Kijk WielerFlits Live #14 met o.a. Adri van Houwelingen en Stef Clement terug

donderdag 28 april 2016 om 05:00
Kijk WielerFlits Live #14 met o.a. Adri van Houwelingen en Stef Clement terug

foto: Sirotti

Wout Poels is zonder twijfel dé man van het afgelopen weekend. 28 jaar heeft het geduurd, maar Luik-Bastenaken-Luik kent dankzij Poels weer een Nederlandse winnaar.  “De grootste Nederlandse prestatie in een klassieker ooit”, zegt Stef Clement in WielerFlits Live.

In de studio was Adri van Houwelingen te gast. De huidige ploegleider van het Continentale Metec-TKH vervulde daarvoor jarenlang diezelfde functie bij Rabobank. Met Van Houwelingen blikten we onder andere terug op de Arno Wallaard Memorial, die afgelopen zaterdag werd gewonnen door zijn pupil Maarten van Trijp. Ook Marcel Koch, huisfotograaf van WielerFlits, schoof aan.

Via Skype spraken we met Stef Clement. De renner van IAM Cycling revalideert thuis van de sleutelbeenbreuk die hij opliep in de Amstel Gold Race. Hij had een uitgesproken mening over de evolutie van de wielersport en welke maatregelen genomen moeten worden om deze aantrekkelijker te maken.

Verder stonden we stil bij de Ronde van Romandië, de Ronde van Turkije én blikten we alvast voorzichtig vooruit op de Giro-start in Gelderland.

Dit artikel delen:

32 Reacties

OscarV 26 april 2016 om 14:20

Voor beide: Denken jullie dat er in het profpeleton gebruik wordt gemaakt van mechanische doping?

En: Wie tippen jullie als winnaar voor de Giro?

NumberSeventeen 26 april 2016 om 14:22

Aan Clement: Of hij ambities heeft voor de spelen/WK/EK?

Frits des Jeux 26 april 2016 om 15:15

Oneens met de stelling: Wout komt juist bij Sky tot zijn recht. Sky gelooft in hem en ook zijn ploegmaats geloven echt in hem en zien hem al volwaardig renner. Ik denk dat hij bergop de meesterknecht voor Froome gaat worden komende Tour.

Verder nog een vraag: Ik lees bij Roompot overal de tevredenheid over het voorjaar. Maar als er kritisch naar ze gekeken wordt (gebeurd mij te weinig) valt het enorm tegen. Vlucht missen in de voor hun belangrijkste koers van het jaar, de Amstel en Lammertink die bang is dat hij na de Cauberg wordt teruggepakt terwijl hij dan ook niet verder komt dan plaats 15 in plaats van net als Valgren vol voor een podium te rijden? Dit strookt toch totaal met het aanvallende koersen wat de ploeg wil. Mijn vraag is dan ook: Hoe kijken jullie tegen deze optredens van Roompot aan?

Chrys 26 april 2016 om 15:18

Het is maar net hoe je de poll wilt lezen:

Als Poels absolute kopman wil worden, moet hij naar een andere ploeg: eens
Poels moet naar een andere ploeg om daar absolute kopman te worden: oneens

Romāns Vainšteins 26 april 2016 om 16:38

Wat Chrys zegt, precies zo. Poels kan nog wel wat meer vrijheid voor bergritten gebruiken en eveneens als agressieve pion worden uitgespeeld als Froome nog genoeg andere mannen bij zich heeft, DAT is de vrijheid die Poels nodig heeft en niet als speerpunt een grote ronde aanvangen. Overigens is onderhand wel duidelijk dat ook Poels dat wel ziet zitten zo, vanwege zijn natuurlijke aanleg en non-complexe persoonlijkheid (t’is gewoon een aardig jong) past hij goed bij SKY en komt hij in dat megastrakke keurslijf prima tot zijn recht.

MDKIDW 26 april 2016 om 16:55

oneens, dit is het beste team qua begeleiding etc en hij kan er nog veel (over zichzelf) leren.
Gewoon de kopman bijstaan in de tour en voor je eigen kans mogen gaan in de andere koersen. niks mis mee en het wil nog wel eens gebeuren dat de kopman wegvalt tijdens de tour de france… en de aller belangrijkste reden; die Pina’s vind je nergens anders

spiderh 26 april 2016 om 17:56

Stef,hoe heb jij afgelopen weekend,de finale van LBL beleefd?Hoe gaat ’t met je blessure en hoe lang gaat ’t duren voor je weer de fiets op kunt?Via Piet Dubbelman heb ik je al veel beterschap toegewenst!!

spiderh 26 april 2016 om 17:59

Wout moet zeker dit jaar nog bij Sky blijven.Als dorpsgenoot en fan van Wout,weet ik dat hij zich bij Sky erg op z’n gemak voelt!En hij krijgt bij Sky ook nog zeker kansen in etappe-wedstrijden!

xistnc 26 april 2016 om 18:13

Stef, hoe komt het toch dat renners onmiddellijk beter gaan rijden zodra ze bij Rabello vertrekken?

klootje kriekeljon 26 april 2016 om 18:23

Maar… Als er én weinig voorbeelden zijn van renners die beter worden bij Rabello én weinig voorbeelden van renners die beter worden nadat ze vertrokken zijn bij Rabello, wat zegt dat dan over het personeelsbeleid van de afgelopen jaren? Hoe dan ook blinken ze dus niet uit de laatste jaren.

Vastaranta 26 april 2016 om 18:30

Aan beide heren: in 2012 vertegenwoordigden Boom, Gesink, Langeveld en Westra Nederland bij de Olympische spelen. Nu lijken Poels (LBL winnaar) en Dumoulin (beste tijdrijder van Nederland en behoorlijke klimmer) de zekerheidjes voor Rio. Wie zouden jullie mee nemen wanneer je het voor het zeggen zou hebben en waarom? Let op team van maximaal 4 personen.

EricV 26 april 2016 om 18:31

Is dit de moeite waard om te kijken?

klootje kriekeljon 26 april 2016 om 18:41

Vastaranta dat laat ik met veel plezier aan onze bondscoach over. Volgens mij is het heel makkelijk: Dumoulin, Poels en 2 die goede vorm hebben, liefst zo laat mogelijk selecteren.

Vastaranta 26 april 2016 om 18:59

@klootje kriekeljon: Uiteraard zal de bondscoach mogen beslissen daar krijgt hij immers zijn salaris voor. Desalniettemin vind ik het interessant hoe de heren die betrokken zijn bij het professionele wielrennen hierover denken. Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat een topper in de tour wellicht zijn vormpiek verloren is bij de Spelen. En een topper in de giro kan wellicht een tweede piek inbouwen. Dus ik ben vooral benieuwd naar waarom ze iemand zouden kiezen.

klootje kriekeljon 26 april 2016 om 19:01

:) helemaal niet in de gaten dat dit WFlive topic was Vastaranta.

Frits des Jeux 26 april 2016 om 19:05

@Vastaranta Het meest interessante gaat worden. Hoe vormen we één team? Poels zal niet als knecht naar Rio gaan lijkt mij. Dumoulin zijn WK smaakt naar meer. Gesink heeft al aangegeven dat hij Rio echt als hoofddoel ziet. Het lijkt mij niet slim om met vier mannen te gaan die een echte rol als kopman ambiëren binnen de OS. Ik noem dus maar zo eens een gekke omweg om naast twee kopmannen (In mijn ogen Poels en Dumoulin) twee jongens mee te nemen die een gaatje dicht willen en kunnen rijden en ook een eindje kunnen klimmen. Ik zit dan gelijk te denken aan Stef (goede vraag voor in de studio ;) ), maar ook aan Lieuwe Westra.

achtpuntzes 26 april 2016 om 19:12

@ frits des jeux:
Gesink zal nog iets moeten laten zien, anders denk ik geen Rio voor hem. maar als Mollema en Gesink nog aansprekende resultaten neerzetten dan kun je niet om hen heen. maar wie gaat dan voor wie rijden? 2 kopmannen en 2 knechten lijkt mij trouwens ook zo slecht niet.

Hakkie2 26 april 2016 om 19:14

@FdJ: Gesink is niet te beroerd om op kop te rijden en ik denk eigenlijk dat Dumoulin in de wegrit de eerste knecht is, die richt zich zo op de TT.

Tuubke 26 april 2016 om 19:55

Vragen aan Van Houwelingen.
Hoe groot is de stap geweest van World Tour naar Continentaal?
Wat mis je vooral? Ik kan mij voorstellen dat het een kick geeft om als ploegleider in een koers te zitten waar de beste renners ter wereld aan meedoen – of raak je daar ook op uitgekeken?
Omgekeerd: wat heb je ervoor teruggekregen? Vanuit je huidige functie heb je misschien juist een goed zicht op de jeugd, wat mij ook heel inspirerend lijkt. In het verlengde hiervan: heeft de Nederlandse jeugd de toekomst? Wat zit eraan te komen?

klootje kriekeljon 26 april 2016 om 20:08

Hoe kijkt Adrie naar de prestaties van zijn ‘oude ploeg’ TLJ en heeft hij een mening over de kritiek op het functioneren van de ploegleiding (aangezien dat in zijn tijd ook vaak het verhaal was)?

Luuk van der Meer 26 april 2016 om 20:15

Vraag: Nederland wint weer monumenten, met dank aan Terpstra en Poels. Allebei renners die in tegenstelling tot bijna al hun Nederlandse generatiegenoten in het profpeloton geen achtergrond hebben bij de Rabobank opleidingsploeg. Toeval?

Verweggistan 26 april 2016 om 20:39

Nodig voor de quiz een Wielerflitser uit die het tegen Youri opneemt. (Dat kan dan ook als opgenomen itempje :))

123poetertjes 26 april 2016 om 20:45

Vraagje aan de heren: bij welke ploeg rijdt Stef? ;)

O ja, en nog wat irrelevante info: De fluorploeg (wiens renners zeer toepasselijk ook spontaan begonnen te gloeien) is inmiddels Southeast; De Negri is met de sponsor meeverhuisd naar Nippo dat toen al een tijdje actief was op CT-niveau, met name in Azië.

klootje kriekeljon 26 april 2016 om 20:56

Dat zijn uitspraken! Slimme gast die Clement. Zulke gasten wil je hebben, die uitspraken durven te doen.

Coldeportes 26 april 2016 om 20:59

De quiz in zijn huidige vorm (rennersfotos googlen en dan namen raden) vind ik het minste item in de show. Enkele alternatieven:
– Wielermomenten beschrijven en de betrokken renner noemen
– foto's en profiel van renners tonen (zwart ingekleurd)
– vergeten wielerjargon gebruiken en naar betekenis vragen
– etc. Etc. Etc.

Graag gedaan, redactie ;)

  • 1
  • 2

Headlines

Materiaalzone