Van Vleuten mogelijk volgende week terug in koers

Van Vleuten mogelijk volgende week terug in koers

Foto: Sirotti

Annemiek van Vleuten keert mogelijk volgende week al terug in het peloton. De 33-jarige renster, die in de finale van de olympische wegrit hard ten val kwam, hoopt deel te kunnen nemen aan de Lotto Belgium Tour. Twee jaar geleden pakte ze hier de eindwinst.

De koers begint op dinsdag 6 september. “Dat is bijna één maand na de wegrace in Rio”, schrijft Van Vleuten op haar website. “Ik heb geen enkele ambities voor deze wedstrijd. Ik kijk er gewoon naar uit om weer terug in het peloton te zijn en zonder druk te kunnen koersen.”

Haar hoofddoel is het wereldkampioenschap in Qatar. “Daar wil ik weer in topvorm zijn. Dat is op dit moment een realistisch doel”, denkt ze. Het EK komt nog te vroeg. Wel hoopt Van Vleuten de Giro dell’Emilia en de GP Beghelli te rijden.

Dit artikel delen:

7 Reacties

josi 3 september 2016 om 09:48

Goed nieuws dat ze al zo snel weer kan terugkeren. Hopelijk kan ze nog een mooi slot aan haar seizoen breien.

koos1 3 september 2016 om 11:38

Dat is wel mooi nieuws, had niet gedacht dat ze na zo’n zware val alweer zo snel zou kunnen koersen.
Op het WK verdiend ze eigenlijk gewoon een medaille al is het geen Van Vleuten parcours in de zandbak.

bollentruitje 3 september 2016 om 11:42

Sterk lijf en koppie, fantastisch zo een snelle terugkeer…..goede achterban waarschijnlijk ook, die verdienen ook een dikke pluim…!!!!

iLLan 3 september 2016 om 11:48

Geweldig nieuws is dit. Ik had zo veel erger verwacht bij die val. En wat zou het mooi zijn als ze dit seizoen nog iets kan winnen.

Chaba 3 september 2016 om 11:52

Sterk, hopelijk wil ze niet te snel teveel. Ik hoop echt dat ze het niveau van de OS kan terugvinden volgend jaar want dan kan dat nog weleens een fantastisch seizoen voor haar worden.

richi 3 september 2016 om 12:45

Annemiek van Vleuten wil alles behalve een held zijn vanwege haar val.
Ze is wel het juiste voorbeeld voor de LOI cursus: hoe om te gaan met tegenslag.

Hoebele 3 september 2016 om 15:02

Eens met Chaba. Hoop dat er ook mensen in haar omgeving zijn die haar beschermen en evt. afremmen. Zie het vorige seizoen van Vos en dit seizoen van PFP.

Headlines

Materiaalzone

Populair