Van Vleuten ambitieus voor Amstel Gold Race ondanks schouderblessure

zaterdag 14 april 2018 om 19:23
Van Vleuten ambitieus voor Amstel Gold Race ondanks schouderblessure

foto: ASO

Annemiek van Vleuten denkt niet dat haar schouderblessure haar morgen belemmert in de Amstel Gold Race, zei ze tegen de NOS. De 35-jarige renster van Mitchelton-Scott liep een breukje in het gewricht op bij een val in de Ronde van Vlaanderen. De Brabantse Pijl sloeg ze daarom over, maar in Maastricht staat ze gewoon aan de start.

“Ik heb echt wel weer heel goed kunnen trainen en heb een paar keer goed doorgetrokken bergop. Dat voelde echt goed”, zei Van Vleuten. “En ik kan inmiddels ook weer uit het zadel om te gaan staan. Het is wel wat pijnlijk, maar ik denk dat de adrenaline zo hoog zal zijn dat het me niet zal beperken.”

Solo-zege
Haar schouderblessure maakt haar ambitie er niet minder op. Als ze desgevraagd haar ideale koersverloop mag schetsen, denkt ze aan een solo-zege. Van Vleuten: “Het zou heel mooi zijn als ik écht zo sterk ben dat ik de boel kan overklassen. Maar ik weet niet of dat erin zit.”

Haar ploeg Mitchelton-Scott maakte donderdag de selectie bekend voor de Amstel Gold Race. Behalve Van Vleuten staan ook de Belgische Jolien D’hoore en de Australische rensters Jess Allen, Jenelle Crooks, Lucy Kennedy en Amanda Spratt aan het vertrek.

Dit artikel delen:

1 Reactie

petoi 14 april 2018 om 23:26

ach sprintje van Anna winnen kan ze ook wel. Moet wel spannend blijven, anders lijkt het teveel op de mannen koers. ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair