Van Vleuten na machtsgreep: “Wist dat als ik fit genoeg zou zijn, dat het mijn dag zou zijn”

zaterdag 30 juli 2022 om 17:58
Van Vleuten na machtsgreep: “Wist dat als ik fit genoeg zou zijn, dat het mijn dag zou zijn”

foto: Cor Vos

In de voorlaatste etappe van de Tour de France Femmes liet Annemiek van Vleuten geen spaan heel van de concurrentie. Al op de Petit Ballon, de eerste klim van de dag, ging ze op de pedalen staan. Demi Vollering kon nog even volgen, maar op de Col du Platzerwasel ging ook zij overboord. Nadat Van Vleuten zich van Vollering had ontdaan wist ze haar voorsprong alleen nog maar uit te breiden.

Alle reden dan ook voor de kopvrouw van Movistar om te glunderen in het flashinterview. “Het was zo’n achtbaan van emoties. Ik was zo ziek, om dan nu hier te winnen is geweldig. Het is schitterend om hier solo te finishen. Incroyable!

Haar vroege aanval bleek zeker niet uit de lucht te vallen: “Ik moest het proberen vandaag omdat ik eerder deze week tijd ben verloren. Het is mijn stijl om altijd aan te vallen en niet te wachten tot de finale. Ik heb de rit verkend en toen zag ik dat de Petit Ballon zwaar was. Na zes dagen wachten, herstellen en overleven wilde ik de grootste verschillen creëren, en dat betekende dat ik daar al moest gaan. Ik wist dat als ik fit genoeg zou zijn, dat het mijn dag zou zijn”

Het veroveren van de gele trui is de kers op de taart voor de 39-jarige: “Voor deze Tour had ik niet echt een gevoel bij de gele trui, dat was meer iets voor de mannen. Maar toen zag ik Marianne Vos erin rijden en nu moet ik zeggen: het is een mooie. Het is een prachtig extraatje bij deze schitterende overwinning.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

mugman 30 juli 2022 om 20:08

Om op deze manier te koersen maakt het meer dan de moeite waard om te blijven kijken. Heb nu de bbq maar iets later aangestoken en proost op Annemieke

Oblomov 30 juli 2022 om 21:22

Als de toekomst van het vrouwenwielrennen haar interesseert had ze best op de live-uitzending mogen wachten.

Dat ze niet op de laatste beklimming wil wachten, vind ik legitiem, omdat dat types met minder inhoud te veel in de kaart speelt. Maar er is geen enkele reden waarom ze de rest niet op de tweede klim uit het wiel had kunnen knallen in plaats van de eerste. Dat was nog ver genoeg om er het soort duurinspanning van te maken waar de rest niet toe in staat is.

Tot nu toe keek er alleen al in Nederland en Vlaanderen een gezamelijk publiek van rond de 600.000 naar deze wedstrijd. Daar mag je best wat rekening mee houden. Zeker aangezien dit echt wel een cruciaal moment is voor het vrouwenwielrennen.

Compliment aan de NOS overigens dat dat besef er ook is en ze keurig wachtten met het beëindigen van de uitzending tot de tweede ook over de streep was…..

Mwielerfan 30 juli 2022 om 23:43

Of ze dwingt hiermee af dat de live uitzending wat beter plan bij de etappes waar het klassement bepaald wordt. Het is geen geheim dat ze van ver gaat, dus knullig dat men zo laat begint. Ook raar om haar race strategie af te laten hangen van de tv, terwijl ze daardoor de koers kan verliezen.

josemanuelfuente 31 juli 2022 om 08:51

Alleen in Nederland al 600.000

De Siepel 30 juli 2022 om 23:55

Klasseverschil in bergetappes bij de vrouwen is erg groot. Dat maakt de koers minder boeiend. Er is nog werk aan de winkel in het vrouwenwielrennen..

wielrenner 31 juli 2022 om 08:31

Prachtige etappe, erg van genoten!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone