Van Vleuten: “Parijs-Roubaix is een mijlpaal in de ontwikkeling van het vrouwenwielrennen”

vrijdag 8 mei 2020 om 11:11
Van Vleuten: “Parijs-Roubaix is een mijlpaal in de ontwikkeling van het vrouwenwielrennen”

Annemiek van Vleuten - foto: Cor Vos

De onverwachte aankondiging eerder deze week dat Parijs-Roubaix een damesversie krijgt, is in het vrouwenpeloton met gejuich ontvangen. Wereldkampioene Annemiek van Vleuten kijkt uit naar de eerste editie, zo vertelt zij in een dubbelinterview met Jolien D’hoore voor VTM en Het Laatste Nieuws.

Volgens Van Vleuten werd er lang gedacht dat de zware kasseikoers niet geschikt is voor vrouwen. Daar is zij het niet mee eens. “Ook wij willen daar graag het spektakel verzorgen. Dit is een mijlpaal vooral in de ontwikkeling van het vrouwenwielrennen”, stelt zij vast.

Al moet ze toegeven geen groot fan te zijn van kasseien. “Mmm, die keien… Ik ben er niet zo aan”, aldus Van Vleuten. “Ik zou het wel fijn vinden om aan de start te staan, maar dat zal dan niet als de grootste kanshebber zijn”, voorspelt ze.”

Van Vleuten complimenteert ASO met deze stap voorwaarts, maar is kritisch op Giro-organisator RCS Sport. De Italianen hebben wat haar betreft een inhaalslag te maken. “Zij blijven achter. Graag zou ik ook Milaan-San Remo in ere hersteld zien. En pleit ik voor een Ronde van Lombardije. Zo zouden ook wíj onze vijf klassieke Monumenten hebben. Daar zijn we zeker aan toe.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

KnightBiker 8 mei 2020 om 13:20

Inderdaad : Marianne Vos zou een miljoen keer Milaan SAN Remo gewonnen hebben als die op de kalender van de dames stond: zonde dat die koersen er niet zijn

Emergo 8 mei 2020 om 14:49

Marianne Vos: de Metusalem van het vrouwenwielrennen.

SoloSlim 8 mei 2020 om 16:11

Zijn de Italianen niet de enigen met een grote ronde?
Ze missen misschien wel een monument maar staan daar toch wel een stapje voor.

KnightBiker 8 mei 2020 om 18:57

Grote ronde is wat veel gezegd… ik ben dan ook benieuwd of ze de dames echt een Tour van 3 weken zouden laten rijden. Wat eendaagse klassiekers betreft vind ik dat alles er wel zo’n beetje moet zijn voor de dames. Een volledige 3 weekse Tour de France: laten ze daar maar even over doen met eerst 10 dagen, daarna 2 weken/16 dagen alvorens ook naar 21 dagen te gaan.
(2x 21 dagen heel Frankrijk door is misschien wat teveel van het goede en uiteindelijk is de Giro Rosa ook heel lokaal)

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair