Vandeputte en Kuhn treden in Val di Sole in voetsporen Van der Poel en Van Aert

zaterdag 17 december 2022 om 16:52
Vandeputte en Kuhn treden in Val di Sole in voetsporen Van der Poel en Van Aert

foto: Cor Vos

De Wereldbeker Val di Sole kende een opvallend top-drie. Winnaar Michael Vanthourenhout is het natuurlijk wel gewend om op het podium te staan na een wereldbekerwedstrijd, maar hij werd op het ereschavot vergezeld door twee renners voor wie dit volledig nieuw was: Niels Vandeputte en Kevin Kuhn. Zij traden daarmee in de voetsporen van twee grote namen.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De laatste keer dat twee renners tegelijk hun eerste podiumplek in een wereldbekermanche behaalden, ging het namelijk om Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Dit gebeurde op 22 november 2014, in de Wereldbeker Koksijde. Deze cross werd gewonnen door Van Aert, die op de streep 41 seconden voorsprong had op Kevin Pauwels. Van der Poel finishte op 53 seconden van zijn eeuwige rivaal.

Sinds 1996 is het nog drie keer voorgekomen dat er twee podiumdebutanten waren in een wereldbekercross voor mannen, laat een door Cyclocross24.com opgerakelde statistiek zien.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Romāns Vainšteins 17 december 2022 om 18:27

How to make this about the Antwerpse Wonderboys.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone