Van Poppel wijst naar Viviani: “Het zal duidelijk zijn dat Elia de te kloppen man is”

Van Poppel wijst naar Viviani: “Het zal duidelijk zijn dat Elia de te kloppen man is”

foto: Marcel Koch

woensdag 2 mei 2018 om 12:29

Danny van Poppel is een van de rappe manen die de de sprintetappes moet gaan kleuren aankomende Giro. De Nederlander van LottoNL-Jumbo weet dat hij niet de topfavoriet is in de massasprints. “Er zijn altijd goede sprinters in zo’n ronde. Je moet nooit denken dat het wel mee zal vallen, maar het zal duidelijk zijn dat Elia de te kloppen man is”, doelt hij in gesprek met het BD op Quick-Step Floors-renner Elia Viviani.

In het openingsweekend in Israël liggen al kansen voor sprinters. Die mogelijkheid wil Van Poppel niet laten liggen. “Het is mooi om tweede of derde te worden, maar een sprinter wil maar één ding: winnen”, zegt de winnaar van een Vuelta-etappe in 2015. Dat was ook de laatste grote ronde die Van Poppel reed. In de voorbereiding op de sprints krijgt hij hulp van Jos van Emden en Gijs Van Hoecke. “Jos kan verschrikkelijk hard rijden en Gijs is een renner met een punch. Samen vormen ze een goede combinatie, heb ik al gemerkt in de Ronde van Valencia.”

In Valencia wist de Brabander zijn eerste koers van dit seizoen direct te winnen. Daarna haalde hij nog ereplaatsen, maar tot een overwinning kwam het niet meer. In aanloop naar de Giro is de 24-jarige Van Poppel nog op hoogtestage gegaan naar de Sierra Nevada. “Ik denk dat het me gaat helpen om goed door de ronde te komen. Zodat ik net iets frisser dan de andere sprinters uit de bergritten kom”, geeft hij aan.

Over de start in Jeruzalem maakt Van Poppel zich niet druk. “Ik ben nog nooit eerder in Israël geweest. Op nieuwe plekken komen, vind ik altijd leuk. Als het maar goed weer is”, vertelt hij. “De Giro in Israël, dat klinkt gevaarlijk, maar volgens mij gaan we goed beveiligd worden. Ook tijdens de trainingsritten van de komende dagen.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

ghostwriter 2 mei 2018 om 12:38

Als Van Poppel de Giro uitrijdt mag hij met een tevreden gevoel terugkijken. Dit jaar is het vooral belangrijk dat hij zijn ontwikkeling weer op het juiste pad krijgt. Het uitrijden van een grote ronde kan daar een belangrijke rol in spelen. Mocht hij een etappe winnen dan zou dat natuurlijk wel een mooie bijkomstigheid zijn.

Baukema Tomoulin 2 mei 2018 om 12:50

Als van poppel de giro uitrijdt maakt hij zelfs redelijke kans op de paarse trui. Sowieso top 3, ligt er dan aan of Bennett en Viviani goed zijn en uitrijden. Modolo heb ik niet zoveel vertrouwen in en alle andere sprinters zijn minder of gaan sowieso niet uitrijden (Guardini, Marezco, Sbaragli, etc.).

Laurens2015 2 mei 2018 om 12:53

Woeha ‘een mooi bijkomstigheid’, nou ik denk dat het een dream come true is. Hij pakt liever een etappe en rijdt de ronde niet uit, lijkt me overduidelijk.

Maar Van Poppel heeft na Valencia geen indruk meer gemaakt, dat is toch wel erg jammer. Hij komt de heuveltjes wel steeds makkelijker over, dat is absoluut ‘promising’. Ik hoop van harte dat zijn treintje gaat werken en hij minimaal 3 keer top 3 sprint… waarvan hopelijk 1x op het hoogste schavot! Would be awesome.

Gebruikersnaam 2 mei 2018 om 12:56

Viviani vind ik een weinig indrukwekkende sprinter, maar de trein van QS is véél sterker dan alle andere treintjes, die zal het verschil maken.

Kirsipuu 2 mei 2018 om 12:59

Als je kijkt naar de concurrentie liggen er zeker mogelijkheden voor Van Poppel. Ik kan me niet herinneren dat de Giro ooit zo slecht bezet was qua sprinters. Alleen Viviani en Bennet schaar ik structureel hoger in, verder is het veel net-niet.

Delamauser 2 mei 2018 om 12:59

Kan Van Poppel iets in de proloog?

Sammysosa 2 mei 2018 om 13:07

@Delamauser, hij zou hem zo maar uit kunnen rijden. Meer ook niet

dnDaris 2 mei 2018 om 13:07

@Delamauser: Dit is een tijdrit van 10 km. Veel te lang voor Van Poppel.

OliverNaesen 2 mei 2018 om 13:39

Hoop dat ze niet teveel op die punch van Gijs vertrouwen, en de trein eerder gebruiken om van Poppel in een goed wiel af te leveren. Met alle respect, Van Hoecke is gewoon niet zo snel als de concurrerende treintjes (QS, Selig, van Asbroeck).

AWestie 2 mei 2018 om 14:04

De prologen die Van Poppel won waren respectievelijk 2,1 en 2,5 km. Dan is 10 km toch wel iets te gortig natuurlijk ;)

Haarlemmer 2 mei 2018 om 14:46

v.Poppel niet sterkste trein, maar kan zichzelf uitstekend plaatsen. Gewoon in wiel van Viviani of in de buurt. Acht hem tot meerin staat dan Bennet zelfs. Die heeft sowieso nog weinig laten zien…. Wat mij betreft op voor 2e plaats voor sprinttrui. Mocht Viviani wgvallen, gaat wel lastig worden zonder trein ben ik bang

Marcel1112 2 mei 2018 om 15:16

Had TLJ Groenewegen niet kunnen laten starten, al is het maar om twee etappes te winnen en daarna op te geven?

Elvs 2 mei 2018 om 15:44

@Marcel, had gekund, ik hoop ook dat ze dat in de toekomst eens gaan doen met Groenewegen. Gewoon 2 weken Giro en de zware 3e week laten zitten, om daarna voor te bereiden op de Tour. Op die manier etappes harken doen wel meer sprinters.

Headlines

Materiaalzone

Populair