Vanmarcke: “Bevestiging dat conditie goed is”

vrijdag 11 maart 2016 om 09:02
Vanmarcke: “Bevestiging dat conditie goed is”

Foto: Sirotti (archief)

Sep Vanmarcke toonde zich gisteren tijdens de finale van de vierde rit van Parijs-Nice in de aanval. De renner van LottoNL-Jumbo probeerde op weg naar Romans-sur-Isère samen met medevluchters Sylvain Chavanel en Delio Fernandez een massasprint te voorkomen, maar de vluchters werden in de slotkilometer ingerekend.

Vanmarcke ziet het als een test met het oog op de klassiekers. “Ik mocht van mijn trainer eens diep gaan deze week”, vertelt hij aan persbureau Belga. “Alles geven, als goede training met het oog op de klassiekers. Eigenlijk was het de bedoeling om dat te doen in de etappe van woensdag, maar door de sneeuw viel dat een beetje in het water. Daarom probeerde ik het maar met een aanval vandaag”, kijkt hij terug.

Hoewel de drie lang zicht hadden op een ritzege, viel uiteindelijk toch het doek. “Ergens ben ik wel een beetje ontgoocheld om deze gemiste kans. Anderzijds, als ik vol tot het eind rijd, blijven we misschien voorop, maar verlies ik wellicht de sprint. Dat is koers”, berust Vanmarcke. “Je moet hopen dat een ander vol door blijft rijden, maar dat gebeurde niet en we werden gegrepen. Jammer, maar ik onthoud dat dit voor mij een goede training was. De conditie is goed, dat wist ik al een tijdje, maar zo’n rit geeft nog eens bevestiging en dat kan nooit geen kwaad voor het vertrouwen.”

Dit artikel delen:

26 Reacties

Pizzi 11 maart 2016 om 16:02

Hup Sep! Dit jaar in klassiekers graag geen lekke banden op vervelende momenten en gas erop!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair