WielerFlits Live #8 met o.a. Marianne Vos, Piotr Havik, Merijn Korevaar en Tom-Jelte Slagter

vrijdag 18 maart 2016 om 07:00
WielerFlits Live #8 met o.a. Marianne Vos, Piotr Havik, Merijn Korevaar en Tom-Jelte Slagter

WIelerFlits Live #8

In WielerFlits Live waren deze week twee talentvolle jonge renners te gast. Piotr Havik (3M) reed zaterdag de Ronde van Drenthe en Merijn Korevaar (Rabobank) startte zondag in de Dorpenomloop Rucphen.

De uitzending begon met een terugblik op het afgelopen koersweekend, met veel aandacht voor Tirreno-Adriatico (Nibali, Sagan, Van Avermaet), Parijs-Nice (hoe goed/slecht waren de Nederlanders?) en de Ronde van Drenthe. Waar Roompot-Oranje Peloton zegevierde en LottoNL-Jumbo faalde.

We hadden via Skype contact met Marianne Vos en Tom-Jelte Slagter. Vos sprak over haar comeback en de komende periode. Met Slagter blikten we alvast vooruit op Milaan-San Remo.

Wil je niets missen? Abonneer je dan direct op ons YouTube-kanaal.

Dit artikel delen:

16 Reacties

lotto-jumbo fan 15 maart 2016 om 13:12

Leuk dat jullie skypen met slagter

aardappeljager 15 maart 2016 om 19:03

Ben benieuwd wat Slagter verwacht van zijn eigen kansen binnen de ploeg na alle transfers dit jaar en dan vooral het vertrek van Martin.

Daan° 15 maart 2016 om 19:17

Lekker tijdstip op dinsdag 15-3-2016, sorry maar om 20:45 kijk ik toch naar PSV.

aardappeljager 15 maart 2016 om 19:44

@Daan gelukkig kun je dit morgen gewoom terugkijken

Daan° 15 maart 2016 om 20:06

Klopt :) @aardappeljager

pirazzi 15 maart 2016 om 20:16

Retro wielertruien op de achtergrond. :)

vinnievidefietsen 15 maart 2016 om 20:20

PSV, wat is dat?

Coldeportes 15 maart 2016 om 21:39

Marianne zag er moe uit…

Wheely 15 maart 2016 om 21:53

Kittel ook…

Coldeportes 16 maart 2016 om 01:11

Haha ik dacht het, jij zegt het :p

aardappeljager 16 maart 2016 om 06:32

@redactie Op youtube lopen het beeld en geluid niet synchroon bij mij. Het geluid begint bij de uitzending terwijl je bij het beel nog ruim 10min van de voorbereiding ziet. Kunnen jullie dit fiksen of ligt het aan mij?

Kwibus 16 maart 2016 om 13:16

Voor het eerst gekeken. Mooi werk van WF, maar het komt nog wat amateuristisch over. Dat is natuurlijk geen schande en zal door het meer te doen steeds beter worden.

Het meest positieve vind ik vooral het meewerken van de renners. Dat geeft de groeiende importantie van deze site aan.

Ga zo door, maar streef vooral naar meer. Jullie zijn een aanwinst voor de Nederlandse wielerwereld.

Hein-Jan 16 maart 2016 om 14:18

Wat bedoel je met amateuristisch, Kwibus? Het zijn geen professionals die vanuit een bepaald budget een high-end talkshow kunnen neerzetten. Zo ver was je ook al, neem ik aan.
Voor mij is het ‘amateuristische’ juist de charme van het programma. Daarom ben ik ook vaste kijker van FC Afkicken. Ik heb een hekel aan veel te duur opgetuigde talkshows waarin louter retorische vragen worden gesteld, zoals de NOS dat graag doet. Of in ieder geval vragen waarop iedereen het antwoord van tevoren al weet of min of meer kan invullen.
Met gasten als Havik en Cornelisse heb je twee stoelen nodig en je kunt 6 uur over wielrennen praten. Geen mooie tafel, met daarachter een prachtig scherm dat uit het dak komt gevallen en vervolgens een volledig van de autocue presenterende meneer of mevrouw, et cetera. Gewoon lullen over koers. Het is wachten totdat de crew een redelijk vast groepje gasten aan zich bindt, waardoor de fijne gasten, zoals Havik en Cornelisse, met regelmaat terugkomen. Het is voor veel renners in eerste instantie ongemakkelijk, het is ook nieuw voor hun. Maar je ziet gedurende de show wel dat ze ‘los komen’. De gasten moeten zich thuis voelen, zodat zij constant deel uitmaken van het gesprek in de show. Dat is bij FC Afkicken heel erg goed gelukt, maar dat kende precies dezelfde strubbelingen.
De eerste shows van Wielerflits waren wat ongemakkelijk, omdat de presentatoren heel erg moesten wennen. Niet iedereen heeft die gave om te presenteren zoals Neal, maar de stappen die Maxim en Youri hebben gezet als presentator zijn groot. Ik heb er niets meer op aan te merken.

AndriesW 16 maart 2016 om 15:15

Ik onderschrijf het verhaal van Hein-Jan helemaal!

De eerste afleveringen waren voor iedereen wennen en ik betwijfelde de meerwaarde. Nu kijk ik met veel plezier. Zowel de invulling als de presentatie is verbeterd en dat is een compliment waard. De aanwezigheid van (leuke) gasten maakt een groot verschil en ook de Skype-gesprekken helpen om het geheel voldoende levendig te houden.
En inderdaad, een mooie tafel met alles erop en eraan zou de nu ontstane ontspannen sfeer van de show waarschijnlijk geen goed doen. Op de nu gebruikte stoelen hebben gasten de mogelijkheid om rechtop of onderuit te zitten, maar verschuilend en leunend op een tafel is er niet bij. De benen van een wielrenner in beeld heeft ook wel wat.

Kortom, er is al een goede basis gelegd om van Wielerflits Live een vaste waarde te maken.

Jacco van Stierop 16 maart 2016 om 15:41

Mwoa, het is juist een valkuil, zo’n vast groepje gasten. Lekker keuvelen en vooral niet te kritisch zijn want anders komen ze niet meer aanschuiven of willen ze niet meer skypen. Bekijk maar even hoe de hongerklop van Kelderman wordt besproken, over de beste knul geen onvertogen woord.

Het zag er aanvankelijk wel redelijk uit maar voor mij heeft het nauwelijks een toegevoegde waarde. Journalistiek kun je het nauwelijks noemen, dat is prima hoor, er wordt verder ook niets gepretendeerd, maar ik haak af.

Een gelikte show met dito decor verwacht ik niet maar het hoeft er ook niet uit te zien als de huiskamer van een studentenkot. Met een heel klein beetje moeite kun je al veel bereiken, dit is gewoon pure luiheid.

Haarlemmer 17 maart 2016 om 11:29

Wat een onzin over amaturistisch zeg!
Als jij als relatief klein medium bent, maar gasten als Cornelissen, 2 jonge renners als ” studio gasten” hebt, en dan nog eens contact legt met TJ Slachter, Vos, Westra, v Dijk ….. Mwah.
Daarbij komt nog dat ze gewoon intervieuws NA wedstrijden hebben (overigens ook op WF.nl) met NL renners, dan doe je het gewoon MEER dan uitstekend hoor!
Youri is ook gewoon goed ingevoerd in het wielrennen als journalist.
Als je dan gaat lopen “zeiken” over hoe studio eruit ziet…. Kijk en luister gewoon, dit watvze doen is gewoon uniek en enige in zijn soort!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair