Vanaf 1 januari: geen Roompot-Crelan, wél Roompot-Charles

Door , vrijdag 28 september 2018 om 17:21

foto: Marcel Koch (archief)

Het Sniper Cycling Team van Nick Nuyens en Chris Compagnie is er in geslaagd het vertrouwen van Roompot te behouden. Dat resulteert uiteindelijk niet in het in eerste instantie beoogde Roompot-Crelan, wel in Roompot-Charles. Charles was reeds tweede naamsponsor van het Sniper-crossteam. Ingang van het nieuwe project: 1 januari 2019.


Het plan om een ambitieus Nederlands-Belgisch wielerproject uit te bouwen kwam even op de helling te staan door de breuk met kopman Wout van Aert. Maar het wederzijdse vertrouwen is na de recente ontwikkelingen intact gebleven, klinkt het in een persbericht dat werd uitgestuurd door Sniper Cycling. “Net als het geloof om samen een sterk project neer te zetten met de steun van alle betrokken sponsoren, waaronder de naamgevende partners Roompot Vakanties en Charles.”

“Roompot gelooft immers in jong talent en willen ook in België deze jonge talenten een kans geven. We laten al deze talenten niet vallen nu er één renner aangeeft niet voor het team te willen rijden. In de aanloop naar de lancering van het nieuwe team blijft partner Crelan de wielerploeg Veranda’s Willems-Crelan en het veldritteam Crelan-Charles trouw tot eind 2018. Zo garandeert de bank dat alle verbintenissen van de teams nagekomen kunnen worden en biedt het het ploegmanagement de mogelijkheid om in alle rust en sereniteit de toekomst van de ploeg verder uit te bouwen.”

Vanaf 1 januari verder zonder Crelan
“Voorts werd in onderling overleg en in goede verstandhouding besloten om de samenwerking in 2019 niet meer verder te zetten. We willen we de renners niet in de steek laten en ons engagement blijven opnemen tegenover de ploeg zodat het ploegmanagement de nodige tijd heeft om in alle rust en sereniteit haar toekomst uit te tekenen. Dit engagement loopt tot eind 2018”, aldus Philippe Voisin, CEO van Crelan.

Nick Nuyens blijft betrokken bij de ploeg: “Mijn zakenpartner Chris Compagnie en ikzelf zijn uiteraard verheugd met deze beslissing. Crelan is altijd een loyale partner geweest en dat uit zich ook nu weer. Dit geeft ons in de komende maanden de tijd om de nieuwe toekomstperspectieven voor de ploeg verder uit te werken.”

Continuïteit gewaarborgd
Roompot Vakanties reikt de hand uit om vanaf 2019 de geplande Belgisch-Nederlandse formatie vorm te geven. CEO Jurgen van Cutsem sprak zijn vertrouwen uit in het project, waardoor nu met zekerheid gesteld kan worden dat Roompot-Charles op 1 januari 2019 boven de doopvont zal worden gehouden. Ook Charles, kwaliteitsmerk van bereide maaltijden en broodbeleg, bevestigde zijn aandeel. Voor Nick Nuyens en Chris Compagnie is het bovenal van belang dat de continuïteit nu gewaarborgd is:

“Wij zijn erg blij met de uitgestoken hand van Roompot Vakanties en dat al onze mensen met een contract voor volgend jaar verder kunnen. Onze eerste zorg was het voortbestaan van het project en dat we de aangegane engagementen naar onze mensen en partners kunnen nakomen.”

Algemene leiding bij Zijlaard
De algemene leiding van Roompot-Charles komt bij Michael Zijlaard: “We zullen met deze stap verder groeien en meer betrokkenheid in en met België genereren. We zijn blij en trots dat we dit plan kunnen uitvoeren. Het beste van beide teams wordt samengevoegd en zal een versterkende factor zijn. Met Charles komt er een gewaardeerde en stabiele partner bij. Wij zullen verder borduren op onze sportieve identiteit, namelijk attractief en aanvallend koersen en kansen bieden aan talentvolle renners. De ontwikkeling van onze renners is steeds belangrijk geweest. We zijn trots dat er weer een aantal talenten een enorme stap hebben kunnen maken bij ons.”

Ook al verdwijnt Crelan,  Charles – een bedrijf dat zich specialiseert in bereide maaltijden en broodbeleg – gaat in 2019 tevens verder als (enige?) hoofdsponsor van het huidige veldritteam Crelan-Charles. Uiteraard zal er voor het wegprogramma van de veldrijders van Charles een sterke kruisbestuiving zijn met team Roompot-Charles.

Crelan op zijn beurt zal na 1 januari meer dan wellicht opnieuw zijn lot verbinden aan Wout van Aert, al weten we op dit moment nog niet in welke constructie dat zal zijn.

Marc De Cock, CEO van Charles: “Wij zijn erg verheugd dat we als trouwe partner mee kunnen stappen in dit verhaal. Na twee jaar cosponsor te zijn geweest van de veldritploeg, is dit een nieuwe stap in onze samenwerking. We verlenen onze volle steun aan dit project, waarvan we menen dat het de beste oplossing is voor alle partijen.”

Marc De Cock, CEO Charles – foto: Photopress.be

Dit artikel delen:

27 Reacties

vlek 28 september 2018 om 17:28

Goed nieuws, relatief aan de slechte situatie die reeds was ontstaan.

Dat engagement verhaal van Crelan begrijp ik alleen niet. In de praktijk betekent het dat ze tot het eind van hun sponsorcontract, sponsor blijven!? Oké..

Nico Dick 28 september 2018 om 17:52

Crelan had een overeenkomst tot eind 2019, maar kon onmiddellijk onder zijn contract uit bij een eventueel vertrek van Van Aert.

vlek 28 september 2018 om 18:04

Werkelijk onmiddellijk? Zo’n budget zal toch per jaar worden vastgesteld. Beetje wankele sponsordeal is dat dan geweest, met een tamelijk ongeëngageerd element.

Mwielerfan 29 september 2018 om 16:21

Het kan natuurlijk zijn dat niemand zo’n plotseling vertrek van van aert voorzag en dat deze situatie dus niet in het contract is geregeld.
Sympathiek dat ze dan toch nog het hele jaar uit doen, terwijl er komende maanden nauwelijks zichtbaarheid voor hun in zit wegens stop wegseizoen

Arry1337 28 september 2018 om 17:36

Edit WF: aangepast.

Daarnaast is er eigenlijk niet meer nieuws dan dat Roompot zijn buitenlandse partner heeft gevonden in Charles, en dat Crelan het verder maar moet uitzoeken. Of zie ik zit verkeerd?

Mwielerfan 29 september 2018 om 16:22

Sniper doet nog mee. Dat de hele deal doorgaat leek jou gesneden koek?!

Jowinho 28 september 2018 om 17:36

Eigenlijk is Crelan gewoon een privesponsor van een crosser. Eerst Nys en dan WVA.

west 28 september 2018 om 17:43

Was de ploeg Roompot dan helemaal in elkaar geklapt zonder Charles? Want als zelfstandig voortbestaan mogelijk was geweest, had ik aan de lange termijn gedacht, effe een pas op de plaats gedaan en een fatsoenlijke partner gezocht voor 2020… Niets ten nadele van het bedrijf Charles, maar met dat Sniper cycling wil je toch niet samenwerken?

ghostwriter 28 september 2018 om 17:46

Ervan uitgaande dat Van Aert volgend jaar voor LottoNL rijdt zal de ploeg met hem en De Plus twee Belgische toptalenten in huis. Hopelijk vind Crelan dit aantrekkelijk genoeg om de tweede naamsponsor van de LottoNL ploeg. Ze zullen als grote bank vast en zeker wel een aantal miljoen extra aan het budget van de LottoNL ploeg kunnen toevoegen. De naam Jumbo-Crelan klinkt mij ook als een echte wielerploeg in de oren (niet dat dit echt iets uitmaakt).

rahimns 28 september 2018 om 17:54

Dat gaat met die kleuren van Jumbo, Crelan en Bianchi wel verschrikkelijk vloeken ;)

ghostwriter 28 september 2018 om 17:56

Volgens mij kan je daar best iets behoorlijks van maken met een shirt wat van het geel van Jumbo naar de donkerste kleur groen van Crelan gaat. Eigenlijk zoals het logo van Crelan maar dan met geel aan de bovenkant toegevoegd. Het geel van Jumbo en groen van Bianche werkt (vreemd genoeg) goed en ik denk niet dat dit met de groenen van Crelan erbij ook op een vreemde manier redelijk kan werken.

Pizzi 29 september 2018 om 09:16

Ging Jumbo in 2019 niet weer op Giant rijden? (En Sunweb op Cervélo en Roompot-Crelan op driewielers?)

Birdheart 28 september 2018 om 17:52

Nuyens is niet langer de baas.
Crelan gaat in de toekomst weer sponseren. Vermoedelijk wout.
En roompot blijft bestaan.

3 positieve punten uit het bericht

Thijs E 28 september 2018 om 17:56

En het crossteam per 1 januari?

Nico Dick 28 september 2018 om 18:27

dat wordt wellicht gewoon ‘Charles’

Jotto-Lumbo 28 september 2018 om 17:56

@Ghostwriter, Crelan zou natuurlijk perfect passen in het plaatje WvA en een verhoogt budget (waarschijnlijk) voor het team. Ik vraag mij alleen commercieel gezien af of het handig is om een Belgische co sponsor aan te trekken als je als Jumbo zijnde zelf naam wilt maken op de Belgische markt. Misschien ligt er dan teveel nadruk op Crelan in België. Daarnaast vraag ik mij af of het überhaupt een no go is om een Belgische sponsor te hebben. Heeft TLJ ooit wel een eens naam/hoofd sponsor uit het buitenland gehad?

Poeksel 28 september 2018 om 18:01

Belkin?

Jotto-Lumbo 28 september 2018 om 18:34

Tuurlijk, stom van me.. al was dat wel een noodoplossing.

Marszzz 28 september 2018 om 18:27

Het team is ieder geval gestabiliseerd. Pak van ’t hart.
Nu afwachten waar Woutje rijdt in 2019.

platteprijs 28 september 2018 om 18:52

Eerst maar eens afwachten hoeveel Nederlanders er volgend jaar rijden. Het wordt sowieso tijd voor een nieuw Nederlands procontiteam.

GinneR 28 september 2018 om 19:04

Alsjeblieft, lees het artikel nog eens en haal dan het lelijke Engelse/Franse engagement (met als kers op de taart: ‘engagementen’ AU! ) eruit. Vertaal gewoon naar verplichtingen…

Mwielerfan 29 september 2018 om 16:36

Normaal nl woord dus je loopt te zeuren. Misschien je woordenschat wat uitbreiden?

limburgia 28 september 2018 om 19:23

Valt Roompot nu onder Sniper Cycling ?

Birdheart 29 september 2018 om 08:39

Het lijkt er in dit en andere berichten op dat door dat zijlaard de baas word en nuyens een stap terug moet doen, roompot de baas is ipv sniper. Maar ze reppen met geen woord over onder welke licentie e.d. er is iig duidelijk in de structuur iets veranderd.

Mwielerfan 29 september 2018 om 16:38

Uitvoerend directeur is inderdaad iets anders dan eigenaar. Misschien beseft Nuyens dat hij geen dagelijkse leiding moet zij maar regelaar van geld op de achtergrond? Hoop dat Nuyens een rol vind waarin hij beter functioneert

Vincent Lacressonniere 28 september 2018 om 19:30

Eigenlijk is dit goed nieuws, maar door de soap van de afgelopen tijd denk ik nu ook weer “ach jongens wat een rommeltje, stop er toch mee!”

Hopelijk nu een paar jaar in rustig vaarwater. Al zal de ploeg in 2020 wel opgedoekt zijn.

Romāns Vainšteins 29 september 2018 om 08:54

Die Zijlaard is ook gewoon als introverte beunhaas naar voren gekomen in dit verhaal.

Zaakjes niet op orde, sneaky dealtjes tengevolge, telefoon op stil.

Leukst was nog een 50%-50% baasschap gedeeld met Nuyens geweest, had ik de hele kast vol cashewnootjes kunnen rammen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Giro 2019

Headlines

Materiaalzone

Populair