebeurde niet en we werden gegrepen. Jammer, maar ik onthoud dat dit voor mij een goede training was. De conditie is goed, dat wist ik al een tijdje, maar zo’n rit geeft nog eens bevestiging en dat kan nooit geen kwaad voor het vertrouwen.”

Dit artikel delen:

26 Reacties

rahimns 11 maart 2016 om 09:10

Ik ben heel benieuwd naar Sep de komende weken, er is natuurlijk veel kritiek geweest op het feit dat hij het openingsweekend heeft overgeslagen maar misschien is het gewoon de juiste beslissing geweest. Ik had er in ieder geval geen moeite mee. Hij zag er gisteren heel sterk uit en ik hoop op een paar mooie uitslagen voor hem, maar de concurrentie is groot, zeker nu ook Cancellara weer in topvorm lijkt te zijn.

Brummel 11 maart 2016 om 09:14

dit soort trainingen zie ik graag.

walkowiak 11 maart 2016 om 09:31

conditie is goed, nu nog winnen

TaDo 11 maart 2016 om 09:39

Sep heeft nu eenmaal weinig wedstrijdkilometers nodig om in topvorm te geraken, dus ik snap zijn keuze om het openingsweekend over te slaan. Van altijd maar hetzelfde te doen word je ook niet beter.

Widukind 11 maart 2016 om 09:40

Blijkbaar hebben ze dus de laatste kilometers niet doorgereden. Zo dom heh. Daar smijt je je dan 20 km volledig voor..

jessevdalen 11 maart 2016 om 09:48

Zag er toch uit alsof ze aardig doorreden

Romāns Vainšteins 11 maart 2016 om 10:02

Hij geeft aan dat er eentje niet meedeed. Het was echt wel een kansloze vlucht, ze hadden 2 man meer nodig gehad.

Kharma 11 maart 2016 om 10:10

En die twee waren westra en wellens

Romāns Vainšteins 11 maart 2016 om 10:23

Op zeker dat ze het dan gered zouden hebben ja, soms loont wachten ipv achterlijk doorstoempen, ik zie dat wel vaker fout gaan wanneer dergelijke finales in de plooi vallen.

Rhohan 11 maart 2016 om 10:26

Is het nu gewoon zijn topvorm, of is zijn klimwerk de afgelopen twee jaar sterk verbeterd? Hij kan voor mijn gevoel op veel meer terreinen mee dan voorheen. Ook was zijn tijdrijden niet al te bijzonder, maar nu zou ik hem zomaar met die Campenaarts meesturen naar het BK-tijdrijden. Het vermogen heeft ie.

Topontwikkeling doorgemaakt en ik zie hem graag weer voor ritwinst gaan in de grote rondes.

jessevdalen 11 maart 2016 om 10:26

Wachten op wellens en westra was bij voorbaat al kansloos geweest! Dit was gewoon de beste keuze. Westra en Wellens hebben nooit meer dan 7 sec gehad.

jessevdalen 11 maart 2016 om 10:27

Bovendien blijf je afhankelijk van het peleton.

vlek 11 maart 2016 om 10:27

De marge om op het wachtknopje te drukken was ook niet al te groot. Wellens en Westra hadden mogelijk heel even een voorsprong op het peloton die groot genoeg was om hun aan te laten sluiten, maar wanneer alles binnen een halve minuut zit is wachten eigenlijk een te grote gok.

SolitaryShell 11 maart 2016 om 10:33
Quote:
“Ik mocht van mijn trainer eens diep gaan deze week”, vertelt hij aan persbureau Belga. “Alles geven
Quote:
Anderzijds, als ik vol tot het eind rijd, blijven we misschien voorop, maar verlies ik wellicht de sprint. Dat is koers”, berust Vanmarcke.

Ja, wat is het nou.

Romāns Vainšteins 11 maart 2016 om 10:45

De marge was niet heel groot nee maar de achteropkomende mannen wel precies de juiste types…

kampie 11 maart 2016 om 11:21

@Kharma. Helemaal mee eens. Alleen het peloton is er eindelijk achter dat ze Wellens zelfs geen klein stukje weg kunnen laten fietsen.
Verder top dat Vanmarcke overdachte keuzes maakt, daar ontbreekt het bij hem nogal eens aan.

F4L 11 maart 2016 om 11:37

@ SolitaryShell, de eerste quote gaat over de aanval zelf (hij mocht zich testen van de trainer), de tweede quote gaat over het mislopen van de ritzege. Op het einde reed hij minder hard door omdat hij zich richtte op de etappeoverwinning.

slice 11 maart 2016 om 11:46

Prachtcoureur, hopen dat hij een klassieker pakt dit jaar!

SolitaryShell 11 maart 2016 om 11:52

@F4L

Hij mocht van zijn trainer een keertje alles geven. Maar als puntje bij paaltje komt, geeft hij niet alles, maar houdt in. Dat vind ik raar vanuit het oogpunt om je eens maximaal te testen.

F4L 11 maart 2016 om 11:59

@ SolitaryShell, maximaal testen houdt toch niet in dat je als een kip zonder kop gaat rondrijden? Vanmarcke heeft tot 2-3 kilometer van de streep echt hard doorgereden, pas op het laatste moment hield hij wat in omdat hij niet zijn medevluchters aan de zege wilde helpen.

vlek 11 maart 2016 om 11:59

Zichzelf maximaal testen was natuurlijk een totaal ongenuanceerde opdracht van zijn trainer die geen ruimte liet voor andere mogelijkheden. Want zo werkt dat..

rahimns 11 maart 2016 om 12:03

@SolitaryShell hij dacht aan het begin ook dat dit nooit tot het einde kon duren, maar toen op 4 km die voorsprong nog steeds 20sec bleef begon hij erin te geloven en daarna ging hij wat sparen. Het probleem was vooral Fernandez, was dit ook een echte hardrijder geweest hadden ze het misschien echt gered tot de finish. Maar het was een knap stukje hardfietsen.

ddb 11 maart 2016 om 12:49

Ik snap niet waarom hij niet volle bak doorgereden is dan. Het is niet zo dat team lotto nl hier een sprinter bijheeft die zomaar top 5 kan sprinten

maurizio 11 maart 2016 om 14:32

Wat een onzin….een keer diepgaan…..mag van de trainer….je moet het zelf aanvoelen en gas geven.

snoep de hond 11 maart 2016 om 15:44

@maurizio,
Blijkbaar is dat (i.i.g. bij Vanmarcke) niet zo vanzelfsprekend. Ik heb namelijk ergens gelezen dat de gedachte achter het niet rijden van het openingsweekend was, dat hij de Omloop zo’n mooie wedstrijd vond dat hij er vooraf al te veel voor deed en daardoor te vroeg in vorm was.

Blijkbaar proberen ze Vanamrcke nu echt een beetje in te houden zodat hij pas zijn eerste piek heeft tijdens de weken dat het er om gaat.

  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Materiaalzone