Van Poppel opnieuw tweede: “Ik verlies hier van de beste sprinter ter wereld”

vrijdag 7 mei 2021 om 20:26
Van Poppel opnieuw tweede: “Ik verlies hier van de beste sprinter ter wereld”

foto: Cor Vos

Net als woensdag in Portimão ging Sam Bennett in Tavira Danny van Poppel vooraf in de Volta ao Algarve. De Nederlander van Intermarché-Wanty-Gobert werd door onder meer zijn broer Boy van voren gehouden, waarna hij zelf opnieuw de tweede plek uit het vuur sleepte.

Van Poppel bedankte naderhand zijn hele ploeg voor het werk dat ze hadden geleverd. “Met een speciale vermelding voor mijn broer Boy die het fantastisch heeft gedaan. Maar deze tweede plaats is er eentje van de hele ploeg. Ik vond mijn sprint oké maar nu ook weer niet super, om eerlijk te zijn. Bennett werd perfect gegangmaakt door Mørkøv maar desondanks kwam ik nog sterk opzetten.”

“Ik verlies hier van de beste sprinter ter wereld, dat is niets om me voor te schamen. Deze week heb ik me volop in het sprintgewoel kunnen smijten en ben dan ook heel blij met mijn Ronde van de Algarve tot nu toe. De ploeg wordt steeds sterker en dat is leuk om te zien”, aldus de 27-jarige Nederlander. Op de laatste twee dagen van de Portugese ronde verschuift zijn ploeg de focus naar Odd Christian Eiking en Georg Zimmermann.

Dit artikel delen:

26 Reacties

dezwartevanbrakel 7 mei 2021 om 20:33

*van de beste lead-out ter wereld!

0
Guushovd 7 mei 2021 om 22:24

Sam Bennett is een leadout, grapje zeker?

0
Wheely 7 mei 2021 om 22:33

Gelukkig klopte hij Mørkøv nog wel.

0
dezwartevanbrakel 8 mei 2021 om 10:22

Ik doel natuurlijk op het aandeel van Morkov in deze overwinning. Er rijden momenteel zeker 15-20 sprinters in het peloton rond die in zijn wiel gisteren naar de overwinning waren gereden. Het is vooral dat werk dat DVP hier vloert.

0
IlPirata 7 mei 2021 om 20:50

Nou dat zal Caleb Ewan zijn in mijn beleving,Danny.

0
Wim Kruithof 7 mei 2021 om 22:32

een Groenewegen in topvorm schat ik sneller in dan Ewan. Heeft natuurlijk een achterstand in te halen, maar ik hoop ze nog samen naar de meet te zien zoeven.

Om de één of andere manier kan ik Bennett gewoon niet als topsprinter zien.

0
Limal 8 mei 2021 om 10:03

Bij Bora werd hij ook niet naar waarde geschat, Wim, ik denk dat ze daar ondertussen wel spijt van hebben…
https://www.cyclingweekly.com/news/racing/bora-hansgrohe-announce-will-let-sam-bennett-leave-442019

0
Bazzz 7 mei 2021 om 21:22

Pfff eigendunk ten top.

Wat een opmerking om jezelf wel heel hoog in te schalen!

0
boehoe 7 mei 2021 om 21:51

Zeik die jongen maar weer af. Bennet behoort tot de besten, hij zit best in de buurt van de waarheid met zijn opmerking.

0
Guushovd 7 mei 2021 om 22:30

@Bazzz
Zijn sprint en zijn analyse van zijn sprint waren een stuk beter dan jouw analyse en zinsopbouw. Maar voel je vrij om hem te bekritiseren. Want daar is het internet voor bedoeld. Een plek om totaal ongenuanceerd anderen af te branden.

0
Wildebert 7 mei 2021 om 22:14

Goed bezig Danny! Op Bennett staat geen maat, maar bv. Ackermann was in geen velden of wegen te zien.

0
Scorel 7 mei 2021 om 22:37

Ewan de Beste. Bennet heeft de beste leadout

0
horsm 7 mei 2021 om 23:17

Mooi om te zien dat Van Poppel weer meedoet dit seizoen. Hij was echt goed in het voorjaar, en hopelijk pakt hij nog een overwinning.

0
Woutje 7 mei 2021 om 23:38

Danny is sterk bezig dit jaar. Kijk uit naar de tour.

0
Nillus 8 mei 2021 om 07:32

Het zou echt mooi zijn als van Poppel eens zou winnen.
Inderdaad is Mørkhøf zo wat de beste lead-out.. maar wie de snelste sprinter is verschilt natuurlijk van dag tot dag.
Mooi als verschillende lieden aan elkaar gewaagd ,zijn en het dan in een cleane sprint tegen elkaar opnemen.

0
Romāns Vainšteins 8 mei 2021 om 08:11

Dit seizoen steekt Bennett er best ver bovenuit tot nu toe. Dat is niet primair de trein maar ook de vorm en focus van je afmaker die het bepaalt natuurlijk.

0
Michelangelo 8 mei 2021 om 09:07

We hebben nog weinig duels tussen alle groten gezien, maar bennett lijkt de enige die inderdaad structureel op de afspraak is.
Maar voor mij is hij niet de klasse sprinter zoals destijds kittel of cavendish. Ook al wint hij het meest, voor mijn gevoel steekt hij er niet ver bovenuit.

En hij mag wel wat kaarsjes branden voor zijn ploeg… die maakt van iedere 13 in een dozijn sprinter een topper.

0
Romāns Vainšteins 8 mei 2021 om 09:13

Tsjaoah, ‘gevoel’ vind ik vrij nikszeggend eigenlijk. Meestal is zoiets meer op persoonlijke voorkeur onderbouwd. Bennett is gewoon de snelste nu, klaar. Greipel heeft ook eens een jaar de spurts gedomineerd hé, die status moet je niet met lullige Hans Teeuwen ‘argumenten’ wegnemen.

0
Limal 8 mei 2021 om 09:22

Het is ook een misvatting dat Bennett nog verbeterd is tegenover zijn laatste jaar bij Bora. In 2019 heeft hij van zowat alle andere topsprinters gewonnen, het enige wat hem nog enigszins afstopte was de onbetwistbaarheid van Sagan voor de Tour. Zoals Romans zegt is dat "gevoel" niet altijd betrouwbaar…

0
Michelangelo 8 mei 2021 om 09:43

Tja, gevoel…

Ik had vroeger het idee dat een sprint met cavendish, kittel of cipolllini bijna een gegarandeerde zege was, wie van de andere sprinters ook bij was. Dit gevoel heb ik bij bennett niet. Ja, hooguit in rondjes als de algarve, waarin morkov en van koppel zijn grootste uitdagers zijn.

0
Limal 8 mei 2021 om 09:58

"hij mag wel wat kaarsjes branden voor zijn ploeg… die maakt van iedere 13 in een dozijn sprinter een topper"
"hooguit in rondjes als de algarve, waarin morkov en van koppel zijn grootste uitdagers zijn"

Kijk toch maar eens na tegen wie en waar hij allemaal won in zijn laatste jaar bij Bora, zo verlos je jezelf in één klap van verschillende gevoelens die niet stroken met de realiteit ;-) https://www.procyclingstats.com/rider/sam-bennett/2019

0
Michelangelo 8 mei 2021 om 10:13

@Limal,
Bennett is nooit een slechte sprinter geweest. Maar ook nooit de sprinter die er bovenuit stak. Hij heeft iedereen geklopt, maar iedereen heeft ook hem geklopt. Ook in zijn Bora tijd.
Hij heeft nu bij DQS de beste leadout van het peloton. En dat maakt dat hij kan uitblinken. Maar maakt hem dat ook de snelste sprinter? Net als destijds Cav, Kittel of Cipollini? In mijn ogen niet, die waren bijna onaantastbaar. Geef pakweg Merlier zo’n leadout en hij wint er net zo veel in mijn ogen.

0
Gitan 8 mei 2021 om 10:26

Met Cavendish, Kittel en Cipollini noem je nu wel net 3 iconen die de sprints jaren aan een stuk gedomineerd hebben en tot de allerbeste spurters aller tijden behoren.

Dat niveau heeft Bennett niet, maar hetzelfde gold voor Ewan, Groenewegen of Viviani. Kan niettemin de beste sprinter van het moment zijn, hoewel de grote afspraken van dit seizoen inderdaad nog moeten komen.

0
Limal 8 mei 2021 om 10:38

Voor mij staat Cavendish er wellicht boven vanwege die versnelling in volle sprint, maar Kittel en Cipollini wonnen ook meestal als laatste wagon van een sterk treintje. (Zeker Cipollini, die reed in een tijd dat de grotere sprintteams de laatste 10 km nog veel eenvoudiger domineerden.) In elk geval is verschillende generaties vergelijken altijd moeilijk. Van de huidige generatie schat ik Bennett op hetzelfde sprintersniveau als Ewan en Groenewegen, met o.a. Démarre, Jakobsen, Van Aert en Viviani een trapje lager. Merlier zou zomaar bij de besten kunnen aansluiten op pure snelheid, dat wordt interessant om volgen deze Giro.

0
Michelangelo 8 mei 2021 om 11:44

Kan helemaal mee met de redenering van Limal.

Er is op dit moment geen alles overheersende sprinter. Wel een aantal die er bovenuit steken, en een aantal die er dicht tegenaan zitten.

0
Handige Harry 8 mei 2021 om 12:31

En dat er niemand echt bovenuit steekt, maakt het ook wel leuk.
Natuurlijk is het mooi om te zien dat iemand zo dominant is dat hij iedereen klopt met meters voorsprong, zeg maar de pure krachtexplosie zoals sprinten bedoeld is.
Maar vijf man die wiel aan wiel sprinten waarna er eentje met een miniem verschil wint, is toch ook wel mooi.

Enige nadeel van zoveel gelijkwaardige sprinters, zijn het veelvoud aan kwakkende en hinderende treintjes.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone