Van Zandbeek: “Hecht op dit moment weinig waarde aan rood-wit-blauw”

Van Zandbeek: “Hecht op dit moment weinig waarde aan rood-wit-blauw”

foto: Topcompetitie/Léon van Bon (archief)

zaterdag 11 maart 2017 om 18:39

Ronan van Zandbeek kroonde zich zaterdagmiddag tot Nederlands kampioen strandracen. Na afloop kon er kwalijk een lachje vanaf bij de kersverse eigenaar van het rood-wit-blauw. “Ik had liever vorig jaar gewonnen. Dan had ik anderhalf jaar in die trui mogen rijden, nu maar drie keer”, vertelt hij aan WielerFlits.

Kritiek
Dat heeft alles te maken met de toewijzing van de NK’s door de KNWU. Dit jaar viel de nationale titelstrijd rijkelijk laat, waardoor ook wegrenners niet aan het vertrek stonden. Komende winter is het volgende NK in Castricum, begin december 2017. Dat betekent dat de Invicta-coureur slechts een kleine negen maanden van zijn titel kan genieten. “Het is een beetje jammer dat de KNWU zo omgaat met de kampioenschappen. De KNWU moet er gewoon voor zorgen dat iedereen een jaar de nationale driekleur mag dragen. Ik hecht daarom op dit moment weinig waarde aan deze trui.”

Sterkste in koers
Van Zandbeek was degene die in iedere aanvalspoging het initiatief nam. Hij kwam als eerst het strand op en ook bij het keerpunt ging hij er als een speer vandoor, samen met Jasper Ockeloen. De beslissende slag viel halverwege op de terugweg, waar Van Zandbeek op het laatst aansloot. Op het cruciale punt in de koers, bij de strandopgang richting de finish, koos hij het goede spoor. Thijs Zonneveld gokte daar verkeerd en moest van zijn fiets, terwijl Van Zandbeek wel tot boven fietste. “Ik voelde in de koers al dat ik de sterkste was. Het is wel mooi dat je dan ook wint, maar de koers van vorige week (in het Belgische Knokke) was voor mij belangrijker.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

K.C. 11 maart 2017 om 19:06

Lever maar in die trui! Zuurpruim!

0
Pedalo 11 maart 2017 om 19:08

Wat een zeikerd.

0
Tuubke 11 maart 2017 om 19:19

Als dit zo diep zit, dan zit er maar één ding op: volgende keer opnieuw winnen. Laat het maar zien!

0
SolitaryShell 11 maart 2017 om 19:52

Dus het dragen van de trui is het belangrijkst, niet het winnen op zich? Bijzonder.

0
Janjanssen98765 11 maart 2017 om 20:31

Hij heeft natuurlijk wel een punt.
De KNWU moet gewoon zorgen voor een vaste datum van het NK.

Sowieso zijn de kleinere sporten die onder de KNWU vallen niet zo tevreden over de KNWU en hun manier van dingen organiseren.

0
xistnc 11 maart 2017 om 21:20

Ja, hij heeft absoluut een punt. De KNWU degradeert hiermee deze race tot een willekeurige race. Want bij een officieel kampioenschap hoort gewoon, dat je een jaar de bijbehorende trui mag dragen.

0
schipperaar 11 maart 2017 om 21:41

Mag ie die trui thuis niet aantrekken dan, regel rechte schande.

0
Hiddenz1 12 maart 2017 om 00:19

Wat een onzin. Je mag jezelf Nederlands kampioen noemen tot er weer een nieuw kampioenschap wordt uitgeschreven. Of dat nu 9 maanden na je winst is of twee weken. Wees blij met je winst en niet met je trui, nu doet hij zijn eigen overwinning te kort.

0
Coldeportes 12 maart 2017 om 01:12

Wat een zeikreactie. Kampioen is kampioen toch?
Ook al is het in een c-sport die het strandracen is…
Met zijn uitspraken devalueert hijzelf het sportje verder. :6

0
bommie 12 maart 2017 om 09:25

Wel een goede naam voor een strandracer, Van ZANDbeek ;-)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone