Kijk WielerFlits Live #9 met AD-journalist Arjan Schouten & Floris Gerts terug

donderdag 24 maart 2016 om 09:00
Kijk WielerFlits Live #9 met AD-journalist Arjan Schouten & Floris Gerts terug

WielerFlits Live #9

In WielerFlits Live stonden we stil bij de aanslagen in Brussel. Over de mogelijke gevolgen voor Belgische wielerwedstrijden en de reacties uit het peloton, hadden we via Skype contact met wielerjournaliste Ann Braeckman van persagentschap Belga.

Studiogast was deze week Algemeen Dagblad-wielerverslaggever Arjan Schouten. We blikten uitgebreid terug op Milaan-San Remo. De stelling van de week ‘UCI moet harder optreden tegen stayeren achter volgauto’ had alles te maken met de controverse over winnaar Arnaud Démare. Was het vals spel of niet?

We toonden een fragment uit een exclusief interview met Robert Gesink, waarin hij spreekt over zijn Olympische ambities. En we blikten vooruit op de komende (semi-)klassiekers in België.

Wil je niets missen? Abonneer je dan direct op ons YouTube-kanaal.

Dit artikel delen:

14 Reacties

rahimns 22 maart 2016 om 15:10

Ik heb geen moeite met een renner die achter de auto's probeert terug te komen naar een peloton na een val of lekker band. Zodra hij de auto gaat vasthouden zoals bij Nibali in de tour dat wordt het een heel ander verhaal.

edit: Was de Vuelta natuurlijk

0
IljoKeisseFan 22 maart 2016 om 15:25

@Rahimns Dat was toch in de Vuelta?

Heb nog nooit Schouten van het AD gehoord als ik eerlijk ben. Wel benieuwd naar het interview met Gesink

0
Johan83 22 maart 2016 om 15:28

@ rahimns
Nibali van in de Vuelta, maar dat terzijde. Ik volg je gedachtegang m.b.t. terugkomen na een val of lekke band. Maar het probleem is dat je de grens heelt moeilijk kan trekken als je terugkeren achter de auto wel toestaat. Stel de jury ziet iemand stayeren, hoe moeten ze dan weten of de renner in kwestie wel of niet op de grond heeft gelegen, danwel gewoon gelost is? Lijkt me heel lastig, daarom beter een volledig verbod.

0
BlancoProCycling 22 maart 2016 om 16:24

Hoe kun je stayeren verbieden? Een renner zal toch echt n hoop auto’s voorbij moeten…

0
Hakkie2 22 maart 2016 om 16:39

@BPC: inderdaad. Er zijn maar twee keuzes: of ze behandelen het als tijdrekken bij voetbal (het mag niet, bij ernstige gevallen waarschuwen of straffen, maar meestal gedogen), of alle auto's uit de koers. Dat laatste zie ik niet echt voor me, dus ik ben er voor om het meestal te gedogen en alleen bij ernstige gevallen in te grijpen. Zoals het nu ook gedaan wordt.

0
123poetertjes 22 maart 2016 om 16:47

Gewoon de ploegen verplichten om in vieze ouwe stinkwalmdiesels te rijden, dan kort je elke minuut stayeren een levensjaar in. Wat dat betreft is VAG-product Škoda al een ideale sponsor.:)

0
El_Magico777 22 maart 2016 om 17:30

Stayeren zou mijn inziens geheel verboden moeten worden. Dit is denk ik ook het gemakkelijkste te controleren. Elke vorm van gedeeltelijk toestaan brengt onduidelijkheid voor de kijker, grensopzoekend gedrag van de renners/teams en inconsequent jury optreden met zich mee.
Ik zou persoonlijk geen bezwaar hebben tegen het toestaan bij val of pech. Maar dit is oncontroleerbaar en werkt ook vals spel in de hand.

0
sven241 22 maart 2016 om 17:58

Rahims +1

0
achtpuntzes 22 maart 2016 om 18:03

@ 123:
lol, alle auto's in het peloton verplicht een Volkswagen op diesel met sjoemelsoftware. dat zal ze leren, die stayers. ;)

0
hildeke 22 maart 2016 om 18:24

Hier zitten precies veel goedgelovigen nog bijeen. Demare is gewoon een bedrieger. Er zijn niet enkel getuigenissen van Cofidis-mensen hoor.

0
RainbowJersey 22 maart 2016 om 20:03

Ik ga het maar eens live kijken, ook al moet ik eigenlijk leren..

0
Purito 22 maart 2016 om 20:54

Als wielerverslaggever niet weten dat Valverde de Vlaamse koersen niet gaat rijden.

Tja.

0
John Bidon 22 maart 2016 om 21:05

Vind het sowieso apart om een onderonsje tussen journalisten te laten zien. Zijn allemaal brengers van nieuws maar geen makers van nieuws. Moet wel zeggen dat die kerel van AD goed overkomt. En die kerel in de groene trui is ook top. De presentator ietwat minder. Had gehoopt na paar weken dat hij zich iets comfortabeler in zijn rol zou voelen maar je ziet dat het hem niet makkelijk afgaat om het gesprek op gang te houden. Blijft wat ongemakkelijk aanvoelen.

0
reusjen 23 maart 2016 om 06:36

Het gaat de goede kant op met wielerflitsLive, maar als ik jullie was zou ik met een tafel/desk gaan werken. Nu ziet het er door het onderuit gezakt in een stoel hangen,of juist extreem rechtop zitten, een beetje amateuristisch uit.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone