WielerFlits Live #6 met Kai Reus & Flavio Pasquino

vrijdag 4 maart 2016 om 06:30
WielerFlits Live #6 met Kai Reus & Flavio Pasquino

WielerFlits Live #6

In WielerFlits Live #6 was niemand minder dan Kai Reus te gast. De Nederlandse smaakmaker in Omloop Het Nieuwsblad kwam uitgebreid terugblikken op zijn vluchtpoging in de eerste Vlaamse semi-klassieker van het jaar.

Uiteraard werd er ook aandacht besteed aan de prestaties van de Nederlandse ploegen. De stelling van de week luidde: LottoNL-Jumbo kan tevreden terugkijken op het Vlaamse openingsweekend. In de uitzending zag je de reacties en de uitslag van de poll. [poll id=”186″]

Met Flavio Pasquino, initiatiefnemer van de Topcompetitie, werd vooruit geblikt op de Topcompetitie én de Ster van Zwolle. Ook Flavio was te gast in de studio. En heb jij al gehoord van de Napoleon Games Cycling Cup.. Nee? Kijk dan zeker, want VTM-wielerjournalist Merijn Casteleyn praat je bij over dit nieuwe Belgische regelmatigheidsklassement. Dit en nog veel meer in WielerFlits Live #6.

Wil je niets missen? Abonneer je dan direct op ons YouTube-kanaal.

Dit artikel delen:

33 Reacties

billi 1 maart 2016 om 14:43

Leuke gasten en mooie onderwerpen, weeral een stap vooruit :)

Slingerberg 1 maart 2016 om 15:32

Goed bezig! Ben benieuwd weer.

DonNelis 1 maart 2016 om 15:43

Inderdaad goed bezig!

dutchcycling 1 maart 2016 om 16:51

Dag mannen succes vanavond, kijk er weer naar uit . Hoop dat de jullie je mening geven betreffende de situatie Landa met het oog op de Giro.

AndriesW 1 maart 2016 om 16:59

Leuk, ik ga zeker kijken vanavond.

aardappeljager 1 maart 2016 om 19:45

Heel mooi dat jullie Reus hebben weten te strikken. Heb van hem genoten in de omloop. Helaas geen top 10 notering na de lekke band.

Ben net al dutchcyling ook benieuwd of jullie nog wat meer weten over de situatie van Landa of anders jullie speculaties.

Coldeportes 1 maart 2016 om 19:56

Misschien hoort Kai wel zaken rondzingen in het peloton ;)?

AndriesW 1 maart 2016 om 20:00

Tof dat de gasten zelfs aanwezig zijn in de studio!

achtpuntzes 1 maart 2016 om 20:10

waarom geen tafel?
allemaal zo onderuitgezakt komt toch niet zo over vind ik.

aardappeljager 1 maart 2016 om 20:13

@8.6 eens

HoofdIsVrij 1 maart 2016 om 20:15

Ik zie ook liever een tafel.

AndriesW 1 maart 2016 om 20:19

Ze zitten toch redelijk rechtop en dit geeft een meer open houding dan rond/achter een tafel. Met een tafel zal het moeilijker zijn goed in beeld te brengen en niet zomaar een verbetering zijn.

Pingdo 1 maart 2016 om 20:21

Die krullenbol moet de gasten wel de vragen laten beantwoorden en niet hele tijd zelf ertussen komen. En is dat dezelfde als bij de interviews tijdens dit weekend, want toen kon ik heb ook al niet goed verstaan.

achtpuntzes 1 maart 2016 om 20:22

tijden kunnen veranderen maar mijn vader zou me een draai om mijn oren geven als ik vroeger zo bij een publieke aangelegenheid zat. ;)

tvm 1 maart 2016 om 20:27

Inderdaad lijkt me een tafel professioneler over komen. Ook psychologisch gezien lijkt het me fijner. Nu sta je daar open en bloot in beeld; achter een tafel heb je nog enigszins een stuk privé waarachter je je kunt verschuilen.

Inhoudelijk loopt het goed, snel en vlot.

EDE# 1 maart 2016 om 20:33

Die krullenbol praat zo traag en beantwoord zelf steeds z’n eigen vragen. Ik wil als luisteraar juist Kai horen. Mooi programma met irritante krullenbol.

Romāns Vainšteins 1 maart 2016 om 20:40

Presentatoren moeten simpelweg niet hun eigen mening geven, dat komt altijd zo irritant over. Genee is wat dat betreft geweldig, die verpakt het en zet alleen voor, blijf in je rol.

dirk mars 1 maart 2016 om 21:08

Top uitzending!!

JeDaRe 1 maart 2016 om 21:16

Zat goed in elkaar, hulde! Tip: spreek elkaar als presentatoren niet tegen, ook als de ander gelijk heeft.

AndriesW 1 maart 2016 om 21:22

Hele goede en interessante uitzending!
De gasten leken zich goed op hun gemak te voelen, praten gemakkelijk en hadden genoeg te vertellen. Het was boeiender dan menig tv-talkshow aan tafel.
Het wordt wel lastig om volgende week weer zo’n vlotte aflevering te krijgen. Veel hangt af van de gasten. Twee gasten waarvan één wielrenner is ideaal. En dan liefst een renner waarvan de actualiteit genoeg gespreksstof geeft en/of die voldoende vlot kan babbelen.

Kai Reus maakte een prima indruk, goed in balans.

HoofdIsVrij 1 maart 2016 om 21:59

Goede vragen aan Kai Reus en goed doorgevraagd. Misschien is Giant-Alpecin wel een optie met al hun blessures?

Contador 1 maart 2016 om 23:18

Goede uitzending!
Er zijn natuurlijk nog wel een paar dingen die beter kunnen, maar dat komt vanzelf.

Voor de rest goede en relevante gasten, beter dan vorige week hi…, dat er nog vele mogen volgen.

Jacco van Stierop 1 maart 2016 om 23:53

Studio-inrichting is al beter maar nog niet optimaal. Even voor aanvang de stofzuiger over het vloerkleedje halen, heren! En waarom moet Nick achter een rommelige en ongeordende berg wielerlectuur zijn gezicht tonen? (zag ik daar nou een werkje van een bejaarde, in Amerikaanse balsporten-gespecialiseerde NOS-verslaggever liggen?)

Goed en helder interview met zowel Kai Reus als Flavio Pasquino, lekker to the point en geen gezwam. Complimenten.
Ook goed vond ik de discussie over de stelling. Maar waarom werd Flavio daar niet bij betrokken? Ik begrijp dat Kai Reus als renner, met de daar bij horende belangen, niet staat te springen om ongezouten zijn mening te geven maar Flavio kan dat toch best? Hij weet in heldere zinnen zijn gedachten te formuleren en heeft ongetwijfeld een mening. Nu zat hij maar een beetje voor zich uit te staren.

Tenslotte: probeer zo foutloos mogelijk namen van renners en koersen uit te spreken. Vorige week werden we getrakteerd op de Strade Bianchi [sic], nu op Twan Castelijn [sic]; bij Bouhanni ligt de klemtoon op de klinker i en niet op de a.

Er zat meer vaart in en het was meer ontspannen dan voorgaande edities. Er zit schot in, of in wielertermen te spreken: er worden stappen gemaakt. Heel goed.

RubenAV 1 maart 2016 om 23:55

Ha mannen! Ik heb genoten van vanavond, hele goede aflevering met interessante gasten. Gaat nog een kluif worden om deze aflevering volgende week te overtreffen. Aangezien het toch nog steeds een leerproces is, wat punten die ik zelf interessant vind voor verbetering, doe ermee wat jullie willen:

– De uitzending schiet nu twee keer over een uur heen, dat is gevoelsmatig te lang. Je ziet het ook aan het aantal kijkers dat daalt naar het einde toe. Een klein uur per aflevering zou mijns inziens perfect zijn.
– De stoelen maken het te relaxt en minder professioneel, zoals hier al eerder gemeld zou een tafel hiervoor een oplossing kunnen zijn.
– Interactie met het publiek ging de vorige aflevering beter. Wellicht een idee dat als er gasten komen zoals Kai Reus, leden hier in het topic alvast hun vragen kunnen neerzetten en dat de leukste vragen dan gesteld worden door Maxim tijdens een momentje 'kijkersvragen'. En Nick mag van mij ook iets vaker inbreken (voor kijkersvragen of wielerkennis), zijn aanvullingen vond ik erg goed.
– Maxim werd iets te overheersend in de interviews, vragen stellen en die vervolgens zelf beantwoorden of door de antwoorden heen praten van de gasten. Dit lijkt me een leerproces, maar ik zou het prettig vinden als de gasten iets meer gelegenheid krijgen om uit te praten.
– Op een gegeven moment was er discussie tussen Maxim en Youri, terwijl de gasten er niet bij werden betrokken. Gasten dienen in mijn ogen altijd centraal te staan óf in ieder geval te worden betrokken bij een discussie. Daarnaast is het natuurlijk een vraag of een presentator wel zo duidelijk zijn mening moet geven, maar dat is persoonlijk.
– Ik vroeg me af of jullie ook beelden konden laten zien van de koersen, of dat jullie hier geen rechten voor hebben? Het is best interessant om de finale sprint te laten zien van Kuurne wanneer je het hebt over de prestatie van Groenewegen, of het fragment van Kai Reus wanneer hij wegreed met Gougeard of beeld van het finale podium van de topcompetitie van vorig jaar.

Veel succes met volgende week, ik ga zeker weer kijken.

Edit: Oef, ik zie dat het een erg lang stuk is geworden, mijn excuses.

RainbowJersey 2 maart 2016 om 00:04

Mooie aflevering! Ik heb genoten. De onderwerpen waren erg interessant en de gasten natuurlijk ook, absolute meerwaarden. Verder kan ik me wel vinden in de verbeterpunten die RubenAV noemde op de koersbeelden na dan.. Die heb ik toch al vaak genoeg gezien en dat lijkt me ook ingewikkeld met de rechten. Alleen bij wat onbekendere beelden zou dit een meerwaarde kunnen zijn zoals b.v. beelden van de topcompetitie of oude beelden uit wielerkoersen.

Headlines

Materiaalzone

Populair