Van Vleuten over baanavontuur: “Ultiem doel is wereldkampioen op achtervolging”

woensdag 4 oktober 2017 om 09:15

Annemiek van Vleuten was afgelopen zaterdag een opvallende deelneemster aan de Superprestige-cross in Gieten. Dat deed de kersvers wereldkampioene tijdrijden voor de lol en ze genoot met volle teugen. Deze winter gaat de Wageningse baanwielrennen en daarbij hoopt ze eind februari het WK in Apeldoorn te halen. “Ik hou van nieuwe uitdagingen”, vertelt ze voor de camera van WielerFlits.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
‘De individuele achtervolging kan me best wel liggen’
De renster van Orica-Scott – op dit moment op de UCI World Ranking de beste wegrenster ter wereld – focust zich eerst op het EK Baanwielrennen in Berlijn (19 t/m 22 oktober 2017). “Ik had al lang geleden het plan opgevat om voor de individuele achtervolging te gaan. Ik ben best wel goed in korte prologen. […] De individuele achtervolging kan me best wel liggen. Afgelopen februari heb ik al met de baanselectie meegetraind en in juni heb ik nog een blok meegedaan. We gaan nu op het EK Baanwielrennen kijken hoe ver ik kan komen op de individuele achtervolging en of ik überhaupt iets te zoeken heb op het WK Baanwielrennen volgend jaar.” Die kampioenschappen vinden dus plaats in Apeldoorn, tijdens het Vlaamse openingsweekend (28 februari t/m 4 maart) op de weg.

Wanneer zien we Van Vleuten in de regenboogtrui?
Wie Van Vleuten voor het eerst in haar regenboogtrui in actie wil zien, moet naar Australië. Daar rijdt ze van 1 tot en met 3 december de Tour of Bright, die aftrapt met een tijdrit. “En daar zijn jullie allemaal welkom”, knipoogt de wereldkampioene. “Maar ik zal de komende tijd veel op de tijdritfiets trainen, denk ik. Dus rondom Wageningen is-ie, als ik op de tijdritfiets rij, al te zien”, glundert Van Vleuten, die in Gieten alle tijd nam om bij te kletsen met toeschouwers en op de foto te gaan met fans van alle leeftijdscategorieën.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Abdoe 4 oktober 2017 om 09:53

Misschien een rare vraag, maar is het gebruikelijk om in een kampioenstrui te trainen? Ik kan me voorstellen dat dat extra aandacht trekt die je training kan verstoren.

0
Emergo 4 oktober 2017 om 10:25

@Abdoe Wiens probleem is dat ??

0
Boomie1 4 oktober 2017 om 10:54

Ben benieuwd of ze niet teveel hooi op haar vork neemt. Klassieke voorjaar voor dames zal ze volgens mij niet top kunnen zijn als ze het WK haalt…

0
Cadellie 4 oktober 2017 om 11:25

@abdoe waarom niet? je bent kampioen dus ook in de training. Je bent natuurlijk trots om zo’n trui te dragen

0
Chaba 4 oktober 2017 om 11:29

Ik kan me voorstellen dat ze nu wil profiteren van haar vorm. Vrouwen wielrennen kan dat ook iets makkelijker, zie Vos in het verleden. En de jaren beginnen te tellen met 34 dus als je wat wilt moet je het nu doen.

0
Pédaleur de charme 4 oktober 2017 om 12:05

Vos heeft idd laten zien dat je succesvol meerdere wielerdisciplines kunt combineren. Maar ze heeft de laatste jaren ook getoond dat daar risico’s aan verbonden zijn.

Het zal wel niet realistisch zijn, maar ik kan me voorstellen dat je met Van Vleuten, Vd Breggen en Van Dijk een aardig achtervolgingsteam kunt opstellen op de OS.

0
Hoebele 4 oktober 2017 om 12:09

Van Vleuten en Van der Breggen reden vorige winter ook op de mountainbike. Ik denk dat zo’n ‘uitstapje’ of nieuwe doelen stellen voor hen net positief uitwerkt. Al moet je inderdaad uitkijken voor wat met Vos, PFP (en Thalita de Jong?) gebeurde.

0
Abdoe 4 oktober 2017 om 12:28

@Cadellie: uiteraard; wat ik me alleen afvraag is of een bekende wielrenner er geen last van heeft als deze regelmatig wordt herkend tijdens training. Zo’n trui trekt extra aandacht. Ik vraag me af of bekende renners tijdens training wel eens worden opgehouden door fans die iets van ze willen, vandaar mijn reactie.

0
Cadellie 4 oktober 2017 om 14:39

@Abdoe, ik snap wat je bedoeld en wilt zeggen. Maar ik denk dat het wel meevalt.

0
kleomantre 4 oktober 2017 om 16:16

Tof dat ze het probeert, goede beleving en intrinsieke motivatie heeft ze ook altijd al gehad. Kan nog best wat worden en is het niet, jammer maar geen vrouw overboord.

0
Kosmonaut 4 oktober 2017 om 18:32

Vooropgesteld dat ze groot gelijk heeft om het te proberen. Maar als ze wereldkampioen zou worden dan zou dat schadelijk zijn voor het vrouwen-baanwielrennen in het algemeen lijkt me. Wéér een renster die het er "even" bij doet en de wereldtitel pakt. Wat dat te gaat is breedte-top bij het vrouwen fietsen toch wel schrijnend matig. Vond trouwens types als Viviani en Cav ook die baanspecialisten al zo voor lul zetten. Maar die pakten in hetzelfde jaar in ieder geval geen WK of topklassieker. Types als Vos, PFP evt. Van Vleuten…. Dat is toch ondenkbaar bij de mannen, zelfs een wonderkind als MvP zie ik géén wereldkampioen worden in 3 diciplines tegelijk.

0
Mwielerfan 4 oktober 2017 om 20:05

Is Wk tijdrit en individuele achtervolging niet door boardman gedaan? Dat het niet in zelfde jaar is, komt deels omdat het wk tijdrit pas halverwege zijn cariere werd ingevoerd.
Van vleuten is ook wereldtop in proloog Dus het is niet zomaar wegrenster. Het is wat dat betreft meer als cancellara of hushovd die ook op baan rijden. En ik denk dat veel baanwielrenners dat toegejuicht hadden. Je kunt inderdaad weggereden worden, maar Als je wint van zo’n klepper is dat toch veel meer aanzien. De ketele die cavendish en wiggins versloeg is toch net even wat anders dan morkov

0
Hoebele 5 oktober 2017 om 00:25

Kirsten Wild was ook bijna op weg én op baan wereldkampioene. Er zijn best veel vrouwen die de baan erbij doen, of andersom. King, Archibald, Barker, Armitstead (ploegenachtervolging) en bij de ind.achtervolging: Chloe Dygert, Amy Cure, Ruth Winder, Bujak, Valsecchi, Dom, Delzenne, Kröger, Kopecky

0
schipperaar 6 oktober 2017 om 11:29

@kosmo
Vdp zou zeker geen slecht figuur slaan op de baan, veelzijdigheid doet presteren.
Ooit kwam er een eigenzinnige Amerikaan op het ijs die de Hollanders het nakijken deed door alle afstanden te winnen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone